Kde najít kytary PRS?
Pravidla fóra
tak to je ubohý ne? podívej se třeba sem, tady to máš vidět pěkně (a promin, že to je PRS, ale jinej příklad mě nenapadá)
http://www.prsguitars.com/ce/index.html ta druhá fotka. tak přesně takle vypadá i moje kytara z boku a zezadu, když se prosvítí lak.
http://www.prsguitars.com/ce/index.html ta druhá fotka. tak přesně takle vypadá i moje kytara z boku a zezadu, když se prosvítí lak.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
ale tohle je asi sparovka, vzdyt jsi videl na tom videu vyrobu kytar prs mozna nejsou vsechny vyrabeny stejne, ale kdyby to bylo z jednoho kusu, tak se to zkrouti.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
i tak je to LP ze dvou kusu...
Je to jednoduchy, nevim co resite, proste ty stromy nemaji tak siroky kmeny aby mohla byt kytara z jednoho kusu peknyho dobryho dreva riznutyho z jedne poloviny kmene... Navic to ani neni zadouci, casem by se hezky zkroutila....
Je to jednoduchy, nevim co resite, proste ty stromy nemaji tak siroky kmeny aby mohla byt kytara z jednoho kusu peknyho dobryho dreva riznutyho z jedne poloviny kmene... Navic to ani neni zadouci, casem by se hezky zkroutila....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
trosku v tom mas zmatek.... to ze je telo slepeny ze dvou tri, ctyr fosen neznamena ze je to sparovka, latovka atd.... - tohle jsou truhlarsky nazvy pro urcity typ "prkna", ale postup pri vyrobe neni stejny.... Jednak je dost podstatny rozdil ve vlhkosti dreva (vysusene na 6-8%, u kytar) a taky ve zpusobu sklizeni fosen - pouzivaji se specialni klihy (kostni, zajeci, a ja nevim jaky jeste - je to overeny uz z dob starych mistru houslaru, loutnaru) a fosny jsou sklizeny pod daleko vysim tlakem nez nejaka latovka, sparovka na nabytek v predsini....venca.k píše:a to jsi zjistil kde? ja teda jinou elektriku nez ze sparovky nevidel
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
nevím, jestli myslíš LP nebo PRS, ale taky nevím, jestli myslíš spodní/horní desku? jasně, když se podíváš na horní desku, je vidět, že je ze dvou kusů javorů - pravá a levá strana, kresba se u LP spojuje, ale PRS mají javorovou desku z jednoho kusu a s krásnou kresbou, PRS má vytvořenou stupnici hodnocení kresby dřeva:) nejlevněšjí mají 6 (první, kterou cpou na kytárky) a nejdražší je 10:) mahagon, co je dole je z jednoho kusu (jak je vidět i na videu - prostě maj desky, který ořežou do tvaru kytary)petrpeter píše:i tak je to LP ze dvou kusu...![]()
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
no prave, ze by se zkroutila, ale to mi vysvetlovat nemusis co je sparovka atd- jsem z truhlařsky rodiny a chodim na středni co se zabyva vyrobou nabytku, dřevařsky kce.... a vsechno s tim spojeny, tak uz po tech dvou letech taky neco vim. Tak jsem se na to schvalne zepta taty jestli to jde delat z jednoho kusu a rek mi ze jo, ale kdyz se ty kusy lepi na sebe, tak musi bejt stejne silny, jak je jina tloustka, tak se to prej muze skroutit. Ale ze prej jsou i stromy co se znich da ziskat kus dreva o velikosti kytary ale musi to byt fošna široka 80-90cm prořiznout ji středem, atd.. ziska se zhruba fošna široka 40cm, což na vyrobu kytary staci ale tyhle stromy u nas nejsou- nase stromy se krouti. ale co ja vim, tak se delaji kytary normalne z kvalitnich sparovek a delat je z jednoho kusu nema smyslpetrpeter píše:i tak je to LP ze dvou kusu...![]()
no jasne...
me se jen moc nezamlouva, rikat polotovaru na vyrobu tela kytary z 20let staryho prirozene vyschlyho dreva sklizenyho zajecim klihem "sparovka"...
tak si rikej fosnam v truhlarne, ale ne kytare...
Jinak, vlastne technicky vzato by to byla spis "latovka" nez sparovka...
me se jen moc nezamlouva, rikat polotovaru na vyrobu tela kytary z 20let staryho prirozene vyschlyho dreva sklizenyho zajecim klihem "sparovka"...
Ale treba tem cinskejm suntum za 2000 se neda rikat jinak nez sparovkapetrpeter píše:no jasne...
me se jen moc nezamlouva, rikat polotovaru na vyrobu tela kytary z 20let staryho prirozene vyschlyho dreva sklizenyho zajecim klihem "sparovka"...![]()
-
Jungle man
Hejka pánové, máte mě na svědomí... Nebýt tohohle topicu, tak jsem si takových kytar ani nevšiml, ale teď jsem tak ze srandy mrkl na jejich web - a zamiloval jsem se
No dobře, na příštích dvacet let mi asi bude muset stačit kopie... Jenom doufám, že na budoucí PRSatku nebude žárlit moje slečna 
"Better to burn out then to fade..." K. Cobain (1967-1994)
že jsou krásný co? teda ale svojí slečnu bych za ní nevyměnil.)
jsou to podle mě kytary s největším stylem:)
a přijď na HUVEL, budou tam mít tak 2-3 kusy vystavěný, dneska jsem mluvil s distributorem pro ČR, byl hrozně fajn, furt mi nabízel, že mi udělá supr cenu a tak
a stánek ČHN (české hudební nástroje) je bude mít od něj půjčený.
jsou to podle mě kytary s největším stylem:)
a přijď na HUVEL, budou tam mít tak 2-3 kusy vystavěný, dneska jsem mluvil s distributorem pro ČR, byl hrozně fajn, furt mi nabízel, že mi udělá supr cenu a tak
-
Jungle man