Slide

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
woro90-1

Re: Slide

Příspěvek od woro90-1 »

Kamahl píše:Skleněný slide od Dunlopu se mi neosvědčil, protože se worovi nelíbilo, že tím podporuju ďábelskou a vykořisťovatelskou značku a taky byl trochu moc křehkej, když se mi spadnul z prstu a spadnul na zem...
"...když jsem byl vožralej jak prase", abych dokončil tvoji citaci. Worovi se sice nelíbilo že vyhazuješ prachy za Dunlopa, ale dobře se z něj chlastalo. Teda polil jsem si kalhoty když jsem omylem trochu pohnul palcem (nevím kolikátej slide to byl), ale to by se mi stalo i s kovovým nebo porcelánovým. Fajn by na tohle byla Blues Bottle, tu by nebylo potřeba zacpávat, jen kdyby to nebyla tak drahá a těžko sehnatelná sranda... Stejně frťan rulezz. Nebo harmonika držená jako tonebar.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90-1 píše:"...když jsem byl vožralej jak prase", abych dokončil tvoji citaci.
Nekrm, byl si střízlivej. :P No; minimálně jsem tě před tím výrokem neviděl nic pít. :lol:
woro90-1 píše:Stejně frťan rulezz. Nebo harmonika držená jako tonebar.
A když jde do tuhýho, poslouží i zapalovač. :mrgreen:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kamahl píše:
woro90-1 píše:"...když jsem byl vožralej jak prase", abych dokončil tvoji citaci.
Nekrm, byl si střízlivej. :P No; minimálně jsem tě před tím výrokem neviděl nic pít. :lol:
To jsi nepochopil - to ty jsi byl vožralej jako prase, když ti ten slide záhadně spadl z prstu :wink:
Kamahl píše:A když jde do tuhýho, poslouží i zapalovač. :mrgreen:
Když jde do tvrdýho. A po absintu už poslouží cokoli. Mimochodem nemáš můj benzíňák? :lol:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90-1 píše:
Kamahl píše:
To jsi nepochopil - to ty jsi byl vožralej jako prase, když ti ten slide záhadně spadl z prstu :wink:
Ajaj, to 'sem si naběh'. :lol: No, myslim, že to bylo trochu jinak, ale to vyřešíme jinde a jindy. :)
woro90-1 píše:
Kamahl píše:A když jde do tuhýho, poslouží i zapalovač. :mrgreen:
Když jde do tvrdýho. A po absintu už poslouží cokoli. Mimochodem nemáš můj benzíňák? :lol:
Na slajdování určitě ne. :mrgreen:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Kinx: prstýnky se prodávají, taky jsem si to kdysi pořídil s tím, že to použiju tak na jednotlivé tóny

ne že by to zrovna znělo :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Jdu si rozbít flašku od Myslivecké - nějaké tipy? :D
Doufám, že budou stačit kombinačky na ulámání ostrých výstupků a několik pilníků na dobroušení?

/: Ovšem jsem trochu lurkoval a našel jsem tohle:
Vybavení: lahev od vína s delším rovným hrdlem a co nejméně rozšířenou částí odkud to teče (něco takového http://www.stojany.com/components/com_v … 0af207.jpg ),
2 tkaničky do bot pevné, ploché, větší kýbl (kbelík,vědro,zvracítko), ledová voda, případně led + studená voda.
pstup:
omotáte tkaničku jedním nebo dvěma závity okolo části kde končí hrdlo lahve a lahev se rozšiřuje a začíná břicho, uchopíte konce tkaničky a střídavě taháte, (je to jako kdybyste měli v ruce luk a lahev by byl klacík na zažehnutí ohně, ale lahev pevně držíme mezi chodidly), když se tkanička začne teplotou tavit a vy si sáhnete na onu část lahve měla by být rozpálená, že byste na ni neudrželi ruku.důležité je, že je rožžhavený pouze prstenec, kde byla tkanička. poté rychle namočíte hrdlo lahve do vody z ledem a hrdlo se rovným řezem odlomí...dále řez otupíme o (dle chuti) beton, brusný kamen, brusný papír....
důležité je, aby lahev byla suchá, aby nedocházelo k teplotní výměně.mějte ještě na paměti že na první pokus to nevyjde a tak použijeme druhou tkaničku...dyžtak dodám video.
tento postup jsem vytvořil s tátou, když jsem u něj o víkendu neměl co dělat a urážel jsem hrdla od lahve a nešlo mi to,a on jen řekl:"proč to neuřízneš tkaničkou? jako malý sme hrdla řezali tkaničkou pořád"...vzniklo to díky velmi naplňující zábavě teenagerů minulé generace
Myslíte, že může fungovat? :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Já bych měl dotaz... ve školě půjdeme dělat na soustruhy, a tak mě napadlo, že bych si na něm vytočil pár kovových trubiček na slide.

Ale měl bych na vás prosbu. Mohl by jste mi sem napsat jeho rozměry (vnější průměr, vnitřní průměr a délku)?

Díky moc :wink:

A ještě, co udělat třeba dřevěný slide? Mám ještě odřezky z mahagonu, co mi zbyly z výroby kytary. Mahagon je celkem trvdej, takže by to možná bylo použitelný... co myslíte?
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

rozměr musíš mít tak, aby ti šel na prst...slide by neměl být tlustší nez poslední kloub prstu, takze by se ti měl zaseknout o poslední kloub. ale naopak, kdyz hraješ slidem na malíčku, tak ten by měl zakrít celý.

