Kvalitní vs. levný aparát na doma? (dříve Nadávky)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Dollbey

Kvalitní vs. levný aparát na doma? (dříve Nadávky)

Příspěvek od Dollbey »

Zdar..hele jak tady pořád čtu o Hlavě+Box....tak bych mel takovou otazku......skoro cela rodina mi nadava...ze kdyz na elektriku neumim hrat...tak nebudu vyhazovat 18 000 za hlavu a nejakej box....tak jako když mam doma tranzistor....ta mrcha skoro nehraje prska to vni...tak co mam delat...prece kdyz chci umet poradne hrat na kytaru,tak snad taky musim ten zvuk poradne slyset ne??? co si o tom myslite...ma rodina pravdu,nebo se fakt vyplati rovnou koupit kvalitni kombo,aby ten zvuk sem slysel.... :cry: :cry: :cry:
Naposledy upravil(a) Nero dne 10.11.2010 12:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Příště by to chtělo pojmenovat thread nějak smysluplně
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Nadávky

Příspěvek od Hegrik »

Jde hlavně o úhel pohledu. Podle mě tvůj postoj je správnej a je samo sebou skvělý se učit na aparátu na kterým to jde skvěle ale zase z pohledu rodičů je zbytečný vyhazovat prachy za něco co stojí dvacet klacků a pak to zoří dům když to můžeš nahradit levnějším dostačujícím kombíčkem. Taky jsem tohle nedávno doma řešil :D
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Vyřeš to kompromisem. Kup si slušnou nízkovýkonovou lampu, na té budeš mít kvalitní zvuk, líp se na ní naučíš hrát (bez chyb) a ani nemusí nutně zrujnovat rodinný rozpočet.
Dollbey

Příspěvek od Dollbey »

Latam píše:Vyřeš to kompromisem. Kup si slušnou nízkovýkonovou lampu, na té budeš mít kvalitní zvuk, líp se na ní naučíš hrát (bez chyb) a ani nemusí nutně zrujnovat rodinný rozpočet.
No ty prachy sou moje....ale proste matka ani nechtela abych si koupil kytaru...a jaky kombo.....mas nejaky dobry typ??.....mam telecastera,pac muj idol je IzZy (Guns n Roses) a James Root (slipknot) tak jake kombo prosim.....chci aby to hralo kvalitne jako ma prave James
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak to je na delší dobu. Ono dost záleží, jaké máš na tom teleti snímače, HB nebo klasiku se singlama? Druhá věc je, že gnr a slipknoti mají dost různý zvuk. Pokud chceš vyloženě ten metal, tak se tady hodně doporučuje tohle http://www.audiotek.cz/product-34980-blackstar-ht-5h + nějaké nakopávadlo, třeba ibanez TS. Mě se to teda moc nelíbí, ale vyloženě na metal nic moc z těch menších aparátů není.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

co se tyce me...pokud si veris, ze ten apec vyuzijes, tak si ho klidne kup...hrajes ty a ne tvoje matka
takze za me, do toho
Dollbey

Příspěvek od Dollbey »

McKozias píše:co se tyce me...pokud si veris, ze ten apec vyuzijes, tak si ho klidne kup...hrajes ty a ne tvoje matka
takze za me, do toho

Verim si prave moc,ale jak rikam.kdyz mam doma tranzistor,kerej prská,píská a vypadává zvuk....tak toho moc nezahraju...ale diky za radu ;)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Aaaha, ok. Tož teda mazej pročíst všecky důležité témata tady na foru. Jsou vždycky označené nahoře v jednotlivých kategoriích. Očividně zatím vůbec nemáš přehled a tak by byla škoda utrácet prachy, aniž by ses informoval.. Vzhledem k tomu, že ani nevíš, na co jsou snímače má asi pravdu tvoje matka:) Ale stejně i do začátku se hodí mít slušné vybavení a naučit se hrát na lampě má něco dosebe. Investuj do slušné malé lampy na doma, dobré kytary a případně nějakého nakopávadla. Na všechno jsou tady vlákna kde se dočteš mraky informací, stačí hledat. A příspěvky s hloupou otázkou nemusíš mazat, každý někdy začína;) A já aspoň pak nevypadá, že trpím samomluvou

No ja bych radsi chtel styl jako Ma Guns N Roses.....a k cemu sou vubec 2 snimace....nestaci 1....ty 2 zkresluji zvuk nebo co?
Naposledy upravil(a) Latam dne 8.11.2010 20:12, celkem upraveno 3 x.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

McKozias píše:co se tyce me...pokud si veris, ze ten apec vyuzijes, tak si ho klidne kup...hrajes ty a ne tvoje matka
takze za me, do toho
moje slova, ovšem nezapomenout že doma nepotřebuju full stack s výkonem 200 wattů
Dollbey

Příspěvek od Dollbey »

