Housle

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Asanoth

Housle

Příspěvek od Asanoth »

Asanoth píše:diky moc :)
kdyztak ty koliky: puvodne s nima neslo vubec hnout(housle lezely rok ve futralu), a pak to najednou o dva dny pozdejc docela slo, ale zas nedrzej na miste a tocej se samy(neudrzej strunu) :(
takze, mam problem s houslema :) driv na ne hra lmladsi bratr, ale neslo mu t oa me bylo lito nechat je lezet ladem.. a mam nahore uvedenej probelm s kolikama... co s tim ? ;)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

aha, tak uz vim, cim to je...
oni maj totiz housle koliky vyndavaci :) uz jse mdokonce i vymenil struny :D jenze
jak jsou ty koliky vyndavaci, tak nemam poneti, jak je tam zarvat tak, aby spolehlive drzely...
hm??? :( :(
Pjouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pjouda »

stačí ty holíčky natřít obyčejnou bílou křídou. Kdyby to nepomohlo tak se dá koupit speciální mazadlo kolíčků (cca 150,- Kč) :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

uz jsem to vyresil(je to tim, ze jsou vyndavaci coz jsem nevedel...)... uz jsem dokonce vymenil struny(sice vsecny najednou a ne postupn,e ale nemuzete po me chtit zazraky :D ) a peclive hraju :) vic nez na kytaru :)
Fusion

Re: Housle

Příspěvek od Fusion »

jjj, křída je klasika, a někdy se stane žev je dost těžký s nima točit, pak se to zase maže mýdlem a ja nevim čim jeste :D tak to s tou křídou nepřežeň
vanes

Noty Csardas

Příspěvek od vanes »

Zdravím, nemáte někdo prosím noty na Montiho Csardas? Byla bych moc vděčná za poskytnutí.
Lennroe

Příspěvek od Lennroe »

Ahoj, chtěla jsem se zeptata nenašla jsem tady takový téma tak to dávám sem, doufám že se nikdo nebude zlobit.
Chtěla jsem si koupit nové housle (přála jsem si je předloni k vánocům, já blbá, no a vybrali mi asi za 2000 z Liedlu, takže to zní jako konev.) Procházela jsem tak bazary, levnější hudebniny a podobně. Nechci šlápnout z bláta do louže a taky nechci utrati majlant. Staggy a Luby cremona jsem vyřadila rovnou. Nrazila jsem ale na celkem levnou a podle rad jednoho známého dobrou violu. Zajímalo by mě jak velký je to rozdíl (kromě příjemnějšího zvuku)? Trvalo by dlouho než bych si zvykla na jiné vzdálenosti tónů? A co délka prstů, měla bych mít na violu větší ruce, nebo to zvládnu i s normálně dlouhými prsty? Moc díky
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

A co takhle vyzkoušet?! Viola má ještě stále menší "vzdálenost tónů" než např dětská (1/2) kytara. Ale hlavně: Viola je laděna o kvintu níž než housle - stejně jako tenorové banjo.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Lennroe

Příspěvek od Lennroe »

Atkins píše:A co takhle vyzkoušet?! Viola má ještě stále menší "vzdálenost tónů" než např dětská (1/2) kytara. Ale hlavně: Viola je laděna o kvintu níž než housle - stejně jako tenorové banjo.
Děkuju. Nemám možnost vyzkoušení, můžu si ji pouze prohlídnout. Proto se ptám. O tom jiném ladění vím, s tím bych problém neměla, proto jsem ji vlastně chtěla, mě šlo spíš o ty prsty. Takže, když mi nedělá problém normální španělka, tak bych si na violu zvykla asi taky, že?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To jako nemáš nikde v okolí kšeft s hudebními nástroji? Apropos, nikdy bych si nekoupil nástroj, který si mohu pouze prohlédnout a nemohu si na něj zahrát.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Habala
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/habala

Příspěvek od Habala »

Měla bych jeden takovej dotaz... Máme doma nějaký starý housle, asi maj prasklou duši. Kdybych to dávala k nějakýmu houslaři, kolik tak může stát ji vyměnit...?
Janko

Příspěvek od Janko »

Habala píše:Měla bych jeden takovej dotaz... Máme doma nějaký starý housle, asi maj prasklou duši. Kdybych to dávala k nějakýmu houslaři, kolik tak může stát ji vyměnit...?
Ahoj, já si myslím, že se do stovky nebo dvou vejdeš určitě. Pokud jsou staré a vyhrané doporučil bych ještě seřízení kolíků a zarovnání hmatníku - pokud jsou v něm už díry a také nabalzámování. :wink:
Přeji nádherné zážitky při hraní na tento nádherný nástroj 8)
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Habala

Příspěvek od Habala »

Janko píše: Ahoj, já si myslím, že se do stovky nebo dvou vejdeš určitě. Pokud jsou staré a vyhrané doporučil bych ještě seřízení kolíků a zarovnání hmatníku - pokud jsou v něm už díry a také nabalzámování. :wink:
Přeji nádherné zážitky při hraní na tento nádherný nástroj 8)
Jó, tak kolíky to bude potřebovat určitě... Díky moc.
Janko

Příspěvek od Janko »

Tu cenu jsem odhadoval jen pro duši, jo? + ty kolíky to bude stát víc, ale to nevím kolik...
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
Habala

Příspěvek od Habala »

Janko píše:Tu cenu jsem odhadoval jen pro duši, jo? + ty kolíky to bude stát víc, ale to nevím kolik...
Jasně. Dík.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Když už jsme u houslí a duše.. Duši mám, ale jaksi mi vypadla.. Dá se nasadit znovu i doma? K houslaři se mi dvakrát nechce.
Popřípadě bez duše bych kromě špatného zvuku riskoval asi i poškození nástroje co?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Janko

Příspěvek od Janko »

Jednak poškození nástroje a jednak blbej zvuk...
No když ti bude jedno, že to naprd hraje a chceš riskovat špatným usazením poškození nástroje, můžeš to zkusit... Je na to spešl přípravek, kerým se to tam dává, jenže ten přípravek stojí víc než houslař a navíc u houslaře máš přeci jen nějakou jistotu, že to bude aspoň o půlku lepší, než tvoje zkusmo :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Lze to i v domácích podmínkách ale rozhodně to nemůže dělat člověk bez zkušeností a velmi dobré znalosti daného nástroje - ono totiž hodně záleží na tom, v jakém místě duše je.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Atkins píše:Lze to i v domácích podmínkách ale rozhodně to nemůže dělat člověk bez zkušeností a velmi dobré znalosti daného nástroje - ono totiž hodně záleží na tom, v jakém místě duše je.
Mě šlo spíš než o nejlepší dosažitelný zvuk o to, aby tam byla nějaká podpora a abych nezničil nástroj... Nakonec se mi to podařilo nějak vzpříčit v přibližně dobrém místě.. Zvuk se mi nijak hrozný nezdá a prolomení desky taky nehrozí, takže jsem spokojen :)

Abych to upřesnil: Na housle jsem hrál 7 let, ale teď spíš rekreačně, takže se jen tak k odborníkovi nedostanu a nepotřebuju zvuk jako do symonie.. Až potřebovat budu, koupím si rovnou violu... To je zase o něčem jiném nástroj :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Tak kolegové.. Měl bych otázku: Proč mi při hraní zvuk houslí přijde čistý a vcelku dobře intonující a když se pak pustím ze záznamu, tak mi můžou prasknout uši? :D
U zpěvu to chápu, protože vlastní zpěv člověk slyší jinou cestou než jen ušima zvenku, ale u houslí?

Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“