Jinak mé rozměry jsou: délka: 6cm
vnitrní: 1,9 cm
vnější: 2,2 cm

já hraji prsteníčkem a tam se mi zasekává o poslední kloub. malíček nehraji.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mahagon je pořád příliš měkký. Ale když jsem si soustružil slide, dělal jsem ho tak, aby mi šel i přes ten poslední kloub prsteníčku. A dej pozor abys to neměl krátké, ono se to nezdá, ale při začištování konce ubereš spoustu materiálu, kdykoli se o kousíček netrefíš. Nějaké rozměry najdeš na stránkách Dunlopu. Budeš to točit z kulatiny nebo z trubky? Rouru to chce z roury, ale tonebar na havajku jedině z kulatiny, musí tam být ten oblý konec. A není od věci, když je pořádně těžký.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

No, tak se mi podařilo něco spáchat, Myslivec se nechtěl vzdát ani pilce na železo (byla tupá jak poleno), ani tkaničce a provázku (přetavené/přetržené). Nakonec jsem ho přesvědčil kladívkem, ale z toho vznikl tenhle nevzhledný tvar...

Obrázek

Ačkoli esteticky hnusné, neměl jsem čas to brousit půl hodiny, tak jsem se akorát zbavil ostrých hran.

Je to na malík moc široké, tak tam nacpávám hadříček.
No, ale nejhorší část je, že s tím nejsem schopnej nic normálního zahrát :lol: Kromě toho, že jsem levej, překáží ten rozšířený "náhubek", kterým si pořád biju do tlustého E a vůbec .. :roll:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

s tim jestli to jde nebo nejde pres kloub je to individuální...

to, ze by to nemělo jít pres kloub u prsteníčku je takové to učebnicové, jak by to mělo být...

Obrázek
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Díky za rady... hned jak se dostanu k soudruhu soustruhu, tak se na to vrhnu...

Jo, a budu to dělat z tý kulatiny :wink:
panedge

Příspěvek od panedge »

mtmccox - ono bude lepší se na tyhle hokus-pokusy vykašlat a jít si koupit normálmí slide-není to snad nic na čem bys finančně vykrvácel.Tohle cos vyrobil to je teda bomba :lol:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Pikus

Příspěvek od Pikus »

panedge píše:mtmccox - ono bude lepší se na tyhle hokus-pokusy vykašlat a jít si koupit normálmí slide-není to snad nic na čem bys finančně vykrvácel.Tohle cos vyrobil to je teda bomba :lol:
no, dobře... takhle urvat flašku a hrát slide, je trošku HardCore, ale když někdo má možnost "vyrobit" si normální slide ve škole, jako já, tak v tom nevidím problém. Obzvlášť, když se tam většina lidí na soustruhu učí a zbytečně ničí matroš a nástroje :wink:

A ještě, z čeho se dělá slide? Ocel?
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

panedge: ale takhle je to správně zálesácký, naleštěná bezchybná trubička z obchodu, to nejní žádná romantika :lol:
panedge

Příspěvek od panedge »

Pikus píše:
panedge píše:mtmccox - ono bude lepší se na tyhle hokus-pokusy vykašlat a jít si koupit normálmí slide-není to snad nic na čem bys finančně vykrvácel.Tohle cos vyrobil to je teda bomba :lol:
no, dobře... takhle urvat flašku a hrát slide, je trošku HardCore, ale když někdo má možnost "vyrobit" si normální slide ve škole, jako já, tak v tom nevidím problém. Obzvlášť, když se tam většina lidí na soustruhu učí a zbytečně ničí matroš a nástroje :wink:

A ještě, z čeho se dělá slide? Ocel?
Ano vyrobit si normální slide beru,ale tam ta věc nahoře mi teda rozhodně jako normální slide nepřipadá :mrgreen:

Nejznámější je ocel a sklo,asi je toho víc,ale základ jsou tyhle dva materiály.KAždýmu vyhovuje něco jinýho,já měl nejdřív sklo a teď už dlouho ocel a už bych se ke sklu nevracel
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jde to i takhle: http://www.youtube.com/watch?v=_A4J7Rcd ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AHxpW60x ... re=related
Kovový to chce obrousit na co nejmenší drsnost, ideálně válečkovat. Mám slide soustružený a broušený z nerezu...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Tak to už je nápad, jen získat nějakou vhodnou hořlavinu :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud vím, tak nejnormálnější bottleneck slide je bottle neck slide. A používám ho stejně často jako slide z mosazi.

Jinak co se týče leštění kovových exemplářů, doporučuji na poslední fázi modrý Unipol nebo (pro opravdové chudé bluesmany) zubní pastu. Ale stejně se to časem ohraje a ohmatá do matného povrchu, který ničemu nevadí.

Hořlavina na bottleneck asi bude aceton nebo odlakovač nehtů, ještě mě napadl technický líh; benzín nefunguje a 60% medicínský líh je málo (a je ho škoda, chutná dobře).

Materiály: sklo, ocel, mosaz, vzácně i měď či hliník, porcelán, kamenina, vzácně i kámen.

Náhražky a alternativy: Slide: panák, trubkový klíč, stará sklenička od léků. Tonebar: panák, kovový zapalovač, foukací harmonika, parfém ve skle, některé nože. V pozdních hodinách: láhev od piva, lžíce, noha stolu, cizí staré (skleněné) brýle, policistova píšťalka, vypuklé sklo hodinek...
panedge

Příspěvek od panedge »

woro-ty vole já ti dám takovou pišťálku od policajtů :lol: sklenička od léků je dobrá,zkoušel jsem
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“