EMG 81/85 clippování (praskání)
Pravidla fóra
- tallicaman
Re: Praskání kytary (aktivní snímače)
pri zkreslenem to uz jenom neslysis... to neznamena, ze to nepraska porad stejne 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Aha tak to je průser.. Kdyby to teda nedejbože bylo tim aktivem.. Dá se nějak otevřít ?tallicaman píše:pri zkreslenem to uz jenom neslysis... to neznamena, ze to nepraska porad stejne
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Otevřít možná, ale stejně s tim nic nevymyslíš když to otevřeš ...
No ale tak stejně si myslim že s nim nic nemůže bejt.. Je tam prej jen cívka, navíc by to dělalo podle mě jiný vylomeniny než jen tohle praskání.. Asi to dám ke kytarářovi, už nevim co s tim..jakub.kubaaa píše:Otevřít možná, ale stejně s tim nic nevymyslíš když to otevřeš ...
Hele EMG maj quick konekt nebo jak se to píše (pokud nemáš starý EMG jako já s kablíkama) tak to skus jenom přeházet a uvidíš v čem to je jestli ve snímači nebo někde v zapojení.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- tallicaman
Nik 555 píše:Aha tak to je průser.. Kdyby to teda nedejbože bylo tim aktivem.. Dá se nějak otevřít ?tallicaman píše:pri zkreslenem to uz jenom neslysis... to neznamena, ze to nepraska porad stejne
a samozrejme, ze tam neni jen civka, si predstavujes, ze je ta civka napajena? nebo ja fakt nevim:D je to aktivni snimac, secko aktivni ma zesilovac, je tam proste operak...
Tak jsem prohodil ty snímače a s dobrym pocitem můžu říct, že zvuk kytary stále praská, což vylučuje že je snímač vadný.. Prostě když mam snímač u kobylky, tak zvuk praská.. U krku ani tolik ne.. Takže buďto samice,jeden z potenciometrů nebo přepínač.. Snímač to tedy nesjpíš nebudepetrvach píše:Hele EMG maj quick konekt nebo jak se to píše (pokud nemáš starý EMG jako já s kablíkama) tak to skus jenom přeházet a uvidíš v čem to je jestli ve snímači nebo někde v zapojení.
- tallicaman
a netvrdil jsi nahodou, ze to dela jen jeden? to je fuk, proste si s tim hraj, vic ti uz nikdo neporadi... good luck
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a nebude vadny spise prepinac?
To je právě taky možný.. Skusim to nějak propojit bez něj až zjistim jak.. Zas tolik se v tý elektronice v kytaře nevyznám.. Ale nevylučuju že by to mohla bejt i samice, protože je taková trochu rozviklaná..McKozias píše:a nebude vadny spise prepinac?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
neni fakt snazsi stavit se v hudebninach nebo u kytarare aby ti alespon rekli co si o tom myslej? Treba to bude pitomost a kytarar ti poradi nebo za par korun neco udela
Taky mě to už napadlo a asi to bude nejreálnější řešeníjakub.kubaaa píše:neni fakt snazsi stavit se v hudebninach nebo u kytarare aby ti alespon rekli co si o tom myslej? Treba to bude pitomost a kytarar ti poradi nebo za par korun neco udela
EDIT: A je to vůbec možný, stavit se v kytarách.cz, vzít kytaru a předvíst jim co to dělá?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim ze by s tim problem nebyl, za to nic nedas. Ale zase kdyz pujdes do blbyho obchodu kde jim pujde jen pro prachy tak ti hned budou vnucovat novy snimac.
V praze bych s tim sel treba k Humlovi, to je fajnovej pan a hlavne ti pomuze asi nejvic
V praze bych s tim sel treba k Humlovi, to je fajnovej pan a hlavne ti pomuze asi nejvic
-
woro90-1
Hlavně to bude nějaká absolutní prkotina, snímače jsou v cajku, takže buď drnčí nějaký kus HW, je vadný nějaký kus prodrátování (kablíky, přepínač, poťáky, jack) nebo máš ten snímač fakt moc vysoko a máš přebuzený preamp.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Skoč radši k normálnímu kytaráři. Většinou jsou schopnější a ve výsledku i levnější.Nik 555 píše:Taky mě to už napadlo a asi to bude nejreálnější řešeníjakub.kubaaa píše:neni fakt snazsi stavit se v hudebninach nebo u kytarare aby ti alespon rekli co si o tom myslej? Treba to bude pitomost a kytarar ti poradi nebo za par korun neco udela
EDIT: A je to vůbec možný, stavit se v kytarách.cz, vzít kytaru a předvíst jim co to dělá?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kytaráře jsem znal na žižkově jednoho ale teď bydlim na praza 4 na kamýku a tady nikoho takovýho neznámNero píše:Skoč radši k normálnímu kytaráři. Většinou jsou schopnější a ve výsledku i levnější.Nik 555 píše:Taky mě to už napadlo a asi to bude nejreálnější řešeníjakub.kubaaa píše:neni fakt snazsi stavit se v hudebninach nebo u kytarare aby ti alespon rekli co si o tom myslej? Treba to bude pitomost a kytarar ti poradi nebo za par korun neco udela
- Nero
- Rádce
V Praze je kytarářů hafo. Akorát člověk nesmí být líný k nim dojet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mezi líný lidi já rozhodně nepatřím.. Jen mě napadlo, že když jich je takový množství, najít si pohodlně toho nejblíž k mému bydlišti.. Myslim že strejda google v tomhle poradí..Nero píše:V Praze je kytarářů hafo. Akorát člověk nesmí být líný k nim dojet.
- Nero
- Rádce
Liška, Janecký, Kobrle, Procházka... Vyber si, za kterým by se ti jelo nejlépe...
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, dík promyslim toNero píše:Liška, Janecký, Kobrle, Procházka... Vyber si, za kterým by se ti jelo nejlépe...
EDIT: No myslim, že Procházka bude asi nejideálnější..