Jak dál?
Pravidla fóra
Jak dál?
Ahoj mam takovy problem hraju na kytaru tak 3 roky a ted kdyz si hrat svoje veci tak nic nemuzu vymyslet a pri solovani porad davam stejne behy a nic noveho neprichazi(riffy....).Mate taky takovy problem???Nebo jak to vyresit??Docela jsem z toho zoufalej 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak dál?
co treba zkusit semtam poslechnout nejakou zajimavou hudbu, pro inspiraci..? 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Tomu se rika: "mit svuj styl"
Mám a navíc se poslední dobou nemůžu ubránit pocitu, že to nejlepší už mám za sebouJPage píše:Ahoj mam takovy problem hraju na kytaru tak 3 roky a ted kdyz si hrat svoje veci tak nic nemuzu vymyslet a pri solovani porad davam stejne behy a nic noveho neprichazi(riffy....).Mate taky takovy problem???
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
no pro inspiraci ale co z toho vytahnout? poslouchat jak hraje a zkouset to taky jako on?nebo jak?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja nevim ja si proste neco pustim, neco ztoho se mi treba zalibi a potom to prizpusobim sobe abych to jen nekopiroval a je to...
takze kdyz se ti libi nejaka cast nebo nejakej riff tak ho prekopes podle sebe aby to nebylo to samy jo?
Slož si svůj riff,svoji melodii,vyhrávku..dobrá pomůcka je třeba looper,kde si pustí základ a můžeš si jamovat a vymýšlet jak chceš.Je jasný,že něco bude znít podobně,přeci jen kytara je tady už spoustu let,ale furt se ještě dá vymyslet spustu věcí 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ne tak uplne....ja to nedelam strojove..spise ve me treba nejaky riff vzbudi nejake emoce a ty nejake emoce se vyvrbi v nejaky napad na nejaky novy riff....hlavne nic nedelat nucene, kdyz se budes snazit za kazdou cenu neco sesmolit, bude to imho na h***o..kdyz te zrovna nic nenapada tak se treba uc nejaky obtiznejsi song at si procvicis techniku nebo tak
hudba je umeni a umeni je, jak pravil nas ucitel, nepovine, tak se do niceho extremne nenut
edit:smerovano na posledni post JPage
edit:smerovano na posledni post JPage
a nebude to taky tim to ze me nic nemuze napadnout ze hraju porad jenom jednu stupnici a ne jinou?
kdyz jedu z prace tak me treba neco napadne ale pak to zapomenu nez dojedu doma. stava se vam to taky?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak se uc stupnice, je jich, myslim, vic nez dost
durove, mollove a jejich mody..ja neivm treba i orientalni...je toho fakt kotel
A na to,aby sis složil riff stupnice nepotřebuješ,to se musí slyšet,cejtit 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Když si chci "složit" něco svýho, tak prostě jen tak jezdim po hmatníku, poslouchám a zkoušim co do sebe zapadá a co se mi líbí zapamatuju a zas tak dál....
-
woro90-1
A kdyby bylo fakt zle, zkus slide a zahraj si nějaké dřevní blues. Při tom přijdeš na spoustu nápadů. A i kdyby ne, chvíli ti to bude trvat než zvládneš všechno co tě s tou kulatou kravinkou napadne.