Může zkreslovat Clean na tranzistoru?
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Může zkreslovat Clean na tranzistoru?
Zdravím,
mám Roland Cube 20X a dneska sem ho tak nějak mučil doma a přišlo mi že to tak trochu na clean kanál kreslí. Teda, né pořád, clean nemá nijak zázračný, ale když sem dal volume na kytaře na plno, clonu taky na plno a hrál sem na krkový snímač a ještě sem do toho pořádně mydlil tak mi přišlo že to zkreslovalo. Takový ... no hrozně pěknej zvuk z toho lezl, takový kovový břinkání a chvílema to zkreslovalo ... To je normální nebo je to zázrak? Nebo to dělají ty starý né moc kvalitní snímače?
mám Roland Cube 20X a dneska sem ho tak nějak mučil doma a přišlo mi že to tak trochu na clean kanál kreslí. Teda, né pořád, clean nemá nijak zázračný, ale když sem dal volume na kytaře na plno, clonu taky na plno a hrál sem na krkový snímač a ještě sem do toho pořádně mydlil tak mi přišlo že to zkreslovalo. Takový ... no hrozně pěknej zvuk z toho lezl, takový kovový břinkání a chvílema to zkreslovalo ... To je normální nebo je to zázrak? Nebo to dělají ty starý né moc kvalitní snímače?
Re: Může zkreslovat Clean na tranzistoru?
Tohle dělá semtam kamošovi na kytaře, má tam základní čínský snímače, myslím, že by to mohlo být tím, nebo prostě jen přebudíš ten zesilovač tím, že do toho pereš.
-
woro90-1
Jednak možná chrčí třískání strun o prace, jednak to můžou dělat snímače a jednak to asi bude lehce přebuditelné nebo kreslí reprák, takže bych tomu určitě věřil.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Dobře dobře ...
A ještě jeden dotaz ať nezakládám nový téma.
Pořád mě štve utahovat tu samici v kytaře a hlavně poslední dobou to prostě věčně vypadává (zvuk).
Nevim proč, zkoušel sem ten konektor trošku vypilovat, hlavně ten spoj, ale stejně nic. Nevíte někdo o nějakym dobrym konektoru na tu 6,3ku? Ty co se prodávaj normálně v elektru jsou trošku jiný, takže do kytary moc nejdou...
Pořád mě štve utahovat tu samici v kytaře a hlavně poslední dobou to prostě věčně vypadává (zvuk).
Nevim proč, zkoušel sem ten konektor trošku vypilovat, hlavně ten spoj, ale stejně nic. Nevíte někdo o nějakym dobrym konektoru na tu 6,3ku? Ty co se prodávaj normálně v elektru jsou trošku jiný, takže do kytary moc nejdou...
http://www.rmpickups.cz/accessories.htmljakub.kubaaa píše:Dobře dobře ...
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Ptal a hledal bych samice od firmy Neutrik, nejlepší co se dá sehnat. Skus pohledat, nebo se optat 
Aj mne to robí. Ale je to skôr spôsobené ruchmi vplyvom silného udierania do strún. Skreslením by som to nenazval. Teda kvalitou určite nie takým ako pri lampách.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Pamatuju si, že Fender Frontman, ta 120W verze, kreslil při vytavení docela pěkně. I AC/DC se na to dali hrát.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Ahoj, toho rolanda 20x mám taky. Když dám clean, "špatně nastavím EQ" a vytočím volume doprava, tak to mírně "kreslí", ale podle mě to nedělá zesilovač, ale reproduktor (snažil jsem se to odposlouchat).
Pokud si dáš ale tube drive, tak při slabým úhozu budeš mít ještě čistý a při silnějším ti to už začne pěkně zkreslovat.
Pokud si dáš ale tube drive, tak při slabým úhozu budeš mít ještě čistý a při silnějším ti to už začne pěkně zkreslovat.
Každej kanál bude skreslovat když ho pořádně přebudíš. Že tam je napsané Clean neznamená že bude clean aj se silným snímačem.
Přesně tak když dáš gain a volume skoro na plno das tam hodne střědů a vejšek na kytaře krkověj humbecker tak toho dostaneš takový pěkný lehký vintage zreslení.......dalabo píše:Každej kanál bude skreslovat když ho pořádně přebudíš. Že tam je napsané Clean neznamená že bude clean aj se silným snímačem.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson