Gibson ES-335

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
panedge

Re: Gibson ES-335

Příspěvek od panedge »

Smrťokvítek píše:Když už se nakousla ta 335. Já osobně bych se možná těžce rozhodoval jestli místo Gibsona nevzít Yamahu SA2200. Dle všeho by to měla být super kytara a tyhle yamahy jsou prý super kusy rovnou z regálu snad všechny. :)
Já bych tomu věřil u Yamahy,že to budou dobrý kousky,ale mě by tam asi chyběl ten pocit,že prostě to není ta oldschool kytara Gibson.Ale když s tím někdo nemá problém,tak to je asi dobrá volba.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

jj asi vím co myslíš. :mrgreen: Ale ta yamaha je vážně super co jsem mohl přečíst/vidět a asi by mi to ani nevadilo. Je to nástupce SA2000 což je dost slavný model a velká legenda. :)

Každopádně z těch levnějších kopií by mě dost zajímalo jak si stojí to nové Tornádo od Jolany. S Gib. ES335 se to asi nebude dát srovnávat ale za 20000 už by to hrát mohlo. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

kedysi som po viedni dost behal a hlavne do music-produktiv/uz nefunguje/ iba v nemecku tusim a teraz chodia chlapci co viem z www.forum.gitaristi.sk /neviem ci to sem mozem dat/do wiedne do klagenfarbe a ze velmi velky vyber a super obchod a pristup k zakaznikovi ale nebol som tam,a v tom music produktiv sa dalo skusat vsetko a ked som kupil nieco tak boli fakt nateseny
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
panedge

Příspěvek od panedge »

Smrťokvítek-no,když nad tím tak přemýšlím,tak ona by mě vlastně ta yamaha vůbec nevadila,je to totiž fakt pěknej kousek 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tonda

Příspěvek od Tonda »

panedge píše: Já bych tomu věřil u Yamahy,že to budou dobrý kousky,ale mě by tam asi chyběl ten pocit,že prostě to není ta oldschool kytara Gibson.Ale když s tím někdo nemá problém,tak to je asi dobrá volba.
Přesně to si myslím taky - protože ta yamaha je moc fancy.
Tyhle kytary jsou aspoň pro mě teda daleko působivější nebo autentičtější když nejsou takhle navoněný.
Mě ES (a ty nižší řady tj.do 335 zvlášť) připadaj správný když jsou tak trochu primitivní..

A ten pocit je určitě jinej, je to třeba znát i na variantě ES-335 daleko bližší gibsonu (vlastně nejblíž) - od Heritage.. říkaj o nich že jsou víc gibson než Gibson .. Kalamazoo a tak..
No, hrál jsem na ní teda asi jen 5 minut, a je to příjemmná kytara - ale pocit z gibsoňácký ES je přece jen jinej, těžko se to vysvětluje v čem to je, a taky asi že jí mám už docela "zajetou" .
I´m wheels... movin´wheels
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Zase pokud člověk chce primitivní a nepřeplácanou kytaru, nemůže uvažovat ani o Gibsonu :wink:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Co???
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Relativní význam slova primitivní :wink: Pro mě je třeba přeplácané i SG.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

woro90-1 píše:Relativní význam slova primitivní :wink: Pro mě je třeba přeplácané i SG.
Proto máš strata? :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

imho je student a ma, co ma. nekdy si nevybiras...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

DL píše:
woro90-1 píše:Relativní význam slova primitivní :wink: Pro mě je třeba přeplácané i SG.
Strat je přece jen podstatně jednodušší, jediné, co tam neslouží nějakému účelu, je tvar pickguardu. Jinak je to prostě fošna ohlodaná do pohodlného tvaru. SG má zkosené okraje čistě na efekt, rozevláté křivky pickguardu a klasickou gibsonovskou hlavu, která není zrovna dokonale funkčně řešená (za nejdokonalejší považuji hlavu jako mají Seagully - zakloněná krátká hlava s přímým tahem strun). A Parisovo rýpnutí je naprosto na místě, když jsem Žlutou (tehdy ještě černou) kupoval, bylo to proto, že to bylo neskutečně výhodné, a bylo mi jedno, co je zač. A časem jsem jí přišel na chuť.

