Problém s pozlacenými snímači - vaše názory

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Bbeejjkk

Problém s pozlacenými snímači - vaše názory

Příspěvek od Bbeejjkk »

Ani ne před rokem jsem si koupil (novou) kytaru LP - Epiphone Custom. Problém začal, když jsem sundal nálepky ze snímačů. Jeden úplně v pohodě, druhej začal nejdřív tmavnout až zčernal... Teď už to neni tak hrozný, ale začala z něj slézat zlatavá barva... Co se týče zvuku, není problém, ale myslím, že u nové kytary by se tohle stávat nemělo, přestože jde o kosmetickou vadu... Divný je, že se jedná jen o jeden snímač (kterej se logicky neustále vyskytuje ve stejným prostředí jako ten druej). Silně přemýšlím o reklamaci, ale jsem úplný začátečník a slyšel jsem, že prej na člověka (konkrétně v kytarách) zkoušej všechno možný, aby to nemuseli brát... takže proto by mě zajímaly vaše názory na tuhle nepříjemnost... Děkuju všem
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s kytarou - vaše názory

Příspěvek od Eizor »

A dělá ti to snímač blíž ke kobylce? Jestli jo, tak to může být tvým potem, pokud máš agresivní pot, tak kov může takhle reagovat.
Já mám taky LP Epiphone Standart a akorát mi ten kryt trochu "změďnatěl" ale jen malej kousek na hraně.
tady hraju teď KOSMONOPOL
Bbeejjkk

Příspěvek od Bbeejjkk »

Eizor píše:A dělá ti to snímač blíž ke kobylce? Jestli jo, tak to může být tvým potem, pokud máš agresivní pot, tak kov může takhle reagovat.
Já mám taky LP Epiphone Standart a akorát mi ten kryt trochu "změďnatěl" ale jen malej kousek na hraně.
Jo, je to blíž u kobylky... ale mně zčernal a teď ta barva prostě slejzá úplně (ta pozlacená) a je pod tim normální chromová... a myslíš, že bych s tim měl někam chodit??? Jinak, díky moc...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To je úplně normální a nikdo ti to nevyreklamuje. Buď to nech a buď rád, že máš relic kytaru, nebo využij příležitosti, vyhoď ty šunty a kup si na jejich místo nějaký pořádný snímače, co nejenže nebudou tak rychle korodovat, ale navíc i budou pořádně hrát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bbeejjkk

Příspěvek od Bbeejjkk »

Nero píše:To je úplně normální a nikdo ti to nevyreklamuje. Buď to nech a buď rád, že máš relic kytaru, nebo využij příležitosti, vyhoď ty šunty a kup si na jejich místo nějaký pořádný snímače, co nejenže nebudou tak rychle korodovat, ale navíc i budou pořádně hrát.
Abych řek pravdu, ve snímačích se neorientuju a zřejmě ke svý smůle musim říct, že si myslim, že snímače, který na tý kytaře jsou (určitě budeš vědět o co jde) mi přijdou průměrný... a na moje začátečnický ucho to určitě stačí... A ty snímače určitě nekorodujou... nemůžou!!! Navíc, jenom jeden?? Ale jinak, moc děkuju za reakci... člověk se radši zeptá, když netuší... díky... fakt...
Nero
Rádce

Re: Problém s pozlacenými snímači - vaše názory

Příspěvek od Nero »

Koroze bylo blbý slovo. Prostě z nich slejzá to pozlacení, protože ho rozežírá pot. Neumím ti to chemicky popsat, ale je to tak. U levných snímačů se to tak prostě stává - lepší pouze zmatní a chytnou patinu, levnější skončí takhle.

Ty snímače jsou levné OEM humbuckery vyráběné v Číně, pravděpodobně s keramickými magnety. Opravdu je to totálná low-end. Kdybys je vyměnit třeba za RM (česká výroba, poměrně levné, slušný zvuk), Kent Armstrong nebo dokonce Seymour Duncan, Gibson či jiné renomované, tak bys určitě slyšel rozdíl :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

no... já bych to řešil jako Nero... a jelikož nemám peníze a kytara hraje slušně, tak bych si "vážil" toho že je "relic"
co já mám LP už rok a něco :-) tak mám taky snímače "ohrabaný", ale jelikož se o ní starám, tak to není tak hrozný.
joa.. teda nevím jestli to jde u snímače, ale babička, když ji zčernala (do stříbrna) taková pozlacená soška , tak na to použila nějakou pastu a zase to bylo jako nový, akorát nevím co to bylo za pastu :x :D
tady hraju teď KOSMONOPOL
Bbeejjkk

Příspěvek od Bbeejjkk »

Nero píše:Koroze bylo blbý slovo. Prostě z nich slejzá to pozlacení, protože ho rozežírá pot. Neumím ti to chemicky popsat, ale je to tak. U levných snímačů se to tak prostě stává - lepší pouze zmatní a chytnou patinu, levnější skončí takhle.

