Výměna ladících mechanik

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
AntaresX9

Výměna ladících mechanik

Příspěvek od AntaresX9 »

Zdravim. Mám takovej dotaz a to že si chci koupit Schectera Omen Extreme 7 a rád bych mu rovnou udělal upgrade hardwaru a narval tam peší mechaniky akorát mě zajímá jaký aby tam pasovali a zároveň to byl nejlepší poměr cena/kvalita
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Výměna ladících mechanik

Příspěvek od Nero »

Peší mechaniky? Tak s tím ti asi nepomůžu...

Jinak tam můžeš dát v podstatě jakékoli, otázkou je jen to, jestli ti budou lícovat do dírek po šroubkách, které tam máš teď, nebo jestli bude třeba proříznout dírky nové.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mechanikami si moc nepomůžeš, vyměň je spíš až se bude blížit konec jejich životnosti. Spíš je udržuj seřízené a jednou za rok je namaž, pokud nemáš zapouzdřené bezúdržbové (olejky). A pokud nějaké tak zamykací Sperzely nebo jakékoli zamykací mechaniky. To spíš pro pohodlí při výměně strun, protáhneš, napneš, zamkneš a naladíš, místo pečlivého odměřování omotání a hlídání správného namotání, aby se to nerozlaďovalo.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Taky si myslím, že není nutné hned ty mechaniky měnit. Ony fungovat budou. Jinak pokud jsou tam klasické olejové mechaniky. Tak ty mají všechny většinou stejný průměr. Takže potom jenom pro jistotu jednu vyšroubovat z kytary ven a oměřit. Podle toho objednat. Jediné co možná nebude sedět je ten pojišťovací šroubek. Takže si budeš muset navrtat nové dírky. Ale jinak na výměně nic není.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Nero píše:Peší mechaniky? Tak s tím ti asi nepomůžu....
O můj bože to je překlep že jsem si ho ani nevšim :shock: to se tak stává když někdo píše po půlnoci a měl v úmyslu napsat lepší :lol: No jinak díky všem za rady já se ptal jen kdyby náhodou ty mechaniky pořádně nedržely ladění nemám se stock mechanikama schecter žádný zkušenosti.
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

AntaresX9 píše:kdyby náhodou ty mechaniky pořádně nedržely ladění
Takové jsem ještě neviděl, a to jsem měl v rukou kdeco. Pokud někdy nějaké mechaniky ujížděly, bylo to proto, že měly povolený šroubek, který nastavuje odpor proti otáčení.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

woro90-1 píše:
AntaresX9 píše:kdyby náhodou ty mechaniky pořádně nedržely ladění
Takové jsem ještě neviděl, a to jsem měl v rukou kdeco. Pokud někdy nějaké mechaniky ujížděly, bylo to proto, že měly povolený šroubek, který nastavuje odpor proti otáčení.
Tak už jsem se setkal s mechanikama který se musely docela často utahovat mojí cortku nevyjímaje i když je pravda že jinak ladění drží dost slušně
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“