EMG 81/85 clippování (praskání)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nik 555

Re: Praskání kytary (aktivní snímače)

Příspěvek od Nik 555 »

[quote="kmensik"]To tvoje lupání jsou jasně ořízlé špičky. Když ztlumíš volume na kytaře na polovinu, lupe to taky? Když ne, tak přebuzuješ vstup předzesu nebo zvukovky. Jestli jo, tak je problém ve snímači, baterce..?
TAkže praskání je slyšet i když potenciometr na kytaře snížim třeba i na minimální hlasitost..
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tak tu baterku změř jinak než jazykem, nebo zkus rovnou novou.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Také mi to přišlo trošku jako operák v limitaci, ale zatím, co jsem slyšel, se to lidem před chcípnutím postupně ztlumuje a dynamický rozsah je pořád dobrý... Kmensik na to asi kápnul, zkus novou baterku. Jazyk toho moc neřekne, olízni si plochou baterku (4.5V) a uvidíš.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

TAk baterie vymeněna.. Ale pořád stejnej problém :evil: To je pech tohle.. Nejde mi na rozum čim to může ještě bejt..

Edit: A dělá to jen snímač u kobylky..
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

TAk jsem na to přišel!! NAkonec to bylo opravdu blízko posunutým snímačem ke strunám.. MYslel jsem, že to ale má bejt.. Někde jsem četl, že aktivná snímače maj bejt co nejblíže strunám :?:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jo, píše se co nejblíž. Dík žes to sem napsal. Je dobré vědět, že aktivní snímač se dá takto přebudit.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

kmensik píše:Jo, píše se co nejblíž. Dík žes to sem napsal. Je dobré vědět, že aktivní snímač se dá takto přebudit.
No takžem jsem zjistil, že to úplně tak nepomohlo asi jsem to v tom neslyšel.. Sice je tam to praskání slyšet méně, ale přece jenom je.. Můžu snímač posunout třeba až k rámečku nebo pomalu pod něj ale stejně to tam člověk slyší.. A co teprv v nahrávce tam je to slyšet slušně! Už mam z toho hlavu jak pátrací balón..
petrvach

Příspěvek od petrvach »

hele něco podobnýho se mi taky stalo na fendrovi a bylo to v hlasitostních potenciometrech tak jsem je vyměnil a už nákej pátek to funguje :lol: jen tak jak dlouho jí máš?
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Pikus

Příspěvek od Pikus »

ahoj, podobnej problém jsem řešil, ale s pasivama. Pomůže, když kytaru dobře odstíníš a zkontroluješ, jestli máš dobré uzemnění (žádné studeňáky, žádné zemní smyčky, atd.) Tak zkoukni, jak je na tom jacková samice a zkus jiný nástrojové kabel.

Tohle všechno jsem čeknul a opravil (hlavně jse dodělal stínění) a je vše tak, jak má.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Aha no tak to mě trochu uklidnilo.. Bojim se, aby nebyl v čudu třeba ten aktivn EMG 81. Nebo myslíte že je možný aby byl ten snímač zničený?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kdyby byl v čudu, tak ti to nebude hrát. Nebo ti to aspoň bude dělat divnější věci...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Jako stát se může všechno, ale aby se EMG porouchalo tak to bude konec světa :D:D:D
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Nero píše:Kdyby byl v čudu, tak ti to nebude hrát. Nebo ti to aspoň bude dělat divnější věci...
Tak to jsi mě uklidnil.. A co je vlastně uvnitř pod tim krytem?
petrvach

Příspěvek od petrvach »

2 civky :D:D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Nik 555 píše:TAk jsem na to přišel!! NAkonec to bylo opravdu blízko posunutým snímačem ke strunám.. MYslel jsem, že to ale má bejt.. Někde jsem četl, že aktivná snímače maj bejt co nejblíže strunám :?:
Obecne rozsirenej fam.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Napoj na výstup přímo jenom ten snímač a skus ho připojit na baterku naprudko aby to od baterky nešlo do jacku. No pak uslyšíš jestli to praská ve snímači.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nik 555 píše:
Nero píše:Kdyby byl v čudu, tak ti to nebude hrát. Nebo ti to aspoň bude dělat divnější věci...
Tak to jsi mě uklidnil.. A co je vlastně uvnitř pod tim krytem?
http://i5.photobucket.com/albums/y165/w ... 000240.jpg

Takhle teda vypadá pasivní H4, ale ty aktivní budou vypadat asi dost podobně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Pokažený EMG není vzácnost: jeden byl v kytarce co byla na bazaru. Chvilku hrál pak se zvuk stratil jako když houpneš wah do výšek. Někdy to prskalo asi špatný nějaký kondík uvnitř.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Pokud to dela jen jeden, tak to vylucuje spatny jack aj baterku, to by delaly oba, jestli to jsou potaky nebo vodice zjistis, kdyz prepajis funkcni snimac na potaky nefunkcniho. Pokud ne, zbyva uz jen snimac, je v nem elektronika, tekze nevidim zadny duvod, proc by se nemohl pokazit :).
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

No jo ale praská to jen u čistéhom zvuku.. při zkreslení ne.. :?:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“