Mám to brát jako kompliment nebo jsem to špatně pochopil?Maples píše:ale je fajn, že ty, basák se hodně staráš o zvuk...to moc basmanů nedělá, jen na profi úrovni.)
prapodivnej šum u Valveking 112
Pravidla fóra
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
ne, mě se to líbí, protože je to taky důležitý. našemu basákovi je fuk, esli má všechny knoflíky doleva, nebo doprava, halvně aby mu hodně brněla zadnice, když sedí na kombu:D neví, co je to treble, low mid a tak, ladíme mu to my, kytaristi 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Tak to dovol abych se mu zasmálMaples píše:ne, mě se to líbí, protože je to taky důležitý. našemu basákovi je fuk, esli má všechny knoflíky doleva, nebo doprava, halvně aby mu hodně brněla zadnice, když sedí na kombu:D neví, co je to treble, low mid a tak, ladíme mu to my, kytaristi
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
No jinak pro vsechny ValveKing pri primem srovnani strci do kapsy vetsinu komb v cenove relaci do cca 30 000CZK. Dokonce i s nizsimi radami KOCH, Krank nebo Soldano je na zkreslenem zvuku naprosto srovnatelne!!! Co je trochu handycap tak je cisty zvuk ktery je znatelne uzsi ale neni to nic tragickeho. Komba jsem mel moznost vzajemne porovnavat nekolik hodin v Nemecku u Thomanna. Pro mne zvukove nejlepsi byly Marshall TSL 122 kterej je naprosta bomba, Engel Sovereign a na tretim miste hned Valveking!!! Na Messinach se mi hrozne libil cistej zvuk ale otresny je crunch a hlavne zkresleni absolutne nereflektuje na nuance hry. A hlavne pro mne podstatnej problem na Messine zni dobre i spatnej nastroj coz je podle mne spatne!!!! Ale beru to ze jsem uz oproti vam stara skola a preferuju zvuk takovych hracu jako je Gary Moore, Paul Yung, R.Blackmora nebo Davida Gilmoura. Dale uznavam Santanu ale nemusim jeho soucasny zvuk
.
Já mám rád taky Ritchieho Blackmorea, i když nevím co to znamená mít "jeho zvuk" (jako že nevím jakej má)
prosím vás všechny! Mesa má jenom jedno S!:D
jaký jsis zkoušel? Lone star? Rect-o-verb? Maverick? nebo levnější F 30,50?
nebo tam měli už Express 5:50? Ty se prý moc nevyvedli:(
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
RE KiWI
Mit krasny naturalni zvuk s velkym podilem dreva a s relativne malym gainem a obrovskou noblesou ve vsech polohach
Proste ten zvuk musi znit strasne prirozene a samozrejmne, nic v nem nesmi pusobit rusive. To je bohuzel to nejtezsi pro kytaristu
!
Na Marshalla, obdobi kdy hral na Engla uz se mi projevove tak nelibi i kdyz je pravda ze se opet neskutecne priblizil svemu puvodnimu zvuku ale na mne pusobi uz trochu moderne. Ono tihle lidi maji ten zvuk v prackach a dokazou to vydolovat z cehokoliv. Na druhou stranu jsem videl predvadecku Michaela Angela Batia hral na Engla a zvuk mel naprosto neskutecnej. Je pravda ze taky nepouziva moc gainu ale byl to neskutecnej mazec.
-
Jungle man
Heh, se někdo má... Ale máš recht, šetřit se dá možná někde, ale stopro ne na lampě...Maples píše:jasně...tohle je jiná situace, já to měl ale taky uplně jiný zezačátku - mám kamaráda, kterej hraje dýl a zkouší u nás, tak jsem se s nim domluvil a celou dobu, co jsem si šetřil na vlastní mi půjčoval na koncerty svýho Fendera hot roda...nevím, s čím bych skončil, kdybych ho neměl
"Better to burn out then to fade..." K. Cobain (1967-1994)
Takže 16-ti letej chlapeček, kterej si koupil Mesu z kapesnýho nám tady radí jak a na co máme hrát hmmmMaples píše:mě je to docela fuk, ale já se snažim ukázat, že když se někdo snaží, tak to jde. jinak si pořídíte něco, co když oprávněně a pravdivě zkritizuju, jako by vás píchla vosa a jedete do mě. přitom zamyslet se, to sice někomu dělá potíže, ale dyž to překousnete, tak si uvědomíte, že i já bych mohl mít pravdu, ale my, chlapi, ješitové si do toho kecat nenecháme, že? a pak prosej o radu. dobře, tak radím.) ale je to stejně k ničemu.
Víš vono se ti to dobře kecá, když máš takový možnosti, ale nezapomeň, že tady sou lidi, který prostě nemaj možnost si na takovou věc našetřit... A stejně to co tady píšeš vo VK sou naprostý h***a, pže seš asi jedinej kdo tady takový pí....ny píše. Vysvětli mi teda proč sou s tim fšichni lidi spokojený (nemyslim jen 16,17,18-ti letý) . Fšude to chválej i v recenzích hudebních časopisů, net je toho plnej. Myslim, že ty prostě z principu zastáváš názor, kterej si nenecháš vyvrátit i kdyš víš, že je úplně mimo mísu... Určitě sis to ani pořádně nevyzkoušel, jinak bys takový kraviny nepsal... Jasně levná celolampa z číny - ale jak už tady někde bylo řečeno, co se dneska f číně nevyrábí ???!!! Myslim, že někdo kdo to má f prackách bude mít stokrát lepší zvuk na levnou celolampu z číny, než ty na tu tvoji nejlepčejší Mesu. Jinak možná je čas, abys přestal poučovat a některým lidem tady na fóru začal vykat chlapečku....
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Tím jako myslíš třeba sebe?chmelda píše: Takže 16-ti letej chlapeček, kterej si koupil Mesu z kapesnýho nám tady radí jak a na co máme hrát hmmm![]()
Víš vono se ti to dobře kecá, když máš takový možnosti, ale nezapomeň, že tady sou lidi, který prostě nemaj možnost si na takovou věc našetřit... A stejně to co tady píšeš vo VK sou naprostý h***a, pže seš asi jedinej kdo tady takový pí....ny píše. Vysvětli mi teda proč sou s tim fšichni lidi spokojený (nemyslim jen 16,17,18-ti letý) . Fšude to chválej i v recenzích hudebních časopisů, net je toho plnej. Myslim, že ty prostě z principu zastáváš názor, kterej si nenecháš vyvrátit i kdyš víš, že je úplně mimo mísu... Určitě sis to ani pořádně nevyzkoušel, jinak bys takový kraviny nepsal... Jasně levná celolampa z číny - ale jak už tady někde bylo řečeno, co se dneska f číně nevyrábí ???!!! Myslim, že někdo kdo to má f prackách bude mít stokrát lepší zvuk na levnou celolampu z číny, než ty na tu tvoji nejlepčejší Mesu. Jinak možná je čas, abys přestal poučovat a některým lidem tady na fóru začal vykat chlapečku....
Podívejte do VK a Mes se vám moct plíst nebudu...jen bych chtěl říct že věk svědčí málo o znalostech. Můj 10 letej bratranec ví o autech 4x víc než já....
laskavě byc hvás chtěl upozornit abyste se do sebe přestali navážet a respektovali svoje názory, které ale musí být prezentovány slušně a hlavně odůvodněny.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Chmelda:
být tebou tak radši držím hubu
každý z nás - minimálně ti, co si jednou za čas něco koupí - mají možnost si na mesu našetřit. Já taky, přestože by mě to stálo dvouroční přemáhání a makání jako šroub, odlívání každé koruny při každé příležitosti a celé prázdniny probrigádničené. To že maples tady propaguje tyhlety věci beru hlavně jako nakopnutí. prostě týpek jako my, mladej a hele, šel si za svým snem a má mesu. to mi ukazuje, že každý z nás má šanci. kdyby tady nebyl Maples, neuvědomím si to a budu se dál motat od jednoho tranďáku k druhému, nebo časem možná dojdu k hybridům a bude to to samé.
Co se týče lamp, je Maples možná proti VK zaujatý. ale nejsi ty zaujatý proti něčemu jinému, co?! maples tady podle mě patří k odborníkům na aparáty a jeho názor si vždycky přečtu a něco mi to dává. a to že tebe s**e, že uráží tvého "úžasného" Valvestate a že má mesu a ty ne, to pro mě není důvod proč bych měl číst takové pičoviny jaké tu píšeš
každý z nás - minimálně ti, co si jednou za čas něco koupí - mají možnost si na mesu našetřit. Já taky, přestože by mě to stálo dvouroční přemáhání a makání jako šroub, odlívání každé koruny při každé příležitosti a celé prázdniny probrigádničené. To že maples tady propaguje tyhlety věci beru hlavně jako nakopnutí. prostě týpek jako my, mladej a hele, šel si za svým snem a má mesu. to mi ukazuje, že každý z nás má šanci. kdyby tady nebyl Maples, neuvědomím si to a budu se dál motat od jednoho tranďáku k druhému, nebo časem možná dojdu k hybridům a bude to to samé.
