Cort M200

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
crickec

Cort M-200 - vaše názory

Příspěvek od crickec »

Zdravím, chtěl bych vědět vaše celkové názory na tuhle kytaru http://kytary.cz/cort-m200-ws/HN103313/. Ještě bych se chtěl zeptat, jestli by se na ní dalo zahrát nějak dobře skačko, reggae a tak, jinak je mi jasný, že je to spíš na rock a takový věci. Předem díky za odpovědi :wink:
citizen.one

Re: Cort M-200 - vaše názory

Příspěvek od citizen.one »

hrat se na to da docela vsechno, ale je to docela kram, mel jsem ji na jeden koncert a porad tomu neco chybelo, nejvic asi tlak a plnost tonu, barva taky nic moc...
Smile

Příspěvek od Smile »

je to docela kram, mel jsem ji na jeden koncert a porad tomu neco chybelo, nejvic asi tlak a plnost tonu, barva taky nic moc...
aneb kdyz clovek zvyklej na PRSko hodnoti kytaru za 4k.... :-D:-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
citizen.one

no tak ja v ty dobe PRS jeste nemel, pravda uz jsem mel LP, ale to velmi kratce. Hralo to urcite lip nez ten stagg, ale jinak nic moc, podle me zadna z kytar s PC do 10k nehraje...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Definuj "kytara hraje" :wink:

Samozřejmě od toho M nelze očekávat, že bude hrát jak kytara za 3x vyšší cenu, ale za ty prachy hraje velmi slušně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Sakra, o tomhle jsem četl thready, když jsem vybíral první kytaru, a to je dva a tři čtvrtě roku zpátky :)
Zkoušel jsem jich poskromnu, hlavní je si pohlídat úhel krku s tělem, pak se taky může stát, že si neseřídíš dohmat. Aby krk nebyl do vrtule snad připomínat nemusím...
citizen.one

Nero píše:Definuj "kytara hraje" :wink:

Samozřejmě od toho M nelze očekávat, že bude hrát jak kytara za 3x vyšší cenu, ale za ty prachy hraje velmi slušně.
kyatara hraje je termin takovy, ze kytara zpiva, ma dobrou odezvu na hru, plny ton, ktery uchu ve vsech polohach lahodi nebo aspon neskripe...taky ladi, ma barvu atp...

kazdopadne jako kytaru do zacatku bych to M200 povazoval za solidni volbu, na vaznejsi hrani to ale rozhodne neni...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak to chápu, že odepisuješ cokoli pod 10 000. To bych se možná ani nebál posunout tu hranici na 15 000 :wink:

Nicméně tady asi nebudeme radit člověku, který bude kvality srovnávat s americkými Fendery, Gibson Standardy nebo US PRS, takže bych to asi neřešil a tu M200 mu doporučil... :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

zneuziju tohoto tematu
Je tady nekdo, kdo by mel zkusenosti s kytarou cort x-6????
a mohl srovnat nejak treba se stratem????
a za kolik byste koupili tuto kytaru, kdyz je v 100%stavu, rok stara, 2 roky jeste v zaruce, kdyz nova stoji 4888???
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

O x6 bych se, v pripade ze bych kupoval novou...
...za 2k porval
...za 3k hnal
...za 4k kdyz by neslo nic jinyho sehnat

Hraje na to myslim McKozyjáš...
Hodně budem někde...
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

SUK píše: Hraje na to myslim McKozyjáš...
jj, uz jsem mu psal SZ :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já bych se za X6 nehnal ani za litr... co jsem hrál, tak nic moc ;)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Mycountry: tak to si blbej, bys ji sehnal za litra(v poradku), tak ji za trojku prodas :D Ono neco je financni stranka (coz je to hlavni co kytar-noob resi) a stranka zkukova (to je to, nad cim se u tehlech nastroju premejslet nemusi, sakra, doufam, ze si nekdy v zivote zahraju na nastroj s cenou vetsi jak 20k, at vidim ty rozdily)
Hodně budem někde...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Aby ty rozdily clovek dokazal vnimat tak musi taky i hudebne vyrust, si pamatuju kdyz jsem hral nejaky dva roky tak me strcili do ruky Gibsna za 80k a jen jsem dokazal rict, hraje to pekne no.
Felaotic
Nový uživatel

Cort M200

Příspěvek od Felaotic »

Zdravím :)
Jsem tu úplně nový, hraji 2 roky na akustickou kytaru a rozhodl jsem se koupit si Elektrickou .. No a kamarádka mi nabídla právě Cort M200 (http://kytary.cz/cort-m200-ws/HN103313/) a to za 2000,-... Řekl jsem si, že to je úplně super, jenže nevím, jestli by úplně seděla k mému hudebnímu vkusu a podobně.. Chtěl bych na kytaru hrát Arctic Monkeys, System of a Down, Sabatony, nebo třeba Linkin Park..

Jo a tu kytaru prodává bez komba, nebo jakéhokoliv aparátu, takže bych asi musel dokupovat zvlášť čímž se dostávám k další otázce ... Stačí zezačátku jen koupit kabel a zapojit kytaru do PC? Jde to vůbec takhle?
Díky za pomoc :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Cort M200

Příspěvek od Hendrek »

Pokud je kytara v pořádku, tak ji ber. Snímače HB jsou vhodné do tvrdších stylů, které zmiňuješ.
Hraní přímo do PC bych nedoporučil. Zvuk bude strašný. Vstupy na běžné PC zvukovce nejsou uzpůsobeny pro vysokoimpedanční signál kytarových snímačů.
Už za tisícovku seženeš na bazaru kombo na doma, případně multiefekt pro hru do sluchátek, případně "muzikantskou" zvukovou kartu s vysokoimpedančním vstupem. Je tu o tom spousta existujících threadů, hledej v nich. Zde řeš pouze dotazy k té kytaře.
torst

Příspěvek od torst »

dnes jsem potkal v bazaru zastavárně v Benešově krásnou zachovalou černou Cort, model Iban. RG, 2x HB, kobyla Strat, cena 1800. Mohu na ní navést.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Felaotic
Nový uživatel

Příspěvek od Felaotic »

Kytara je právě, že v hodně dobrým stavu, jelikož kamarádka je si kytaru koupila před rokem s tím, že se na ni naučí hrát, ale zjistila, že na to nemá čas ani trpělivost, takže je v podstatě nehraná :)

Jestli je kytara vhodná, tak se budu asi držet radši té M200, ale díky :)
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Mám tuto kytaru doma a k ní kombo fender Mustang I. Musím říct, že jsem maximálně spokojený a oboje pro mě bylo příjemné překvapení. Hraji na ni jak akusticky (myslím přes kombo bez overdrive) tak se zkreslením. Koupil jsem to místo nějaké no name sady kombo + kytara a ten rozdíl byl naprosto zásadní. Za mě tedy s klidným srdcem kytaru doporučuji
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“