Ahoj, zamýšlím se nad tím, jak si nejlépe sestavit aparát na domácí hraní tak, aby měl všestranné využítí (pro více hudebních stylů, kapel) a zároveň, aby produkoval kvalitní zvuky.
Mám tedy několik otázek:
1. Když chci z aparátu dostat větší počet zvuků a přiblížit se zvukům více kapel (dejme tomu příblížit se ke zvuku Petrucciho, Satrianiho, Metallicy, Megadeth, Sirenia) budu potřebovat efektový procesor jiný způsob jak bych se připodobnil těmto zvukům nebude, mám pravdu? Je tedy správné řešení zvolit Line6 POD X3 Live?
2. K tomu, aby procesor produkoval pěkný zvuk, bude nejspíš potřeba lampový aparát? Teď by mě zajímalo jestli je pak rozdíl když pořídím nějaký levnější lampový aparát, třeba jednokanálový Crate V5 nebo bude bude lepší kvalita z dražšího třeba Blackstar HT-5, který má dva kanály - využiju oba kanály s tím procesorem?
Případně kdybyste měly nějakou levnější variantu uvítám vaše názory a nápady. Díky.
aparát + procesor - kvalitní domácí zvuk
Pravidla fóra
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: aparát + procesor - kvalitní domácí zvuk
Takhle se diferencuješ na dvě strany. Buď chceš mít opravdu univerzální věc - pak si kup nějaký modeler a zesilovat to budeš v praxi nějakým klasickým rovným koncem (ať už to bude PA, nebo bedýnky od PC). Nebo si koupíš lampový aparát, budeš mít "ten pravý" feeling z hraní, máš větší šanci, že se ti ten zvuk bude opravdu líbit, ale neuděláš si zvuk "na míru".
Něco mezi tím bych řešil aparátem s EL84, koupil bych nějaké pěkné zkreslení a pak nějaký modelingový preamp na zbytek.
Něco mezi tím bych řešil aparátem s EL84, koupil bych nějaké pěkné zkreslení a pak nějaký modelingový preamp na zbytek.
Takže tedy lampové kombo a ef. procesor ten Line6 nepůjdou dohromady? Myslel jsem, že když připojím ten Line6 přes lampový aparát mohl bych dosáhnout kvalitního zvuku. Jestli tomu dobře rozumímať už připojím k Line6 X3 Live PA, repro od PC nebo lampové kombo, bude zvuk stejný?
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
franta46 píše:Takže tedy lampové kombo a ef. procesor ten Line6 nepůjdou dohromady? Myslel jsem, že když připojím ten Line6 přes lampový aparát mohl bych dosáhnout kvalitního zvuku. Jestli tomu dobře rozumímať už připojím k Line6 X3 Live PA, repro od PC nebo lampové kombo, bude zvuk stejný?
ale tak zvuk stejný nebude v žádném případě. Přes lampu (konkrétně X3) zní parádně "ALE" Tady jde o to, že X3 je multiefekt s modelingem spousty aparátů, tudíž k němu aparát defacto nepotřebuješ.. resp. je to výrobek modelingový vhodný právě třeba na domácí hraní....
samozřejmě že ho můžeš zapojit do lampového aparátu, a používat z toho X3 jen efekty a vypnout simulace. Ale tak to je pak zbytečný to X3 kupovat (a platit za modeling) na to jsou vhodnější jiné výrobky..
před aparát, pokud chceš multiefekt, bych doporučil od Line6 M9 nebo většího brášku M13. To jsou defacto hotové pedalboardy, a efekty které to má neznějí vůbec špatně
ALE... je otázkou, jestli na doma, není přeci jen lepší ta simulac aparátů, čili i ta X3. Ono jakékoliv "kombo na doma" je defacto kompromis, kvůli výkonu, hluku, dalšíma věcma co potřebuješ k nahrávání (mikrofon, zvuková karta) atd atd.. Jestli chceš jen nahrávat, a pořádně teprve zkoumat co jaké efekty dělají a mít jich hodně, vezmi multák se simulací, jako je X3
jen můj názor..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge