Domácí studio

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Paris
Rádce

Re: Domácí studio

Příspěvek od Paris »

Johnysko píše:no nejsem moc zastánce hybridů co umějí víc věcí, z vlastní zkušenosti bych se tomu asi vyhnul tý integrovaný zvukovce
v poho, tamto bude lepsi (a ma to aftertouch. to se obcas hodi do naky plochy).
Johnysko píše:čekám, že až to budu mít doma ty věci tak že to půjde tak jak si představuju
jo. je videt, ze predstavu mas pomerne solidni (a docela rozhled). takze preju hodne napadu a uspechu. :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Johnysko: fakt si hlavně musíš ujasnit JAK to celé chceš provozovat, protože jinak nejenže ty sám nevíš, co koupit, ale ani my ti tady nebudeme schopní poradit. Sympatizuju jinak s Jensem, zvukovku od Lexiconu ne. DAW software je také dost; SONAR například má zřejmě zajímavější cenovou politiku než Cubase a kromě toho je tu Reaper, který konkurenci docela solidně šlape na paty (za ty prachy teda rozhodně....).

Hybrid nemusí nutně znamenat problém, takže na integraci zvukovky do kláves není z principu nic špatného (co se tvého záměru týče). Samozřejmě to má svou kvalitativní (zvukově, možnostmi) hranici, ale přes tu se kdykoli v budoucnu můžeš lehce přenést koupí lepšího HW.

Jedna/dvě oktávy rozsahu klaviatury vadit nemusí; jak tu zaznělo, jde o princip tvorby.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Johnysko

Příspěvek od Johnysko »

Díky za podporu. A hlavně taky za rady moc jste mi tu pomohly.

Jen ještě asi poslední dotaz, co je to ten aftertouch ? Anglicky umím ale v tomhle případě mi to nedává smysl :D . Není to náhodou rychlostní citlivost ? I kdyz předpokládám, že to snad u tohohle typu za ty peníze je samozřejmost.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Johnysko píše:...ale snad to není nějaký totální odpad co nestojí ani za koupi...
ne, to urcite ne. taky to mam nainstalovany a obcas to pouzivam doma. par veci mi prijde nelogickych nebo blbe zastrcenych, ale delat se s tim jiste da. ale, ja nadavam u vseho :) (i u protoolu ;) )
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je to něco podobného - "tlaková citlivost". Takže po zmáčknutí klávesy to umí vysílat MIDI data ještě podle toho, jak jí silně mačkáš (nesmíš jí ale pustit úplně!).

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Johnysko píše:Není to náhodou rychlostní citlivost?
ne, to je az potom. proste pridany kontroler, ktery reaguje na tlak na klavesy. muzes ho delegovat napriklad na resonancni filtr, to by mohlo fungovat pekne.
Johnysko

Příspěvek od Johnysko »

Díky, díky. Už jsem zase o něco chytřejší. No přeci jen je to do úplného hudebního začátku takže i přestože jste mi pomohli a řekli své názory za které moc děkuji asi zakoupím ten Lexicon. A když se bude dařit a bude to na dobré cestě nikdy není přece problém časem zakoupit lepší zvukovou kartu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jeste si dovolim drobnou poznamku: podivej se na tohle: http://www.propellerheads.se/products/reason/ (myslim, ze by se ti to mohlo libit ;) )
Johnysko

Příspěvek od Johnysko »

Paris píše:jeste si dovolim drobnou poznamku: podivej se na tohle: http://www.propellerheads.se/products/reason/ (mysli, ze by se ti to mohlo libit ;) )
Reason jsem měl nebo ještě mám v demíčku ale nevim, prostě mi to přišlo takový no nevim, jednoduše řečeno, nějak jsem se v tom nemohl zorientovat. Ze začátku jsem jako asi každej druhej zkoušel FLko ale tam mě vyloženě se*ou ty patterny :D :D Pak jsem zkusil Cubase a naprostá paráda.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Supec :D tak vítej v klubu, budoucí Cubasisto :wink:

P.

Johnysko

Příspěvek od Johnysko »