Díkes moc.
Boss DS-1 vs. Digitech Grunge
Pravidla fóra
Boss DS-1 vs. Digitech Grunge
Zdravím. Měl bych dotaz který s těhle dvou efeků byste ohodnotili lépe. Četl jsem diskuzi ohledně toho "Gunge", pochopil jsem že to asi není špatný pedál pro široké spektrum použití. Ale podle zvukovýh ukázek na netu se mi nezdálo že by se od sebe tyhle pedály moc lišily. Tak to lze hodnoti asi jen podle skušeností uživatelů.
Díkes moc.
Díkes moc.
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Heh... to jsou nebe a dudy
DS-1 je Rock/Metal... umí od crunche po hudry hudry... kvalita zvuku je na poměrně vysoký úrovni... Grunge je spíš nižší třída, digitál (což neznamená že je špatný), jeho zvuk se podle osobního vyzkoušení hodí spíše na Grindcore, Hardcore a různý další hooodně tvrdý zvuky, dá se z něj dostat i slabší, ale na to to asi není...
Takže masivní zkreslení, nečitelná kytara, ale tvrdej zvuk = Grunge, čitelnější, ale ne tak masivní zkreslení, ale zase více variací = DS-1
já doporučuji osobně vyzkoušet a osobně bych vzal spíš MT-2 MetalZone
, umí všechno co DS-1 a i dost navíc
ale zase je to jiná cenová relace, ale při troše štěstí se dá kolem 1500 sehnat z bazaru a toho bych se nebál... fakt by jsi s ním byl spoky
Takže masivní zkreslení, nečitelná kytara, ale tvrdej zvuk = Grunge, čitelnější, ale ne tak masivní zkreslení, ale zase více variací = DS-1
já doporučuji osobně vyzkoušet a osobně bych vzal spíš MT-2 MetalZone
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Grunge neni digital, navic co se tyce prave kvality zvuku, rekl bych, ze je na tom Grunge lip - BOSS hodne sumi... pak uz je to jen otazkou vkusu co se komu vic libi.Isachs píše:Heh... to jsou nebe a dudyDS-1 je Rock/Metal... umí od crunche po hudry hudry... kvalita zvuku je na poměrně vysoký úrovni... Grunge je spíš nižší třída, digitál (což neznamená že je špatný), jeho zvuk se podle osobního vyzkoušení hodí spíše na Grindcore, Hardcore a různý další hooodně tvrdý zvuky, dá se z něj dostat i slabší, ale na to to asi není...
já doporučuji osobně vyzkoušet a osobně bych vzal spíš MT-2 MetalZone, umí všechno co DS-1 a i dost navíc
ale zase je to jiná cenová relace, ale při troše štěstí se dá kolem 1500 sehnat z bazaru a toho bych se nebál... fakt by jsi s ním byl spoky
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Mno druhý kytarista má Grunge a já mám MetalZone... zkoušeli jsme s tím různý zvuky a tak, a tomu MT2 to nesahá ani po kotníky, Grunge je dost jedovatej a zní hoodně chemicky, z toho jsem usoudil, že jde o Digitál, ale mám v pojmu Digitál/Analog trochu bordel
a přiznám se, že to sluchově dost často nepoznám
Je to analog,ale to je vcelku jedno (urcite existuju digitaly, ktore zneju lepsie ako poniektore analogy)
DS1 som skusal len raz (a uz davno), a mne pride, ze lepsi je Hot Head od Digitechu. Na Grunge sa ocividne nebudu dat nastavit natolko jemne zvuky ako na DS1...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
mno je to analog
(koukal jsem i dovnitr
)
MT2 sem poradne nemel sanci vyzkouset, ale Grange urcite neni marnej je to celkem fajn efekt (hlavne pres vystup Mixer se mi libi) ale je fakt, ze hodne slejva tony... takze je to spis na hrani power chordu
EDIT : Jinac souhlasim s Branikem, nez DS-1 tak radsi DigiTech Hot Head je to trochu podobnej druh zkresleni, ale ma vetsi moznost nastaveni.
MT2 sem poradne nemel sanci vyzkouset, ale Grange urcite neni marnej je to celkem fajn efekt (hlavne pres vystup Mixer se mi libi) ale je fakt, ze hodne slejva tony... takze je to spis na hrani power chordu
EDIT : Jinac souhlasim s Branikem, nez DS-1 tak radsi DigiTech Hot Head je to trochu podobnej druh zkresleni, ale ma vetsi moznost nastaveni.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
To uz sa riesilo niekde na fore, takze len strucne zhrniem vysledky diskusie 
1. vo zvuku samotnom (napr. skreslenie lacnych multiefektov znie podstatne horsie ako akakolvek analogova krabka)
2. v kompatibilite s dalsimi prvkami vybavenia (napr. niekto sa stazuje na degradovanie zvuku po pripojeni digitalu k lampe)
3. v samotnom principe fungovania
1. vo zvuku samotnom (napr. skreslenie lacnych multiefektov znie podstatne horsie ako akakolvek analogova krabka)
2. v kompatibilite s dalsimi prvkami vybavenia (napr. niekto sa stazuje na degradovanie zvuku po pripojeni digitalu k lampe)
3. v samotnom principe fungovania
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Mno ten Hod Head jsem neslyšel jinde než na stránkách digitechu a už jsem si zvykl, že v ukázkách zní všechno dobře a ve zkutečnosti to tak super není...