Ty snímače jsou levné OEM humbuckery vyráběné v Číně, pravděpodobně s keramickými magnety. Opravdu je to totálná low-end. Kdybys je vyměnit třeba za RM (česká výroba, poměrně levné, slušný zvuk), Kent Armstrong nebo dokonce Seymour Duncan, Gibson či jiné renomované, tak bys určitě slyšel rozdíl :wink:
Ještě jednou moc díky... já sem jako čekal, že za 15 000 nemůžu čekat úplně bůhví co, ale tohle jsem netušil, že to může takhle slejzat... holt jsem zase o něco chytřejší... naštěstí je to věc čistě kosmetická...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono tu cenu na té kytaře dělají jiné věci. Ty snímače jsou stejné, jako na Epi Les Paul Studio za 8,5 tisíce :wink:

Akorát teda spletl jsem se, jde o snímače s AlNiCo magnety, ne s keramikou.

A netřeba děkovat, to je maličkost...

PetrPeter 1975 - 2008
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Jak pise Nero, nedelej si s tim starosti, je to jen kosmeticka vada a hlavne ty snimace jsou fakt low end a casem je urcite vymenis za lepsi - a pak uslysis, ze dobry, znackovy snimace pridaj zvuku kytary hodne moc a posunou te zase dal.
A do ty doby mas proste "relic" vzhled, coz je vec spis vyhledavana nez zatracovana.. ;)
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

S tím relic to asi přece jen bude slabá útěcha. Mám takový dojem, že moc stylově to vypadat nebude :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Pod těmi kryty bývají normální snímače v plastu, byla by možnost ten kryt odpájet, teda většinou to bývá připájené, ale chce to silnější páječku, vezme si to...Pokud to jsou snímače i s pólovými nástavci pak by byl možná problém, to nevím jak by vypadalo po oddělání ;)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Flajtr píše:... byla by možnost ten kryt odpájet, ...
ta možnost existuje ale nedoporučoval bych to, viz:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/d ... 15203.html
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To samé se nám taky stalo. Ptal sem se studované zlatnice jestli to nejde opravit se smála že to nemá se zlatem nic společného :-(.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No ještě aby :mrgreen: Víš, kolik by ta kytara pak musela stát? :P

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:No ještě aby :mrgreen: Víš, kolik by ta kytara pak musela stát? :P
Moc ne. Tenké zlacení by vyšlo na pár korun. Jen by to možná chtělo nejdřív postříbřit, aby to mělo pořádný lesk. Ale ani to by nebylo moc drahé. Problém je spíš s mechanickou odolností, zlato je velmi měkké, takže by přes to musel zase přijít lak, a to by vypadalo stejně se skutečným zlatem i bez.
Elvis Pešlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis Pešlik »

Mám na epiphonce u kobylky snímač Gibson P94 - pozlacenej, spodní část (pokládám si na ní malíček :D ) je úplně stříbrná, na gibsonce mam humbucker ve zlatym krytu a spodní část zase začíná být stříbrná :D takže jestli je to gibson nebo čína je fakt jedno.... navíc mam kobylku taky zlatou a hrany už jsou stříbrný :) prostě pozlacení jde rychle dolu....
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:
Nero píše:No ještě aby :mrgreen: Víš, kolik by ta kytara pak musela stát? :P
Moc ne. Tenké zlacení by vyšlo na pár korun. Jen by to možná chtělo nejdřív postříbřit, aby to mělo pořádný lesk. Ale ani to by nebylo moc drahé. Problém je spíš s mechanickou odolností, zlato je velmi měkké, takže by přes to musel zase přijít lak, a to by vypadalo stejně se skutečným zlatem i bez.
No výrobní náklady by jistě nebyly zas tak vysoké, tch már mikronů zlata moc stát nebude, ale už vidím, jak by kolem toho výrobci dělali hype, že to má "ušlechtilejší a čistší" zvuk, který žádný jiný snímače neumí. A ceny by rostly a rostly... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“