cena zesilovačů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: cena zesilovačů

Příspěvek od mmjuz »

Víš co, Broučku, já Ti jeden aparátek můžu prodat. Bude se Ti líbit, má knoflíky nahoře. Je to 45W celolampa s 2 X EL34 v konci a 1 X 12´´ EVM12L origoš ze 70. let. Jednokanálek s poměrně čistým zvukem i ve větší hlasitosti. S kvalitním mulťákem bude karamádit.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

... a není ho škoda? :mrgreen: :o
broukk

Příspěvek od broukk »

Nero píše:
broukk píše:když stojím ze zadu od komba, tak se budu přetahovat před kombo, kdyby byly kroutítka ve předu nad reprem
To toho fakt hodně uslyšíš, když budeš stát za kombem...

Pane bože, mysli přece, člověče. Když už se ti nechce číst, tak si aspoň vygoogli nějaký obrázky nebo najdi na youtube videa, abys viděl, jak se hraní na kytaru v praxi provozuje.
šak na cvičení mám 30W kombo a to je jasný, že ho budu mít před sebou, ale na vystoupení to silnější asi těžko budu mít před sebou
broukk

Příspěvek od broukk »

mmjuz píše:Víš co, Broučku, já Ti jeden aparátek můžu prodat. Bude se Ti líbit, má knoflíky nahoře. Je to 45W celolampa s 2 X EL34 v konci a 1 X 12´´ EVM12L origoš ze 70. let. Jednokanálek s poměrně čistým zvukem i ve větší hlasitosti. S kvalitním mulťákem bude karamádit.
teď nemám nějak moc peněz k dispozici :D ale já si asi budu kupovat tranzistor..
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

byl vubec nekdy v nakem klubu na koncerte? kdyz bude kombo pred tebou uslysisi H O V N O
broukk

Příspěvek od broukk »

ano byl, ale vážně tam neměli repra před sebou...

tohle asi taky není nic moc co? http://kytary.cz/stagg-ga-r-eu/HN090523
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

To nechápu.
Prvně píšeš, že ho budeš mít na akci před sebou, pak napíšeš, že jsi teda ještě neviděl, aby někdo měl kombo před sebou tak........ si v pořádku?
broukk

Příspěvek od broukk »

já sem psal že ho budu mít před sebou otočený směrem o de mne...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

broukk píše:já sem psal že ho budu mít před sebou otočený směrem o de mne...
ano a to je hrozna blbost...hral si nekdy s kapelou? jako, s lidma, zivyma...?
ja do tebe nechci nejak narazet, uz rozhodne ne proto ze zacinas, ale todle uz mi prijde fakt debilni, jak nekdo muze resit takove k**** jako jestli je kombo pred nim nebo zanim..lidi ti tu neco radi a ty to vesele ignorujes a meles svoje konspiracni teorie o vzniku vesmiru, proc proste neseberes prachy, neco nekoupil a pak se nemlatil do hlavy ze to kombo nejde slyset kdyz je reprem od tebe a ke vseme mu potaky na predni strane :roll:
broukk

Příspěvek od broukk »

no, ono to začalo tím, jak se mě ptal proč chci mít potenciometry na vrchu... radši to už nebudem řešit ;) teď mám pověst dementa, ale co už... :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to je dobry, tady jsi dement uz o par threadu zpatky :wink:
broukk

Příspěvek od broukk »

dobry, nemusíš mě ujištovat
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Mam divnej pocit, ze tak trosku jo a to idealne aspon 10x, ale budu ticho a radsi to nebudu rikat... (a napisu to)
Hodně budem někde...
venca.k

Příspěvek od venca.k »

hele, jentak mimochodem, proc se s nim jeste bavite? :D
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jsem naivni a chci zmenit svet
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Takže... při živém vystoupení máš kombo za sebou nebo vedle sebe - ideálně na židli nebo na dalším boxu. Kombo má před sebou mikrofon. Před sebou máš odposlechy, odkud slyšíš sám sebe, zvukaře a ostatní spoluhráče. O to, aby tě slyšelo publikum, se stará zvukař. Takže shrnutí dosavadních poznatků: Uslyšíš se zezadu i zepředu a lidé tě fakt nemusí trápit.

Teď budeš chtít na kombu něco přenastavit - v tu chvíli se začneš mlátit do hlavy, protože sis naporoučel knoflíky nahoře a pokud máš kombo v rozumné výšce (tak, aby ti nehrálo do nohavic), neuvidíš na popisky aniž by ses musel s kytarou nahýbat přes kombo. Pokud budeš mít kombo na 4x12" boxu nebo vertikálním 2x12", tak nenastavíš vůbec nic.
A pokud s tím hodláš kroutit víc, bude mít hádám o zábavu postaráno také zvukař. Ten zas bude mlátit do stolu, případně bude mít hlavu v dlaních, protože to tvoje šustítko ne a ne projít mixem tak, abys byl mezi ostatními spoluhráči taky slyšet.
Další poznatky:
- knoflíky nahoře mají své nevýhody
- na něčem se nevyplácí šetřit

Silný aparát nemá cenu řešit, dokud nemáš kapelu. Doma ti bude na dvě věci - většina zesilovačů hraje lépe až při větší hlasitosti, takže tím, že "máš víc wattů" si nejen naděláš ze sousedů nepřátele, ale také se může stát, že se ti zvuk spíše zhorší než zlepší.
Více wattů také neznamená větší hlasitost. 60W šustítko může hrát stejně nahlas jako kvalitní 10W lampička. Na hlasitost má také vliv citlivost reproduktoru - 30W kombo s reproduktorem o citlivosti 102dB bude hrát pravděpodobně jednou tolik nahlas jako to samé kombo s reprem o citlivosti 99dB.
Další poznatek: Méně je někdy více.

A ještě jeden z mé sbírky tipů a triků: Když o sobě i ty sám prohlašuješ, že jsi laik, nech si poradit. Prosím.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

broukk píše:já sem psal že ho budu mít před sebou otočený směrem o de mne...
Kombo není PA.

Obrázek

Koukej, kde mají komba... Takto se to dělá v reálném světě, kde funguje běžná fyzika. Pokud si přicestoval z cizí galaxie, kde Newton a Einstein jsou považováni za duševně choré, tak tam to možná budete dělat jinak. Ale pak se vrať na domovskou planetu a nechtěj od nás, mrzských pozemšťanů, radit. Jednoduše to není v našich schopnostech.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

To cumim, stih jsem dojet do prace a zeptat se na smeny, pak jsem zvlad zajit na pivko a on ten topik porad zije, halda.
Broucku kdyby sis dal tu praci a kapanek se porozhlid po foru, tak bys zjistil tolik informaci, ze by jsi ani nemusel zakladat tenhle topic.
BTW: Bummere obdivuju tvoji trpelivost, jses rozenej ucitelskej typ :) Ale waty jsou waty, 10W at je to v mega lampe, ubertrandaku nikdy nebude hrat jako 60W.Porad to ma tech 10W a natolik to bude i hrat, to ze se to hlasitostne jevi vic to uz je jina veda.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak stále se bavíme o hlasitosti. ;)
Je mi jasný, že možnost ovládat bestii, co při PM vyhazuje pojistky, je věc, která má na zvuk zcela zásadní vliv. :lol:

A pokud myslíš samotnou "dospělost" aparátu, tak ta nebude o wattech ale o technologii (jinak mám totiž na stole docela vyspělou mikrověž :D).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Indeed :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“