Použité bicí pro synka (5 let)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
sverdanek

Použité bicí pro synka (5 let)

Příspěvek od sverdanek »

Zdruv všici muzikanti,

moc prosím o pomoc.
Rád bych pořídil jako dárek synkovi (5,5 roku) nějaké použité junior bicí...
Už to zkoušel v hudebce, kam chodí 2 roky na flétnu a moc ho to vzalo...a protože občas brnkám na kytaru, mohl by z toho nakonec být celkem fajn "family jam"

Bylo by to na úúúplný začátek, myslím teda že řešit kvalitu, korpus a tak je asi zbytečné...spíš by mě zajímalo, jestli s tímto už někdo zkušenosti má...

Díkes
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Použité bicí pro synka (5 let)

Příspěvek od Monikad »

Myslíš něco takového http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... Junior-015 ?? :roll:
Zkušenosti s tím pochopitelně nemám, ale jak si psal sám, nelze od toho ani očekávat nějaké kultivované zvuky.
myslím ale, že 5 a půl letý syn už je schopen slušně zvládat soupravu klasických rozměrů... prostě "dospěláckou" soupravu. jednak je v tomhle ohledu neskonale větší nabídka (v nových i použitých), jednak i horší klasická souprava hraje vždy líp než dětská hračka... no a když to kluka chytne hodně, lépe najdeš kupce abys upgradoval nástroj za kvalitnější,,,, v opačném případě, když synátor bicím prostě nezůstane věrný nakonec taky lépe najdeš kupce :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
sverdanek

Příspěvek od sverdanek »

Monikad píše:Myslíš něco takového http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... Junior-015 ?? :roll:
Zkušenosti s tím pochopitelně nemám, ale jak si psal sám, nelze od toho ani očekávat nějaké kultivované zvuky.
myslím ale, že 5 a půl letý syn už je schopen slušně zvládat soupravu klasických rozměrů... prostě "dospěláckou" soupravu. jednak je v tomhle ohledu neskonale větší nabídka (v nových i použitých), jednak i horší klasická souprava hraje vždy líp než dětská hračka... no a když to kluka chytne hodně, lépe najdeš kupce abys upgradoval nástroj za kvalitnější,,,, v opačném případě, když synátor bicím prostě nezůstane věrný nakonec taky lépe najdeš kupce :wink:
Jj, myslel jsem něco takového...nicméně si rád nechám poradit, tzn. že pokud by se junior "vešel" za regular-size, tak bych klidně koupil dospělácký set, nějaký bazar...
A pozdější prodej řešit nějak nehodlám, buď to prodám za nějakou tisícovku, ale spíš bych to pak zavezl do dětského domova, tím bych udělal radost - aspoň doufám - spoustě dětem, který měly v životě trošku míń štěstí..
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Určitě by se vešel. Vyber nějaký set z 20" (nebo 18")kopákem a tomy 10-12-14" a je to v pohodě. Pochopitelně slušnější židli s nastavením výšky, jak bde mla´das růst a pak už jen spoustu trpělivosti s cvičícím a hlučícím potomkem:)
Tohle by se mu mohlo líbit http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... a-IS-58HS4
ten nápad s tou soupravou případně darovanou někde do děcáku je skvostný!! Smekám a máš můj obdiv a úctu... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

taky se přidávám k Monice, žádný hračky ale klasickou sadu, ty rozměry(kopák 18)jsou pro děti ideal.
Snad jen - pětiletýmu klukovi bych novou sadu nekupoval, podíval bych se po nástrojích na bazaru. Tam se dají koupit právě takový skoro nový po děckách co je to za chvíli přestalo bavit a s velkou slevou :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:taky se přidávám k Monice, žádný hračky ale klasickou sadu, ty rozměry(kopák 18)jsou pro děti ideal.
Snad jen - pětiletýmu klukovi bych novou sadu nekupoval, podíval bych se po nástrojích na bazaru. Tam se dají koupit právě takový skoro nový po děckách co je to za chvíli přestalo bavit a s velkou slevou :wink:
Dík... no ty aby ses nepřidal :wink: nevím jestli po meči nebo po přeslici, ale po paličkách tvůj rod nevymře. Vždy´t ty si svého bubenického nástupce doma vychováváš, ne?! :roll: :lol:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:..... pětiletýmu klukovi bych novou sadu nekupoval, podíval bych se po nástrojích na bazaru. Tam se dají koupit právě takový skoro nový po děckách co je to za chvíli přestalo bavit a s velkou slevou :wink:
Já ten link na novou sadu dala spíš jen jako ilustrační příklad takové dospělé sady malých rozměrů. Taky bych šla cesto bazaru.... na první bubencké kroky je to i ekonomicky rozumější a hráčsky to nijak nevadí. :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

Moniko snažím se synka vychovávat ale on je ještě moc maličkej, má 15 měsíců. Jakmile se dostaví nějaký úspěch v rytmu napíšu to do vlákna co jsem pro tohle téma založil.
Určitě se budu opakovat za ty roky co sem chodím ale moje zkušenost je taková že nejlepší je koupit začínajícímu bubeníčkovi pořádnou stoličku, stojan na noty, stojan na malý bubínek a konečně malý bubínek. Vše starší ale kvalitní (vyšší řadu.)Nové bych koupil pouze paličky a noty.
Vybral bych mu učitele a doma dohlížel na jeho hraní. Nejlíp se naučí noty a techniky úhozů na jednom bubínku. Když bude mít o hraní zájem a přehraje dvě školy pro bubínek, koupil bych soupravu. Jinak ne.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Moniko snažím se synka vychovávat ale on je ještě moc maličkej, má 15 měsíců. Jakmile se dostaví nějaký úspěch v rytmu napíšu to do vlákna co jsem pro tohle téma založil.
Určitě se budu opakovat za ty roky co sem chodím ale moje zkušenost je taková že nejlepší je koupit začínajícímu bubeníčkovi pořádnou stoličku, stojan na noty, stojan na malý bubínek a konečně malý bubínek. Vše starší ale kvalitní (vyšší řadu.)Nové bych koupil pouze paličky a noty.
Vybral bych mu učitele a doma dohlížel na jeho hraní. Nejlíp se naučí noty a techniky úhozů na jednom bubínku. Když bude mít o hraní zájem a přehraje dvě školy pro bubínek, koupil bych soupravu. Jinak ne.
Tohle já ale přece za ty roky, co sem chodím zase já, taky. Nevím proč mi to teda píšeš?? :roll: :shock: :D
navíc já potomka nemám a už ani neplánuju mít..
pehve

Příspěvek od pehve »

jej, omlouvám se, to je hlavně pro sverdanka, tobě jen ta první věta :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:jej, omlouvám se, to je hlavně pro sverdanka, tobě jen ta první věta :)
Aha :shock: :D
Ono to nebylo hnedle tak zřejmé a ani jsem to moc nepochopila, ale vidím na úvod svoje jméno..... :shock: :D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“