Homemade efekty
Re: Homemade efekty
Mě v brněnským gesu kam semtam zajdu pro něco nabídli prakticky to stejné, ten chlapík říkal, že je jedno šasí a víc provedení, jedno je takové jak jsi ukazoval ty, jedno je s posuvným potenciometrem ( coz bych nechtel ) a jedno je i s digitálním ukazatelem, mám za to, že mi nabízel tuto http://ges.cz/pajeci-stanice-sl-30vel-ges07713560.html no já nevím jestli se to digitální provedení vyplatí a není lepší koupit jednodušší...co myslíš ? 
no tak to digitalni provedeni je lepsi v tom že si tam přesně nastavíš teplotu jakou chceš. obě pajky stoji stejně tak já by sem šel do tý digitalni. Ale jestli tu pajci stanici nepotrebuješ tak si kup jen samotný pajecí pero když se snim naučíš letovat tak výsledej bude vypadat jako kdyz by si mel pajeci stanici.Flajtr píše:Mě v brněnským gesu kam semtam zajdu pro něco nabídli prakticky to stejné, ten chlapík říkal, že je jedno šasí a víc provedení, jedno je takové jak jsi ukazoval ty, jedno je s posuvným potenciometrem ( coz bych nechtel ) a jedno je i s digitálním ukazatelem, mám za to, že mi nabízel tuto http://ges.cz/pajeci-stanice-sl-30vel-ges07713560.html no já nevím jestli se to digitální provedení vyplatí a není lepší koupit jednodušší...co myslíš ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Mám obor kde to využívat budu, to pero mi příjde jako spíš dočasný řešení, ale když se s tím umí tak je to o něčem jiném. Tak už vím co a ukončuji OT, dík 
dnes jesm od kámoše za 20ku koupil stary booster po dědovi
ale je to strašna homemade patlanice asi 30roku stara....tak to rozeberu na součástky kvuli 2x 105nu70 germaniových npn a jednom 155nu70 ten čtvrty ma nečitelnou identifikaci tak nevim no
Chtěl bych z toho něco jako overdrive možná lehce fuzz nevíte někdo o dobrém schématku tak 2-3 trandy nejlepe třeba 105nu70 ????
Chtěl bych z toho něco jako overdrive možná lehce fuzz nevíte někdo o dobrém schématku tak 2-3 trandy nejlepe třeba 105nu70 ????
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
postav si tonebender...rudie píše:dnes jesm od kámoše za 20ku koupil stary booster po dědoviale je to strašna homemade patlanice asi 30roku stara....tak to rozeberu na součástky kvuli 2x 105nu70 germaniových npn a jednom 155nu70 ten čtvrty ma nečitelnou identifikaci tak nevim no
![]()
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
tak jo máš nějaký link? na oveřene schematko? mám pocit že si to stavěl taky žeMrB14ck píše:postav si tonebender...rudie píše:dnes jesm od kámoše za 20ku koupil stary booster po dědoviale je to strašna homemade patlanice asi 30roku stara....tak to rozeberu na součástky kvuli 2x 105nu70 germaniových npn a jednom 155nu70 ten čtvrty ma nečitelnou identifikaci tak nevim no
![]()
EDIT: co todle?

CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
já sem si ho koupil od electronic orange ale dá se to v pohodě postavit...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
to jsou PNP ja mam npn...ated sem si všiml že ten 155nu70 ma ulomeny drat u emitoru ale to možna ještě spravim....MrB14ck píše: já sem si ho koupil od electronic orange ale dá se to v pohodě postavit...
no tak je to v p****i protože už se mi u dvou ulomily nožičky....ale posledni dva (107nu70 ten je ok a jeden **nu70 je poškrábaný tak nevim přesně)
Já jsem kdysi postavil tohle s NUčkama a pamatuju si že to dobře jelo při napájení jenom 6V.
Včera mi mamka dala hromadu těch folii s pismenkama co se obtiskují když se to přečmara prupiskou
je to v klidu na plechu to drží parádně akorát to jde docela dobře seškrábnout takže to ještě přelakuju průhledným lakem
Skoušel jsem to na krabičku do které strčím Tube Dreamer (moje modifikace tube reameru z Runoffgrove) Teď nemám foťák protože jsem ho stratil až naky seženu hodim sem foto 
Tak jsem dokončil tohle lampové kreslítko( fuzz,booster nebo cotoje
).Má takovej vintage zvuk ale já chtěl nějaký higain
. Takže toto pošlu do světa a až dojdou součástky postavím Matchless Hot Box.Ten má zvuk přesně jakej chcu.Zvuková ukázka je na http://www.youtube.com/watch?v=GA3jTamtVwM
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Treble/middle booster,zatím jen krabka (je hrozná, ale tady mi pujde hlavně o funkčnost ) , elektronika bude hotová o víkendu 
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
Zdar, tak nějak začínám s prvním efektem, je to ve fázi příprav plošňáku, ale vybral jsem fuzz face, zdá se být celkem jednoduchý, ale nevím kde sehnat DPDT přepínač, nebo vůbec...jak to řešíte vy ?
jestli to chceš na TB a nutně nechceš LED signalizaci tak použij tuto http://www.ges.cz/-fs-40-ges06500401.htmlFlajtr píše:Zdar, tak nějak začínám s prvním efektem, je to ve fázi příprav plošňáku, ale vybral jsem fuzz face, zdá se být celkem jednoduchý, ale nevím kde sehnat DPDT přepínač, nebo vůbec...jak to řešíte vy ?

Na gesu sem to nevygómal, dík
já mezitím našel totok, je to levnější cca za 70 a pak je tam ten momentary, což ale asi nepotřebuju. http://www.cliff-komponenty.cz/index.ph ... T%20on/off
já mezitím našel totok, je to levnější cca za 70 a pak je tam ten momentary, což ale asi nepotřebuju. http://www.cliff-komponenty.cz/index.ph ... T%20on/off
jo ten muzes použít taky je to to samy . ten momentary (mžikovej) se na to neda použítFlajtr píše:Na gesu sem to nevygómal, dík![]()

Beru to jako první efekt na odzkoušenou, první plošňák atd...ale to si myslím, že zvládnu. Jen mám bordel v kondenzátorech, jaký používat kde ? Hodnoty jsou jasný, ale jestli svitkový, elektrolyticky atd. Dík 
elektlolity maj schmatickou znacku 2 tlusty vodorovný čárky čárky a ujedný je nakreslený malí + a svitkoví a ty ostatní (nepoarizovaný maj jen 2 tlustý vodorovný čárky)Flajtr píše:Beru to jako první efekt na odzkoušenou, první plošňák atd...ale to si myslím, že zvládnu. Jen mám bordel v kondenzátorech, jaký používat kde ? Hodnoty jsou jasný, ale jestli svitkový, elektrolyticky atd. Dík
a) je normální nepolarizovanej
b) je elektrolit
c) je promenej (dá se nastavit kapacita )
d) to nevym co tobych kecal
jestli je to tvuj 1. efekt tak by sem asi kouknul po jinym efektu von ten fuzz factory vypadá jednoduše ale ho hlavní záludnost je seznat správný tranzistory ze správným zesílením.

Jo, v tomhle se vyznám vpohodě, jsem na elektro škole takže si z prváku i něco málo pamatuju
, spíš jsem myslel jaký jsou vhodný nebo jestli to je fuk jestli tam dám svitkovej nebo jinej chapeš ?
Jo a nechcu dělat fuzz factory, ale fuzz face.