Mikrofon pro rap
Pravidla fóra
Mikrofon pro rap
zdat lidi chtěl bych si koupit njakej dobrej mikrak pro rap .. Poradte mi pls ..
tak napište předem dík 
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
zkus nejak bliz specifikovat cenovou relaci... Klasika je SM58, hodne se tu doporucuje Audix OM2, jestli si muzes priplatit, tak ber nejakyho eckovyho Sennheisera nebo Shure beta, jestli naopak nemas ani na tu SM58ku, tak snad poslouzi SM48, pripadne PG58, ale pak zas nemuzes cekat zazraky. U mikrofonu vicemene plati, ze co si zaplatis, to dostanes, jinymi slovy cim vic do toho vrazis penez, tim lepsi budes mit zvuk.
Mimochodem, lehce OT, cetl jsem, ze SM57ka je dobra nejen na nahravani nastroju, ale i na zpev, ma stejnou vlozku jako 58ka a lisi se akorat tvarem toho opletenyho vrsku a ve vysledku jen decentne ve sberne charakteristice, mate nekdo nejaky zkusenosti s nahravanim vokalu na SM57ku? Mame ted ve zkusebne PG57 a PG58, chystame se nahrat neco, co by znelo trochu slusneji, tak jestli nemam oba strelit a rovnou koupit 57ku a nahravat na to nastroje i vokaly...
diky ;]
Mimochodem, lehce OT, cetl jsem, ze SM57ka je dobra nejen na nahravani nastroju, ale i na zpev, ma stejnou vlozku jako 58ka a lisi se akorat tvarem toho opletenyho vrsku a ve vysledku jen decentne ve sberne charakteristice, mate nekdo nejaky zkusenosti s nahravanim vokalu na SM57ku? Mame ted ve zkusebne PG57 a PG58, chystame se nahrat neco, co by znelo trochu slusneji, tak jestli nemam oba strelit a rovnou koupit 57ku a nahravat na to nastroje i vokaly...
diky ;]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
takže ješt z5 k původnímu topicu - pokud se bude rapovat hiphop, tak stačí takvej ten mikrofon za 200 i s kabelem (myslim že Hama nebo tak nějak)...
Wohma: Mezi SM57/58 je i trochu rozdíl v sběrný charakteristice... nemá cenu se tu dohadovat, jak moc lehce to jde doladit EQ, ale trochu jiný to je - každopádně na ten zpěv to problém neni... já teda SM nemam, mam Betu 57 a ta byla na zpěvy jak na živo tak do studia celkem v pohodě.. je pravda, že studiově je rozhodně lepší použít kondík, ale záleží, co požaduješ za kvalitu... jinak s tim rozhazováním Sennheiseráckých Éček, sou v pohodě, ale chce to tam dobře vybírat podle sběrný charakteristiky... a když už bych si chtěl připlatit, tak bych hlavně šel do Audixu OM7... ale co tu budem teoretizovat... ve výběru těhle mikrofonů je důležitý, jak k tomu uživatel (zpěvák, rapper, mluvič) přistupuje pokud ten dotyčnej šeptá a drží mikrofon daleko od úst, tak tam by se Audixama celkem ustřelil - sou to super mikrofony, ale musí se do nich z blízka a relativně nahlas.. např. Senheiser e840 bere o dost víc a i trochu víc ze stran, za to se může stát že bude náchylnější k vazbě... co se shurů týče, tak o těch se zmiňovat nebudu, pač s nima nemam takový zkušenosti - mam akorát ty Beta57 a to používám na nástroje....
Wohma: Mezi SM57/58 je i trochu rozdíl v sběrný charakteristice... nemá cenu se tu dohadovat, jak moc lehce to jde doladit EQ, ale trochu jiný to je - každopádně na ten zpěv to problém neni... já teda SM nemam, mam Betu 57 a ta byla na zpěvy jak na živo tak do studia celkem v pohodě.. je pravda, že studiově je rozhodně lepší použít kondík, ale záleží, co požaduješ za kvalitu... jinak s tim rozhazováním Sennheiseráckých Éček, sou v pohodě, ale chce to tam dobře vybírat podle sběrný charakteristiky... a když už bych si chtěl připlatit, tak bych hlavně šel do Audixu OM7... ale co tu budem teoretizovat... ve výběru těhle mikrofonů je důležitý, jak k tomu uživatel (zpěvák, rapper, mluvič) přistupuje pokud ten dotyčnej šeptá a drží mikrofon daleko od úst, tak tam by se Audixama celkem ustřelil - sou to super mikrofony, ale musí se do nich z blízka a relativně nahlas.. např. Senheiser e840 bere o dost víc a i trochu víc ze stran, za to se může stát že bude náchylnější k vazbě... co se shurů týče, tak o těch se zmiňovat nebudu, pač s nima nemam takový zkušenosti - mam akorát ty Beta57 a to používám na nástroje....
tohle platí v rámci produktů jednotlivejch výrobců - už ne tolik mezi nimaU mikrofonu vicemene plati, ze co si zaplatis, to dostanes, jinymi slovy cim vic do toho vrazis penez, tim lepsi budes mit zvuk.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Diky, jeste posledni dotaz, nebude ta 57ka nachylnejsi k urvanym retnicim vuci 58ce? Slysel jsem, ze ten kos [ci jak se tomu rika] u 58ky ma castecne funkci pop filtru, tak jestli s 57kou nebudem muset zpivat pres pop...
A myslis, ze to bude velky rozdil PG vs. SM
Hlavne co se tyce zvuku a treba i vazby..
EDIT - diskuze presunuta do samostatneho threadu...
A myslis, ze to bude velky rozdil PG vs. SM
EDIT - diskuze presunuta do samostatneho threadu...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Re: Mikrofon pro rap
CHci se zeptat chtel bych mikrofon pro rap na studiove nahravani ale musim se vejit do 2000 Kč... da se neco sehnat????? DIK!!!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Behringer C-1, Behringer C-3, MXL 440, MXL 990. To jen tak namátkou - ono do 2kKč to bude "studiové nahrávání" hlavně spíš jen "na oko"
Ale co vím, tak ti Behringeři nejsou z ultra-low-budget kategorie vyloženě k ničemu.
P.
P.
Hele dik a myslis ze jsou dobre ty mikrofony pro domaci nahravani rapu?????DOBRe??? Zdyztak bych sel mozna i do tech 3000 Kč!!! DIK
a do čeho že budeš ten mikrofon zapojovat?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2SlaW: Já nevím, já je v životě neměl v ruce
P.
P.
nejspíš je budu zapojovat do kompu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to by se vyplatilo sehnat ještě nějakou pořádnou zvukovku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dobře a za kolik by si tu zvukovku doporucoval????
mikrofon za ticku, zvukovku za dve. to mame ty 3.
Ty jo tak jsou rady.
Jestli nemáš zvukovku s phantomovým napájením tak si nekupuj kondenzátorový mikrofon. Protože ten bez phantomu nefunguje. Takže buď si koupíš klasický dynamický mikrofon (Shure PG58, Audix OM2, atd.) a k tomu levnější zvukovku (M-audio Fast track - http://kytary.cz/zvukova-technika/studi ... karty/usb/) A nebo si koupíš dražší kartu s phantomovým napájením a k tomu kondezátorový mikrofon.
Kondenzátorový mikrofon je na zpěv lepší. Většinou se používá. Je citlivější, věřněji přenáší zvuk. Ale zase to záleží na charakteristice a kvalitě.
Kondenzátorový mikrofon je na zpěv lepší. Většinou se používá. Je citlivější, věřněji přenáší zvuk. Ale zase to záleží na charakteristice a kvalitě.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
ja myslim, ze si to normalne nacpe do huby a bude do toho hulakat. imho kondik zbytecnej. spis neco, co neprofoukne. dynamika za +- ticku udela skoro stejnou sluzbu.