Grunge je v pohodě, jen bych řekl že je dost tvrdej a právě má problémy s tím, že anuluje jakoukoliv dynamiku a je hodně zahuhlanej, nenasadíš na něm jemnej rokovej zvuk... taky jsme ho zkoušeli dát před lampu a výsledek byl naprosto katastrofální
Za nejlepší zvuk na Metal a tak považuju MetalZone a zatím si stojím, variabilita a kvalita, zkoušel jsem mraky různých krabek a žádná se mi nelíbila jako MT2
Ale určitě doporučuju pročíst tohle fórko a dál taky jet vyzkoušet co se ti bude líbit... ani jsi neuvedl jaký styl s tím chceš hrát, ale tím že volíš především Dist. bych řekl že určitě Rock, Metal a tvrdší...
Grunge je v pohodě, jen bych řekl že je dost tvrdej a právě má problémy s tím, že anuluje jakoukoliv dynamiku a je hodně zahuhlanej, nenasadíš na něm jemnej rokovej zvuk... taky jsme ho zkoušeli dát před lampu a výsledek byl naprosto katastrofální
Za nejlepší zvuk na Metal a tak považuju MetalZone a zatím si stojím, variabilita a kvalita, zkoušel jsem mraky různých krabek a žádná se mi nelíbila jako MT2
Ale určitě doporučuju pročíst tohle fórko a dál taky jet vyzkoušet co se ti bude líbit... ani jsi neuvedl jaký styl s tím chceš hrát, ale tím že volíš především Dist. bych řekl že určitě Rock, Metal a tvrdší...
- uncle sam: revival
Ufff, nakonec vzejde to, že si mám pořídit mulťák ze kterýho dostanu zvuk takový i takový. Ale ja bych to chtěl nejdřív skusit s nějakým tím pedálem. Styl hraní, tak to neřeknu ja jaký to chci, můžu hrát county a pak skusit něco od Metallicy a proto chci nějaký který je tak univerzál. Od jemného po nějaké drsnější skreslení. CO jsem se ptal tak lidi říkali že spíše veří BOSSu než Dig. tak nevím. Jako čistější zvuk mi přišel ten DS-1. MT2 a MasterM. bych nebral. To už je moc hard.
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Můžu ti udělat nahrávku čistě krabičky MT-2 jestli chceš... možná bych mohl nahrát i ten Grunge
, druhej kytarista jej má... poslechneš si a budeš vědět... pokud chceš slušnej hi gain zvuk rozhodně nekupuj mulťák a kvalitní kterej by to uměl stojí třeba 15tis
- uncle sam: revival
viděl bych to spíš na DDS1 nebo ten hot headValdéz píše:Ufff, nakonec vzejde to, že si mám pořídit mulťák ze kterýho dostanu zvuk takový i takový. Ale ja bych to chtěl nejdřív skusit s nějakým tím pedálem. Styl hraní, tak to neřeknu ja jaký to chci, můžu hrát county a pak skusit něco od Metallicy a proto chci nějaký který je tak univerzál. Od jemného po nějaké drsnější skreslení. CO jsem se ptal tak lidi říkali že spíše veří BOSSu než Dig. tak nevím. Jako čistější zvuk mi přišel ten DS-1. MT2 a MasterM. bych nebral. To už je moc hard.
Sex Love and Rock'n'roll
Pokud bydlis nekde pobliz pobocky Lidl music (lidlmusic.cz), urcite si tam bez vyzkouset Johnson DEQ-2 a Johnson TOD-9. Oba tam maji v nejake brutalni akci pod tisicovku novy a podle me to jsou velmi kvalitni krabicky. DEQ-2 je distorze s ekvalizerem, ma velkou skalu zvuku minimalne co se tyka tvrdsich zkresleni (rock a hlavne metal), TOD-9 je zas dle meho na trandak mimoradne teply overdrive, ale mozna jsem mel jen stesti na kus. Za ty prachy urcite stoji za zkousku
Grunge jsem slysel a moc mi nezaimponoval, DS-1 na me zas melo malo stavy (i kdyz ten zvuk mel docela koule, aspon o proti "drsnejsimu" Grunge)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsem ti nahrál ty ukázky.... važ si toho, brzdím a mám jít s mladou na véču, máme výročí... kvalita nic moc a to doňuňování nedělá efekt, ale zvukovka... moc to nepobírá, na slušném aparátu to hraje jak má
Hodil jsem tam jeden riff v čistém provedení a pak v pár nastaveních dle gainu a korekcí a pak takovej test jak zněj trsy... jak říkám zvukovka šit a nic moc kvalita... jo a sry jestli jsem tam někde udělal chybu, jak říkám no time
tady máš link
Ještě pro pořádek uvedu, že jde o efekt BOSS MT-2 Metal Zone a že je vše nastaveno podle mého ucha... každýmu se líbí něco jiného... variabilita je tam ovšem opravdu velká
Hodil jsem tam jeden riff v čistém provedení a pak v pár nastaveních dle gainu a korekcí a pak takovej test jak zněj trsy... jak říkám zvukovka šit a nic moc kvalita... jo a sry jestli jsem tam někde udělal chybu, jak říkám no time
tady máš link
Kód: Vybrat vše
http://www.aloha.own.cz/SoundtestMT-2.rarESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Tak díkes moc. Pravda, zní to docela dobře
Uwidím, chtělo by to slyšet live a posoudit i ostatníma. Jo jinak ten Johnson, jako zvuk hezký ale krabka nepovedená. Celá série je prý špatná. Objevuje se u ní docela nežádaná spětná vazba
... takže se radši poohlídnu po nějakým tom DS-1 nebo Hot Headu...to mně přišlo jako nejlepší volba.