S tím stratíkem to musí hrát božsky, tak jen přeju, abys je oba pořádně využila
Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Óooo, tak to moc blahopřeju - i když jsem tu toho Marka docela asi sepsul, přece jen musím závidět
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jakykoliv mark se stratem je ultimativni kombo
gratulace, verim ze ti to vydrzi dlouho 
Diki.
Pevne verim ze to bude aparat na dlhu dobu hlavne kvoli svojej univerzalnosti. Clovek nikdy nevie do akych hudobnych vod ho za 5, 10, 15 rokov zaveje. Casom az to odskusam tu pridam svoje dojmy/skusenosti.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Máš můj naprostý obdiv, odvaha jít do tak drahého komba, ale zase proč si neudělat radost a nekoupit to nejlepší, co trh nabízí
Ať to hraje a doufám, že nebudu sám, koho by potěšily nějaké ukázečky, protože vidět pěknou ženskou, která hraje na strata a mark V je velice líbívá kombinace.
Gratulujem, Mark V, to musi byt celkom pecka.
Dufam, ze budes spokojna. 
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Ahoj vsetci. 
Po dlhsej dobe sa vraciam do tohoto tematu. Ten Mark V u mna uz nejaku dobu lezi a asi je to aj dobre kombo ale ma to jeden hacik. Zatial sa mi nepodarilo najst take nastavenia ktore by mi uplne sadli. Jeden den si to nastavim tak ze sa mi zvuk zda super a na druhy den mi to prijde hrozne nevyrazne. No a tak ma napadlo ci by sa tu niekomu nahodou nechcelo mi s tym pomoct.
Ja totiz netusim ako sa vlastne taky amp nastavuje, neviem co mam od coho ocakavat. Tak sa chcem opytat ci by sa niekto dobrovolne neprihlasil.
Ma to jeden hacik, ze s tym kombom sa akosi neviem nikam dostat, je neskutocne tazke. Takze by bolo potrebne prijst ku mne.
Vopred vam budem vdacna za odpovede.
Po dlhsej dobe sa vraciam do tohoto tematu. Ten Mark V u mna uz nejaku dobu lezi a asi je to aj dobre kombo ale ma to jeden hacik. Zatial sa mi nepodarilo najst take nastavenia ktore by mi uplne sadli. Jeden den si to nastavim tak ze sa mi zvuk zda super a na druhy den mi to prijde hrozne nevyrazne. No a tak ma napadlo ci by sa tu niekomu nahodou nechcelo mi s tym pomoct.
Vopred vam budem vdacna za odpovede.
- Nero
- Rádce
Aerith, u aparátu s tímto množstvím kroutítek, tahátek a přepínátek je holt nutné dopředu počítat s tím, že to člověk nezastaví za den, za týden nebo možná ani za měsíc. Všechny na sebe navzájem reagují, souvisí spolu a zásadně mění zvuk pohyb o každý milimetr. Mesa v tomhle nic neodpustí - a Mark tuplem.
Tady prostě není jiná cesta než to zkoušet, zkoušet a zkoušet. A po pár hodinách možná dojdeš k situaci, kdy na všech 3 kanálech budeš mít zvuk, jaký se ti bude líbit. Pokud by se našel nějaký ochota, který by ti s tím pomohl, byl by to stejnak běh na dlouhou trať, protože tohle monstrum prostě nelze nastavit za pár minut. Není to jen o tom, jak se samo nastaví, ale i o tom, jaké efekty používáš, v jakém prostoru hraješ, jaký nástroj do tho zapojuješ a hlavně - jak sama brnkáš.
Univerzální postup těžko radit, ale doporučuju začínat s EQ na 12 hodin, zapnout si grafický EQ a dát ho lehce do véčka (ta potvora tak hraje prostě lépe... nechápu, ale je to tak), zapnout si na kanálech ty základní módy (třeba) Clean/Normal, MkI/Normal, MkIV/Normal, nezabývat se nastavením zadního panelu, vyšetřit si na to celý volný víkend a experimentovat.