Ale nějakou opravdu jednoduchou (polo)lubovku bych docela bral, nebo když už naleštěnou, tak pořádně, třeba něco od Gretsche nebo Rickenbackera :D

Ale co se týče přeplácanosti, chápu že tě to, Atkinsi, pohoršuje - ES-335 je rozhodně elegantní, jen mi k ní nějak nesedí výraz "tak trochu primitivní", a gibsonímu designu jsem obecně nějak zatím nepřišel na chuť (až na "prázdnou fošnu" SG I :mrgreen: ).
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ne, ne, mne nic nepohoršuje :lol: A takový DOT Studio je opravdu až primitivní.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
cru

Příspěvek od cru »

Dneska jsem hral na DOT Epiphone přes Fender hot rod deluxe a myslím,že zvukově se to ES335 velice blíží.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Atkins píše:A takový DOT Studio je opravdu až primitivní.
Jo, na tohle jsem nějak nepomyslel, stejně jako na BFG a Raw Power LP, nějak už to nepovažuji za "klasický gibsonovský design", ale máš pravdu.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

woro90-1 píše:
DL píše:
Strat je přece jen podstatně jednodušší, jediné, co tam neslouží nějakému účelu, je tvar pickguardu. Jinak je to prostě fošna ohlodaná do pohodlného tvaru. SG má zkosené okraje čistě na efekt, rozevláté křivky pickguardu a klasickou gibsonovskou hlavu, která není zrovna dokonale funkčně řešená

me prijdu ty okraje naopak celkem funkcni, o dost pohodlnejsi nez treba hrany telecasteru. nevim jak moc je treba funkcni hlava strata :) oproti hlave telecasteru napriklad. pickguard by teoreticky nemusel kopirovat tak tvar kytary, na druhou stranu by to pak bylo superhnusne :) navic ty kraje "nefunkcnich mist" pickguardu slouzej perfektne jako drzak na trsatka, takze tam vidim funkci jasnou :) stejne tak nemusely byt rohy tak zaoblene ale mohly byt "vic jako RG" atd atd...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kinx píše:me prijdu ty okraje naopak celkem funkcni, o dost pohodlnejsi nez treba hrany telecasteru. nevim jak moc je treba funkcni hlava strata :) oproti hlave telecasteru napriklad.
Hrany Telecasteru pochopitelně nejsou nic pohodlného, to se tak sekalo aby to bylo levné, ale srovnej zkosené části na stratu (kde jsou čistě pro pohodlí) a na SG (kde je kvůli vzhledu pro mě nepříjemný úkos na spodní straně, a funkční úkosy jsou hranaté a ne tak pohodlné). Rozdíl hlav strata a telete je jen kosmetický, a to v částech, které nemají jinou než estetickou funkci. Jinak mají obě přímý tah strun a mechaniky v řadě.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

když se tu řeší ta jednoduchost a ES 335

http://2.bp.blogspot.com/_ysXIRuxIQ20/S ... r+$899.jpg

tohle by mohlo spoňovat jak nároky na lubovku, tak na jednoduchost a pokud by se více protáhla, tak je to i podobné ES 335 b :lol:
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Preplácaný dizajn? Tie Gibsony (aj Fendery) su krásne, úžasné, sexi. Tie gitary vyzerajú stále dobre aj keď dizajn mnohých bol vymyslený v 50tych rokoch. Holt niekomu asi stačí aj kus polena.

Čo sa týka gibsonovskej hlavy neviem čo je na nej nefunkčne riešené. Mechaniky sú oveľa väčšie a struny sa navíjajú omnoho pohodlnejšie ako pri Fenderoch kde máte napchatých 6 malých mechaník na sebe.

Čo je funkčné a nefunkčné by sa dalo polemizovať. Je to vec subjektívneho názoru.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mirko píše:Čo sa týka gibsonovskej hlavy neviem čo je na nej nefunkčne riešené.
Tak se podívej, co se děje v nultém pražci se strunami D a G. A navíc má křehké napojení na zbytek krku.
mirko píše:Čo je funkčné a nefunkčné by sa dalo polemizovať. Je to vec subjektívneho názoru.
Subjektivní je vzhled, nikoli to, že u telecí hlavy ty struny chodí daleko lépe.
panedge

Příspěvek od panedge »

woro-jakej to má vliv na zvuk,že na teleti ty struny chodí lépe?sice nevím co se děje v nultým pražci,ale můj Gibson drží ladění dobře,mechaniky fungují perfektně,nevidím problém. :?: Navíc Gibson je Gibson,netřeba tady porovnávat nultý pražce,víš jak, tady byl dotaz na ES 8)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“