čaute,
jak jsem slíbil, přicházím s malým reportem, jak jsme nahrávali první song.
Celá akce proběhla během cca 4 hodin. Na výsledku se to, myslím, negativně projevilo...
kytary, basa a klávesy byly prohnány přes behringer ADI21 ve funkci DI-boxu. Zpěvy šly rovnou do zvukovky - mikrofon shure SM58.
doprovodná kytara šla napoprvé, basa taky, solová šla napodruhé, klávesy natřikrát, zpěvy nadvakrát.
Předpokládám, že je normální, že se vše nahrává třeba 4-5krát, dokud to není dotažené... to nám čas nedovolil...
Jde to mnohem líp a víme to, na záznamu ze zkoušky na stolní pc mikrofon je to mnohem lepší co do rytmiky, intonace a tak... ale kvalita hrozná samozřejmě. Největší problém je v tom, že chceme všechno honem honem a pořádně jsme neměli tu písničku hotovou... Třeba klávesovej part klávesačka vymyslela půl hodiny před nahráváním se slovy "a co je tam vlastně za akordy?":-D... Doufám, že si někdy uděláme celej den a celý to přehrajem znova a nevyzní to tak monotonně. Samozřejmě si nemyslíme, že by ten song byl bůhví jak dobrej

. Nejvíc jsme podělali ten konec a víme o tom, tam jsme se nepotkali ani za boha...
výsledný mix jsem dělal já s tím, že tomu vůbec nerozumím a spousta věcí netuším, jak funguje. Kytary se mi tam často dost bily, tak jsem doprovodnou dost stáhl, basa se mi tam líbí, tak jsem ji nechal trochu "vylézt". Se zpěvama si ještě pohraju, asi to chce pochopit, jak funguje kompresor. Na zpěvech je hall, na kytarách a base reverb trošku a na klávesách je chorus. Jinak jen poměr hlasitostí a s EQ jsem si zatím nehrál. Je divný, že ve kvalitních uzavřených koss i PortaPro sluchátkách to vše zní mnohem líp, než na poměrně dobrých 5.1 reprácích.
Nicméně výsledek i přes nedostatky půjde na bandzone, jen co se domluvíme na názvu kapely

. Nikdo z nás ještě nehrál v žádné kapele, jen basák se zuškou, tak jsme z toho nadšení a "musíme to poslat ven"

snad se za to nemusíme úplně moc stydět
tady je ten náš výtvor:
http://www.box.net/shared/y14y32sbza (to stejný, co o pár příspěvků výše)