Efekt(multi) skoro na kytaru

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
carodejdobrodej

Efekt(multi) skoro na kytaru

Příspěvek od carodejdobrodej »

predem se VELICE OMLOUVAM za to ze to davam sem i kdyz to tak nejak napolovic nesouvisi s kytarou ale debaty v jinych odvetvych tady na foru sou tak nejak polomrtvy, mene zasveceny, nebo stylem jakej je rozdil mezi hranim na sago a na trubku coz je vcelku mimo misu taze oslovuju slovutne guitarmeny ktery maji asi nejvetsi skusenosti v laborovani s efekty

Takze problem je asi takovej:
resime v kapele jednoznacnej problem a to je efekt na dechovej nastroj a po dlouhosahlych debatach sme prisly na todle:
1. jde nam jednoznacne o efekty typu kompresor delay reverb harmonizer atd. s tim ze nejlepe vse v jednom
2. vokalizery(vokalizer od digitechu, TC Helicon voicelivetouch)a podobny veci nam prjidou jako strasna chemie
3. jak jiz bylo receno po dlouhosahlych debatach nam nejlip prisla varianta nejspis nejakyho kvalitniho rakovyho a nejspis i kytarovyho efektu ale zase chcem delat muziku a ne se jenom babrat v tom co dela tendle cudl jak to mam vubec zapojit aby z toho neco lezlo a bla bla proste zapnout, hrat, a laborovat
4. s penezma je to asi jako vsude cim levnejsi tim samozrejme lepsi ale nechceme zadnej sunt kterej by se zas musel nejak menit a tak znate to takze zadnej hnus

no a pouziti je z 90 procent predstava tak nejak hraju v sekci macknu cudl a razem mam jump na hlasitosti reverb delay a mastim solo(ono jak vsichni vime doma nadru masakralni solo a pak kdyz to vpalim na konzerte tak zvukar chrape nebo vokukuje tu zrzku s velkejma ..... ocima nebo ma na praci spoustu jinejch dulezitejsich veci nez me vytahnout)a 10 procent sou nejaky neobvykly uchylarny ale bez tech se klidne obejdeme

No a co by sme tada potrebovaly od vas zasvecenych je to jestli nemate nejaky typy na kvalitnejsi efekty protoze ozkouset efekt s kytarou je rozhodne o dost snazsi nez s dechovym nastrojem tak aby se slo zkouset par jasnejch favoritu dle vasich erudovanych typu me osobne napadlo neco jako line6 nebo tak ale nevim sam osobne pouzivam jenom wahwah a delay takze vite co. Diky moc za nazory a at vam to hraje jen tak jak si prejete

PS: taky by bylo plus kdyby to bylo skoro neznicitelny a blbu vzdorny alo to bych uz asi chtel moc :roll:
petrvach

Re: Efekt(multi) skoro na kytaru

Příspěvek od petrvach »

Hele já bych řek že to bude dělat neplechu ta trubka nebo co to je s nakym efektem ty efekty sou stavěny na el. kytary a vim kdyz sem k aukustice pripojil mikrak od korgka tak mi fungoval dobře akorat tak delay. Tohle je jen můj nazor vubec to tak nemusi bejt ale fkt nwm. A ještě ten harmonizer podle mě nepude mě se občas stane když zahraju opravdu vysokej ton a tak mu chvilku trva než ten ton jakoby zahraje spravně, takovej skok tam je a myslim si že u toho dechu nerozpozna vubec nic.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, je úžasné, jak jste si vybrali podmínky, jejichž průnikem je v podstatě prázdná množina.

Pokud jde o dechové nástroje, asi bych šel právě cestou vokálních multiefektů (Digitech, TC Electronic apod.) Pokud vám tyto nepřijdou jako dobré řešení, možná by stálo za to vyzkoušet nějaké kytarové nesmysly. Klasika v tomto oboru je G-Major - levný a kvalitní rackový multiefekt, který lze snadno ovládat pomocí MIDI kontroleru typu Behringer FCB. Sice s tím člověk musí na začátku trochu laborovat a vše nastavit, ale jakmile to má nastavené, lze s tím pracovat úplně blbuvzdorně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petrvach

Příspěvek od petrvach »

nero ty s tim mas zkusenosti?
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Myslíš s těmi vokálními efekty nebo s aplikací Majora na dechy v praxi?

Osobně ne, protože dechové nástroje zrovna neovládám (teda, umím fouknout do foukačky a možná bych zkrotil kazoo :mrgreen: ), ale kamarád hraje na ságo v jedné fusion jazzové (?) kapele a efekty používá. Nejlepších výsledků dosáhl práve s pomocá nějakého multáku od TCE (ted bych kecal, kdybych z hlavy pálil konkrétní typ), zkoušel i Vocalisty od Digitechu, ale to nebylo vyloženě ono. Tyhle jsem i slyšel, takže jsem shcopný sám za sebe říct, že to řešení bylo funkční.

Pak znám teda jen z vyprávění, že zkoušel kytarové efekty, právě toho G-Majora. Prý to také šlo použít, ale jemu se to zcela nezamlouvalo. To jsem bohužel neslyšel, takže tam nedokážu moc posoudit, v čem byl problém, nicméně prý to je použitelné (hraje to, otázkou je, jak se bude líbit charakter zvuku).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petrvach

Příspěvek od petrvach »

hmmmmmmmm že bych si pořídil trubku :D:D:D:D:D
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Na dechy konkrétně ságo sem viděl používat Digitech Whammy akorád upravený na signál z mikrofonu. Měl tam frajer přidělaný canon napájení fantom a hrál na kondíkový mikrofon.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

petrvach píše:Hele já bych řek že to bude dělat neplechu ta trubka nebo co to je s nakym efektem ty efekty sou stavěny na el. kytary a vim kdyz sem k aukustice pripojil mikrak od korgka tak mi fungoval dobře akorat tak delay. Tohle je jen můj nazor vubec to tak nemusi bejt ale fkt nwm.
Také to tak není. Fungovat může jakákoli kytarová krabka, jen je potřeba ji krmit něčím, co má podobnou impedanci a dynamický rozsah jako kytara. A takovou věcičku není problém postavit, jde jen o aktivní DI box. Co se týče dechů, slyšel jsem na dobrou kombinaci trubky, obyčejného dynamického mikrofonu, delaye, phaseru a žabího hněvu. Nějak si nedokážu představit, k čemu by byl kompresor na trubce, pozounu či ságu, ale to je vaše věc. Kytarový kompresor by měl fungovat dobře. Boost na sóla nebo volume padál není vůbec problém. Nejlevnější řešení podle mě opravdu bude v použití kytarových krabiček a jednoduchého DI boxu.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“