Tady prostě není jiná cesta než to zkoušet, zkoušet a zkoušet. A po pár hodinách možná dojdeš k situaci, kdy na všech 3 kanálech budeš mít zvuk, jaký se ti bude líbit. Pokud by se našel nějaký ochota, který by ti s tím pomohl, byl by to stejnak běh na dlouhou trať, protože tohle monstrum prostě nelze nastavit za pár minut. Není to jen o tom, jak se samo nastaví, ale i o tom, jaké efekty používáš, v jakém prostoru hraješ, jaký nástroj do tho zapojuješ a hlavně - jak sama brnkáš.
Univerzální postup těžko radit, ale doporučuju začínat s EQ na 12 hodin, zapnout si grafický EQ a dát ho lehce do véčka (ta potvora tak hraje prostě lépe... nechápu, ale je to tak), zapnout si na kanálech ty základní módy (třeba) Clean/Normal, MkI/Normal, MkIV/Normal, nezabývat se nastavením zadního panelu, vyšetřit si na to celý volný víkend a experimentovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A vzal bych si k tomu manuál http://www.mesaboogie.com/manuals/MkV_101005.pdf. Je tam celkem hodně rad a popis na co který knoflík slouží.
Mám zkušenosti se starými Marky (III a IV), Studio Preampem a Triaxisem. Mají korekce před zkreslovacím obvodem, poměrem Treble, Bass a Middle lze šikovně nastavit charakter zkresleného zvuku. Mark V se asi enbude lišit. Jak psal Nero, chce to zkoušet a experimentovat.
Mám zkušenosti se starými Marky (III a IV), Studio Preampem a Triaxisem. Mají korekce před zkreslovacím obvodem, poměrem Treble, Bass a Middle lze šikovně nastavit charakter zkresleného zvuku. Mark V se asi enbude lišit. Jak psal Nero, chce to zkoušet a experimentovat.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Aerith: Tak nějak koukám, že došlo na má slova z minula. 
Jestli vážíš 30kilo i s kombem, a už Little Giant pro tebe byl těžký, tak moc nechápu, proč padla volba na Mark V (jedno z nejtěžších 1x12" komb, co se vůbec vyrábí)? Kdyby ti někdo měl pomoct s nastavením, má to asi takový smysl, jako kdyby sis od něho nechala naladit kytaru. 1x zkusit je lepší, než 10x koukat. Takže nezbývá ti nic jiného, než se prostě pochlapit.
Osobně bych na "Mesa rozjezd" zvolil spíš Caliber DC-3 nebo Nomad 45 a ne takovou plnou palbu.
Oba jsou pro mé účely praktičtější, lehčí, jednodušší, podstatně rychleji s nimi nakroutím solidní zvuk. Akorát mi u nich oproti Mark IV chybí by-pass efektové smyčky. A co nemá žádná Mesa, je footswitchovatelný pull-boost na čistém kanále včetně sražení hlasitosti. To ale lze dodělat a mít tak 3-kanál z Calibera nebo 4-kanál z Nomada a Marka IV.
Jestli vážíš 30kilo i s kombem, a už Little Giant pro tebe byl těžký, tak moc nechápu, proč padla volba na Mark V (jedno z nejtěžších 1x12" komb, co se vůbec vyrábí)? Kdyby ti někdo měl pomoct s nastavením, má to asi takový smysl, jako kdyby sis od něho nechala naladit kytaru. 1x zkusit je lepší, než 10x koukat. Takže nezbývá ti nic jiného, než se prostě pochlapit.
Osobně bych na "Mesa rozjezd" zvolil spíš Caliber DC-3 nebo Nomad 45 a ne takovou plnou palbu.
