Jak "vypnout" konec u VK

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
lokomoti

Jak "vypnout" konec u VK

Příspěvek od lokomoti »

Ahoj,
chtěl bych Vás zkušenější poprosit o pomoc. Moje situace je následující. Mám předělávanej VK (obvod jinak, orange kondíky, posunutý charakteristiky EQ, filtrační tlumivka, jiný výstupní trafo od webera, bla bla, na tom nezáleží :) ). Chci nahrávat přez impulzy do PC přes SEND a chci to dělat bez toho aby mi to hrálo do bedny (abych ji nemusel třeba ani zapojit). Master volume je před efektovou smyčkou takže když ztlumím volume tak mi ze SENDu nic nepoleze. Napadlo mě že můžu utnout signálovou cestu do koncáku jenže i když to úplně zeslabím tak to hraje => je třeba box. Už kdysi sem viděl u zesilovačů že jim šel vypnout koncák. Takže jel jen preamp. U Rockwellů jdou vytáhnout pojistky u koncáku a tím se prakticky vypne, nebo se vytažením jedné pojistky přesune do 60W a jiné impedance na výstupu.
Chtěl bych se zeptat jak je to řešený. Abych odpojil všechno od koncáku tak bych potřeboval desetipoĺovej vypínač což je blbost. Co je teda nutný od koncáku odpojit aby nehrál, nemusela se zapojit bedna, a zároveň se nějak neničil. Napadlo mě postavit ještě jeden obvod s děličem a napájet koncák z něj, v případě potřeby odpojit vypínačem tento obvod, přičemž by preamp byl stále zásobován z původního.

díky za odpovědi... :idea:
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jak "vypnout" konec

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Když to máš předělávaný, bla, bla, tak to nechej předělat o vypnutí konce. V Mesa fifty fifty sem to měl dělané vypnutím žhavení koncových lamp: singl 50W když není stereobedna po ruce.
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

Díky Nero ale tam se ptá osoba na jiný zesilovač...
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

Bla bla předělání jsem si dělal sám takže tam si nepomůžu :/ Rád si to předělám sám ale potřebuju vědět jak :idea:
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Buď tomu hovíš a pak se tu ptát nebudeš. Nebo tomu nehovíš: uděláš chybu možná tě to přizabije.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Přesně tak jak říká dalabo, odepínat žhavení konce a invertoru. Jeden vypínač navíc.
A ten thread vedle je taky užitečné přečíst.
Máš schéma VK?
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

Schéma mám, te téma předchozí sem taky přečetl. Ale u VK to takhle nefunguje. Při zapnutí do standby jede jenom žhavení a plate.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ja bych si timhle reseni nebyl tak jisty. Kdyz odpojis koncove lampy (nebo je nebudes zhavit), tak ti klesne odber zapojeni tak asi o 90% => Ua vyleti nahoru a v tenhle highgainech, kde je Ua uz tak vysoke a urcite tam bude alespon jeden katodovy sledovac se muze klidne stat, ze ti bodou litat blesky v preampovkach mezi zhavenim a katodou.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

bleskům jsem se chtěl vyhnout tak se ptám raděj :D
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
kmensik
Rádce

Re: Jak "vypnout" konec u VK

Příspěvek od kmensik »

Nárůst napětí B+ bude, ale malý.
Ale je tu jiný problém, oni VK mají žhavení jaksi sérioparalelně koncovky s preampovkama, takže to nepůjde tak lehce.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“