Hegrik píše:
takze za me, do toho
moje slova, ovšem nezapomenout že doma nepotřebuju full stack s výkonem 200 wattů
Přemyšlím o nejaky hlave 50 W nejlip celolampa....a box taky nemusi bejt nejvykonejsi xD
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

To určitě bude stačit, mrkni tady určo ti to pomuže:

komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... ml#p336869

Hlavně pro tebe část devět ale celkově je tam toho dost užitečnýho :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Čteš vůbec, co píšu? Hraješ s kapelou? Potřebuješ takový výkon? 50w ti doma urve hlavu. Na výkonu boxu nezáleží, ten údaj je maximální možný příkon (to, jak silnou hlavu tam můžeš zapojit). Čteš už ty důležité vlákna?
Dollbey

Příspěvek od Dollbey »

Latam píše:Čteš vůbec, co píšu? Hraješ s kapelou? Potřebuješ takový výkon? 50w ti doma urve hlavu. Na výkonu boxu nezáleží, ten údaj je maximální možný příkon (to, jak silnou hlavu tam můžeš zapojit). Čteš už ty důležité vlákna?
Kytaru sem si koupil z toho duvodu ze sme si udelali kapelu,budu hrat ve zkusebne....tak mi teda rekni co mam do zkusebny teda koupit jaky kombo
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

50W v kombu je vklidu prezitelne..
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

McKozias píše:50W v kombu je vklidu prezitelne..
Přežitelné, ale doma zbytečné.

Pokud hraješ v kapele, platí to samé co jsem psal. Přečti si důležité vlákna! Tady ti bude každý radit co se mu zachce, je hrozná fůra možností a každý ti doporučí právě to, co by chtěl on sám. Jenomže každý má o zvuku jinou představu. A pokud se nevyznáš, tak tady tohle vybírání nemá vůbec cenu. Ze začátku si o tom něco přečti, naposlouchej nějaké zvukové ukázky z netu, mrkni se, na co hrají tvoji oblíbenci a z toho si udělej obrázek, co bys chtěl. Tím nám aspoň zůžíš počet aparátů, které ti můžem doporučovat. Já bych třeba doporučil marhall jcm 900 slx co je za 1300 na bazaru a k němu nějaký 2x12 box z bazaru s G12T75. Někdo po mě ti možná doporučí mesa caliber 50+ kombo, které je taky na bazaru. A přitom jsou to dva totálně rozdílné zvuky, možná by se ti líbily oba, možná ani jeden. Je to fakt hodně subjektivní a pokud nemáš ani trochu představu, studuj.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kvalitní vs. levný aparát na doma? (dříve Nadávky)

Příspěvek od Nero »

Koupit si nadoma halfstack, a ještě k tomu lampový, může jen blázen. Doma ti to urve hlavu nebo budeš hrát tak potichu, že to nebude znít.

A naučit se dá i na MicroCube s levným stratem, když člověk chce. Nebudu popírat, že s kvalitním zvukem se hraje lépe, ale kvalita není přímo uměrná wattům.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Nero píše:Koupit si nadoma halfstack, a ještě k tomu lampový, může jen blázen. Doma ti to urve hlavu nebo budeš hrát tak potichu, že to nebude znít.

A naučit se dá i na MicroCube s levným stratem, když člověk chce. Nebudu popírat, že s kvalitním zvukem se hraje lépe, ale kvalita není přímo uměrná wattům.
Nikdo mu do hlavy nevidí a taky mu nikdo nevidí za okna, kde hraje. Není doma jako doma. Když jsem byl "doma" u rodičů v baráku, tak jsem si mohl ohulit co jsem chtěl. Teď v 1+1 si nemůžu ani prdnout :D

Jako třeba 50W ať kombo, nebo half-stack je dost, ale pokud to má kde opařit, tak v tom nevidím problém.

Jo a kolikrát se s kvalitnějším zvukem hraje hůře :)
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Jo a kolikrát se s kvalitnějším zvukem hraje hůře
Jo tak tohle podepisuju. Když jsem jako začátečník (kterej teda ještě pořád jsem) vrazil poprvé SG do JCM2000, koukal jsem jako puk, co mi z toho najednou leze za bordel.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Mé zkušenosti jsou, že mi leze při hraní zkresleně více bordelu/více zní špatně utlumené struny na levném multiefektu než na lamp. kombu. Ale zase na lamp. kombu je těžší zahrát něco na čistém kanálu, prostě tu dynamiku pravé ruky na čistém nezvládám.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Ja bych doporučoval nějaký celolampovy 5w kombo (tak do 6t) na doma hlasitostně ti to bude stačit, zvuk by z toho měl líst poměrně dobrej a až třeba budeš mít kapelu tak to stejně využiješ protože na domácí cvičení musím mít člověk stejně maly přenosný kombícko jak už kvůli hlasitosti tak kvuli te pohyblivostoi - tahat ze zkusebny celej stack po zkousce je blbost.A myslim že 6t před matkou obhájíš :arrow:
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“