Oba jsou pro mé účely praktičtější, lehčí, jednodušší, podstatně rychleji s nimi nakroutím solidní zvuk. Akorát mi u nich oproti Mark IV chybí by-pass efektové smyčky. A co nemá žádná Mesa, je footswitchovatelný pull-boost na čistém kanále včetně sražení hlasitosti. To ale lze dodělat a mít tak 3-kanál z Calibera nebo 4-kanál z Nomada a Marka IV.
- Nero
- Rádce
Ten bypass efektové smyčky by snad šel taky dodělat, ne?
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Určitě, šel by taky.
mark V se v zasade moc nelisi od jinych marku co se tyce nastavovani zvuku, tj korekce pred zkreslenim. drahy potaku jsou jine, takze basama mi prijde ze lze treba trochu vic otocit doprava nez u normalniho marku, ale jinak princip je stejny. doporucuju stahnout basy (pokud mas kytaru ktera ma dost stredu tak i stredy), vysky dat treba na 3/4 a pak zvuk doladit GEQ, aspon to je pro me takovy vychozi bod pri nastavovani marku od mesy. vetsina uzivatelu co jsem tak koukal to tak ma take nastavene. sam jsem chtel mark IIC+ po mesici dat pryc nez mi jeden strelec z youtube napsal svoje nastaveni na ktere s mirnyma obmenama hraju doted 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš tu hodit to video? Celkem by mě zajímalo co ti bylo inspirací 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
http://www.youtube.com/user/Treetopper bylo to video od tohohle zabijaka, ted koukam ze vsechna videa s mark IIC+ uz smazal. i tak to stoji za zkouknuti, strasne me bavi jak ten clovek hraje.
Dik vsetkym za odpovede.
Nero, mazzi: Ja som s tym ratala ze to nebude lahke, v tomto dotaze mi slo skor o nieco ine nez ze by mi niekto mal prijs nastavit ten "spravny" zvuk. Ja som ten manual citala ale vsade sa tam pise ze ten zvuk je "brighter", "bold", "thick" atd. comu ja akosi nerozumiem (nie v zmysle ze si to neviem prelozit ale v tom ze ani po porovnani dvoch zvukov (napr. na clean channel ked prepnem z normal na bold) tak tam neviem rozlisit co sa zmenilo) tak mi slo o to ci by mi niekto nemohol pomoct s tym pochopit zvukove rozdieli. Je ale pravdou ze ked som si v sobotu vzala do ruky manual tak som zistila ze prepinanie equalizeru sliders/preset je VELMI uzitocne. Tym som si zapla GEQ na vsetkych troch kanaloch, na clean kanaly pouzivam SLIDERS, v tvare takeho plocheho A, a na druhom a tretom mam prepnute na PRESET. Ked som pred tym totiz prepla z kanalu kde som mala GEQ ON na kanal kde bol OFF tak to bol dost sok pre usi, znelo to hrozne "plosko". Inak mne sedia podobne mody ako tu pisal Nero, na prvom kanaly mod FAT a na tretom MARK IV, len na druhom som si oblubila celkom MARK I mod.
dayslypper: Pisat mi o tom ze preco som si to kupila nema zmysel, proste som ho chcela a basta. Ked sa tu niekto opyta na to ci sa mu oplati na zaciatok vziat MARK tak mu urcite mozes poradit ale ja som sa pytala na nieco celkom ine.
Nuz ked sa nechce nikto podujat tak si budem musiet zohnat nieco na nahravanie a hodit sem ukazky nech mi to zkritizujete..