Co se týče lamp, je Maples možná proti VK zaujatý. ale nejsi ty zaujatý proti něčemu jinému, co?! maples tady podle mě patří k odborníkům na aparáty a jeho názor si vždycky přečtu a něco mi to dává. a to že tebe s**e, že uráží tvého "úžasného" Valvestate a že má mesu a ty ne, to pro mě není důvod proč bych měl číst takové pičoviny jaké tu píšeš
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Zkousel jsem F30 a F50. Expressa tam jeste nemeli, chci si ho tam ted zkusit.Maples píše:prosím vás všechny! Mesa má jenom jedno S!:D
To ze se nevyvedli je pekna blbost, Mesa neni z tech firem ktera by vypustila nejaky strepy!
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
jj taky šetřim zatim sem na 13000,- ale na vánoce by to mohlo bejt lepší a svátky a narozky taky(babičky, dědečkové + brigáda...) 
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
ja mam na to takovejhle nazor. Jeden chlap mi rek(hraje uz pres 20 let na westernovku, benjo...) ze kupovat si takhle drahy aparaty v tomhle veku absolutne nema cenu. nejdulezitejsi je se naucit hrat a to muzes klidne na westernovku. A ja mam na to takovej nazor, ze kdyz si koupim jako prvni nebo druhej aparat mesu, tak uz se nemam na co dalsiho tesit a to je podle me spatny. A tenhle chlap vi o hrani vic nez my vsichni dohromady takze asi bude mit pravdu. Proste takhle, hrali jsme pisnicku, on ji v zivote neslysel a zahral do ni solo uplne bez chyby- proste svoje solo si v tu chvili vymyslel. A nikdy zadnou mesu nemel a je mu pres 45.
A to mi taky rek jeden kytarista kterej hral i v americe, ze to moje kombo za 5000 hraje hodne slusne, tak nevidim duvod, proc si do zacatku kupovat mesu, apod. A hlavne zas nezacinejte ze lampa ma lepsi zvuk, ja to vim,ale urcite neumi maples za par let to co umi ten znamej za 20 let a opakuju ze nikdy zadnou mesu nemel. A to ze maji na podiu postavenejch 10 reproboxu mesa, marshal.... je spis reklama nez ucelnost.
A to mi taky rek jeden kytarista kterej hral i v americe, ze to moje kombo za 5000 hraje hodne slusne, tak nevidim duvod, proc si do zacatku kupovat mesu, apod. A hlavne zas nezacinejte ze lampa ma lepsi zvuk, ja to vim,ale urcite neumi maples za par let to co umi ten znamej za 20 let a opakuju ze nikdy zadnou mesu nemel. A to ze maji na podiu postavenejch 10 reproboxu mesa, marshal.... je spis reklama nez ucelnost.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Hubu drž ty šmoulo, taky aby bylo jasno, Mesu nikomu nezávidim i kdyš neříkám, že by se mi nelíbila, aparátky to sou super,sice dost předražený, ale za značku se platí...Dark Axel píše:Chmelda:
Mě jen s**e to, že tady je spousta lidí, co prostě víc bankovek dát nemůže, nebo prostě chce hrát a ne čekat a tenhle jeliman, je vodrazuje vod dobrýho a docela dostupnýho aparátu...
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
...protože když si ještě chvíli počkají, mají navíc. je něco jinýho, pokud to opravdu spěchá, mají dva týdny před koncertem a posere se jim Rivera za x desítek tisíc, sjou zvyklí na lampu a stěží dají rychle do kupy 12 000.
s tím šmoulou jdi někam, já nejsem ten, kdo tu jako třináctileta blogísařka psal stylem "hele, kámo, to másh tak, zhe wokno widlema newotewřesh"
dost bylo OT, moje mínění o tobě opět nestouplo, tvoje o mě taky ne, mě to nesere. Nebudem to tu řešit, je to o vadě na VK, ne o aroganci některých
s tím šmoulou jdi někam, já nejsem ten, kdo tu jako třináctileta blogísařka psal stylem "hele, kámo, to másh tak, zhe wokno widlema newotewřesh"
dost bylo OT, moje mínění o tobě opět nestouplo, tvoje o mě taky ne, mě to nesere. Nebudem to tu řešit, je to o vadě na VK, ne o aroganci některých
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"