EMG 81 vs. EMG 85 vs Seymour Duncan AHB1 Blackouts

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Jaký snímač ke kobylce?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

n5ver

Re: EMG 81 vs. EMG 85 vs Seymour Duncan AHB1 Blackouts

Příspěvek od n5ver »

wolf píše:EMG 81 je osvedcena klasika a dobre hraje v mahagonu.Diky stredum posazenym spis do vysek se vyborne se protlaci mixem v kapele..EMG 85 je alnico a proto ma plnejsi ton a charakter pasivnich snimacu..AHB-1 Blackout maji oproti EMG vic gainu,sytejsi a plnejsi ton ALE chybi me u nich ten "growl" co umej jenom EMG..AHB-2 metal by meli bejt jeste vic nadupanejsi a u tebe bych se nebal jit do AHB-3 EMTY Mick Thompson /Slipknot/ signature co prej jsou totalni masakr.. :evil:
No tak AHB 3 sou absolutne totalni masakr :D akorat kde na ne vzit :D
n5ver

Příspěvek od n5ver »

Aha takze rikate ze pokud chci hrat treba i neco od RA ale i treba slipkknoty tak EMG 81?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Takhle, rozhodne tim nic neskazis.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Disasterpiece píše:jsou to lidi odlisneho styloveho zamereni, nemuzem jim to zazlivat
todle jsem přesně chtěl abys upřesnil, ikdyž jsem si myslel že ta původní verze asi neměl vyznít tak ostře jak na mě v unavenym večeru vyskočila. Já osobně proti EMG jako výrobci nic nemam, ikdyž jsem stále dalek toho abych si nějakej jejich snímač koupil.

n5ver: jo 81 myslim poslouží dobře. jak u knotů tak u RA neslyšim nic co by ta 81 neměla zvládnout
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

real_dead_one píše:Tak já se taky přidám.

momentálně mám Jackson RR3 s AHB1 (dropC) a Jackson RR24 s EMG81 (dropB).
Měl jsem ještě Dean V XT noir a ten měl EMG81 ten jsem měl v obou laděních (dropB i dropC)

a za mě říkám EMG81. Podle mě je variabilnější, dá se s tím líp pohrát. Blackout je na sola zpěvnější a harmoničtější, ale mě přijde převýškovaný a na riffy má příliš mnoho picking noise. ale měnit to v RR3 nebudu, protože co jsem si tak vytipoval, tak 80-90% zvuku dělá zesilovač. zvlášť u aktivních snímačů. Nevidím důvod to takle do hloubky zkoumat, našláplé sou oba snímače.
Byly doby, kdy to bylo zaručeně naopak :P :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
n5ver

Příspěvek od n5ver »

no tak nevim no holt teda asi pudu do EMG 81. Vsichni je tu oslavujete :D... i kdyz jeste pockam na Joeyho jesli by mi neprodal ty dve AHBcka co ma na tej Ibanzece
n5ver

Příspěvek od n5ver »

a hlavne teda ja mam jenom jednu kytaru a ladim dost casto mezi Drop B (slipknot...) Drop D (Linkin Park, Kabáti, něco od RA) a klasika E (ac/dc ale malokdy, zahraju si i Green Daye obcas :D)
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

No to by se mi chtělo pořád přelaďovat oktávy a štelovat krk.... ale je to tvoje kytara :-)

fade: Vím, ale jak sem s tím nabral víc zkušeností zjistil sem že ten EMG je fakt variabilnější. dá se nastavit stejný zvuk jako s ahb1 ale obráceně to nešlo :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

wow oktavy a krk?oktavy naladis kdyz menis struny nebo hnes s krkem... ale stelovat krk kvuli ladeni jsem teda opravdu nikdy nemusel a to jsem hral jak Drop B tak i v Drop D.
n5ver