Nero, mazzi: Ja som s tym ratala ze to nebude lahke, v tomto dotaze mi slo skor o nieco ine nez ze by mi niekto mal prijs nastavit ten "spravny" zvuk. Ja som ten manual citala ale vsade sa tam pise ze ten zvuk je "brighter", "bold", "thick" atd. comu ja akosi nerozumiem (nie v zmysle ze si to neviem prelozit ale v tom ze ani po porovnani dvoch zvukov (napr. na clean channel ked prepnem z normal na bold) tak tam neviem rozlisit co sa zmenilo) tak mi slo o to ci by mi niekto nemohol pomoct s tym pochopit zvukove rozdieli. Je ale pravdou ze ked som si v sobotu vzala do ruky manual tak som zistila ze prepinanie equalizeru sliders/preset je VELMI uzitocne. Tym som si zapla GEQ na vsetkych troch kanaloch, na clean kanaly pouzivam SLIDERS, v tvare takeho plocheho A, a na druhom a tretom mam prepnute na PRESET. Ked som pred tym totiz prepla z kanalu kde som mala GEQ ON na kanal kde bol OFF tak to bol dost sok pre usi, znelo to hrozne "plosko". Inak mne sedia podobne mody ako tu pisal Nero, na prvom kanaly mod FAT a na tretom MARK IV, len na druhom som si oblubila celkom MARK I mod.
dayslypper: Pisat mi o tom ze preco som si to kupila nema zmysel, proste som ho chcela a basta. Ked sa tu niekto opyta na to ci sa mu oplati na zaciatok vziat MARK tak mu urcite mozes poradit ale ja som sa pytala na nieco celkom ine.
Nuz ked sa nechce nikto podujat tak si budem musiet zohnat nieco na nahravanie a hodit sem ukazky nech mi to zkritizujete..
- Nero
- Rádce
Aerith, já nechci být hnusný, ale jestli ty rozdíly neslyšíš, tak je fakt zbytečný, abys měla takový aparát. To ti nikdo nepomůže pochopit.
PetrPeter 1975 - 2008
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Tak hnusný jsem snad nebyl ani já.
Ale nerad bych, aby to vyznělo, jako že ti ten aparát závidíme.
Určitě tu rádi uslyšíme tvé nahrávky, přeci jedna z nejvíc sexy věcí je holka s kytarou. Ale abychom ti podle toho radili s nastavením? Něco nahrej a hoď to sem. Určitě to bude znít dobře!
Třeba vyjdi z toho, co radil Kinx a dolaď si to podle svého gusta. Nebo zkus ty tovární presety v manuálu.
Určitě tu rádi uslyšíme tvé nahrávky, přeci jedna z nejvíc sexy věcí je holka s kytarou. Ale abychom ti podle toho radili s nastavením? Něco nahrej a hoď to sem. Určitě to bude znít dobře!
Třeba vyjdi z toho, co radil Kinx a dolaď si to podle svého gusta. Nebo zkus ty tovární presety v manuálu.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ajajaj, těm továrním presetům bych nevěřil... 
- Nero
- Rádce
Tak ty tovární presety jsou vždy takový odrazový můstek v okamžiku, kdy s tím člověk už několik hodin kroutí, pořádně nic neslyší a už mu všechno hraje stejně mizerně. Aspoň nějakým způsobem se z toho dá nějak vycházet.
Nicméně pak se dostaneme do klasické spirály, že vlastně stejnak záleží na tolika faktorech, že právě ono doladění z těch presetů je to nejsložitější - každý má nejen jiné uši, ale i ruce, kytaru, kabely, efekty, trsátko. Kytarista se prostě musí spolehnout na své uši, nic jiného mu nezbývá.
Nicméně pak se dostaneme do klasické spirály, že vlastně stejnak záleží na tolika faktorech, že právě ono doladění z těch presetů je to nejsložitější - každý má nejen jiné uši, ale i ruce, kytaru, kabely, efekty, trsátko. Kytarista se prostě musí spolehnout na své uši, nic jiného mu nezbývá.
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Taky radím zkoušet nastavit zvuk postupně a po půl hodině maximálně. Po hodině a půl kroucení se vším možným se ti zvuky dokonale slijí a nebudeš ani tušit z jakého zvuku jsi vycházela
To znám moc dobře. Než jsem nastavil Rockwella podle svých přání, tak to bylo hodně sprostých slov a vykouřených cigaret