Příspěvek od n5ver »

ja nikdy krk nesteluju... proste pichnu kabel do ladicky a preladim tim koncim. Jo a posledni otazka nez se rozhodnu: Jde s tim zahrat metal jako treba od slipknotu ale i treba pisnacka od RA nebo od GD? Ja rad hraju tvrdsi veci ale taky si obcas rad oddechnu kdyz si zahraju Holiday nebo American Idiot a nebo taky Highway to hell :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo, možná ani nebudeš muset přepínat na zkreslenej kanál. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
real_dead_one

Disasterpiece píše:wow oktavy a krk?oktavy naladis kdyz menis struny nebo hnes s krkem... ale stelovat krk kvuli ladeni jsem teda opravdu nikdy nemusel a to jsem hral jak Drop B tak i v Drop D.
Při každý změně tahu se ti krk hne. a i při přeladění o půl tonu se ti rozjedou oktávy :-) já rád hraju na seřízenou a naladěnou kytaru, ale nebudu ti do toho kecat.
n5ver

Příspěvek od n5ver »

Heh tak to jsem obsolutne nevedel :D ale tak preladim struny pak je vezmu jeste jednou a naladeny mi drzej treba i tejden kdyz neni moc vykyv teploty
n5ver

Příspěvek od n5ver »

Bummer píše:Jo, možná ani nebudeš muset přepínat na zkreslenej kanál. :D
Promin urcite to byl sarkasmus a podstatu jsem pochopil ale mohl bys to rozvest?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

n5ver píše:
Bummer píše:Jo, možná ani nebudeš muset přepínat na zkreslenej kanál. :D
Promin urcite to byl sarkasmus a podstatu jsem pochopil ale mohl bys to rozvest?
Jednoduše - díky většímu výstupu bude předzesilovač více vybuzený a může ti to začínat kreslit tam, kde by pasivy hrály čistě. U aparátu, který má nastavitelný gain pro čistý i zkreslený zvuk problém není. U aparátu, co to nemá, se může stát, že budeš muset tlumit signál z kytary volumítkem nebo prostě hrát jemně a opatrně, abys měl čistý zvuk. Neříkám, že zrovna ty budeš mít problém. Ale když jsem měl Blackstar HT-5, tak ten měl - jakožto slabý lampáček - na čistém kanále málo headroomu a když jsem se do toho opřel, tak ho dokázal můj silný pasiv, co mám u kobylky, dohnat do mírné limitace i na pokojovou hlasitost. Je to sice trošku extrémní příklad, ale z praxe.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
n5ver

Příspěvek od n5ver »

hm tak ja nevim no ale dve kytary kuli tomu kupovat nebudu :D a nebo preamp ne? tim by se to resit dalo kdyz nechci takovej gain (samozrejme kontrolu gainu na cleanu nemam takze jedine asi takhle)
real_dead_one

a určitě ti to ladí ve všech laděních i na dvanáctém a vyšším pražci... takovou kytaru taky chci :D nehledě na to že ty struny maj uplně jiný tah v každém ladění, takže pocit pod rukama je taky jiný...

asi už su prostě rozmazlený :mrgreen: ale takovýhle zvěrstva bych na své kytaře nikdy neprováděl.

a dvě kytary nekupuj jenom kvůli tomu že si líný na clean channel stáhnout volume poťák
n5ver

Příspěvek od n5ver »

jo ted jsem to pochopil :D a linej urcite nejsem. to s tim krkem sem se dozvedel az ted :D
n5ver

Příspěvek od n5ver »

Oki sorry smazano
Naposledy upravil(a) n5ver dne 10.11.2010 22:38, celkem upraveno 2 x.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

real_dead_one píše:
Disasterpiece píše:wow oktavy a krk?oktavy naladis kdyz menis struny nebo hnes s krkem... ale stelovat krk kvuli ladeni jsem teda opravdu nikdy nemusel a to jsem hral jak Drop B tak i v Drop D.
Při každý změně tahu se ti krk hne. a i při přeladění o půl tonu se ti rozjedou oktávy :-) já rád hraju na seřízenou a naladěnou kytaru, ale nebudu ti do toho kecat.
V tom pripade mam kosmickou kytaru.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“