Westernová kytara za 10 000,- Kč
Pravidla fóra
Westernová kytara za 10 000,- Kč
"Stará" španělka už dosloužila a novou Nashvillku za 5 000,- Kč mi bere syn. Jelikož budu mít pěkné výročí a firma i kamarádi přispějí, rozhodl jsem se koupit koupit si novou kytaru. Jenže ovej. Když jsem začal studovat různé rady a recenze zjistil jsem, že výběr nebude vůbec jednoduchý. Za cca 10 tisíc snad ani nejde koupit špatný nástroj, takže jde jen o to, sehnat za ty peníze co nejlepší nástroj. Zkusím trochu nastínit svou představu a snad mi někdo dobře poradí:
1. Cena - okolo 10 000,- Kč +/-, bez kufru
2. Provedení - elektroakustika, masív, úzký krk, kvalitní mechanika, s výřezem a s vestavěnou ladičkou
3. Zvuk - plný, hlasitý, s dostatkem basů, především pro hraní trsátkem a bez aparátu
4. Barva - černá, modrá, červená, naturál nemusím
Vím, že je to věčně omílané téma. Zahraju si cokoliv (coutry, folk, rock) a musí mě být slyšet i v plné hospodě. V rozumném dosahu mám Třebíč, Jihlavu, Havl. Brod, Znojmo, Brno. A teď babo raď. Dík za každý typ.
2. Provedení - elektroakustika, masív, úzký krk, kvalitní mechanika, s výřezem a s vestavěnou ladičkou
3. Zvuk - plný, hlasitý, s dostatkem basů, především pro hraní trsátkem a bez aparátu
Vím, že je to věčně omílané téma. Zahraju si cokoliv (coutry, folk, rock) a musí mě být slyšet i v plné hospodě. V rozumném dosahu mám Třebíč, Jihlavu, Havl. Brod, Znojmo, Brno. A teď babo raď. Dík za každý typ.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Westernová kytara za 10 000,- Kč
Hodne basu maji levny corty, tezko rict jak ty drazsi. Spolu s washubrnama (a myslim i ibanezama) maj i pomerne uzky krky (myslim jsem videl washburna a ten mel opravdu silene uzouckej krk, bylo to asi za 8k).
Barva (asi) nebude problem, vyrez a ladicku najdes predevsim u elektroakustik (ale ma to cenu? Nebyla by lepsi samostatna ladicka + nejakej snimac na hlavu nebo rovnou klipovka? Nekteri budou rozmlouvat i vyrez...).
Jinak ale naprosto nejlepsi budes mit, kdyz vyrazis do hudebnin, a na vsecko v dosahu si zahrajes a podle toho se rozhodnes (v brne je hudebnin dost).
Barva (asi) nebude problem, vyrez a ladicku najdes predevsim u elektroakustik (ale ma to cenu? Nebyla by lepsi samostatna ladicka + nejakej snimac na hlavu nebo rovnou klipovka? Nekteri budou rozmlouvat i vyrez...).
Jinak ale naprosto nejlepsi budes mit, kdyz vyrazis do hudebnin, a na vsecko v dosahu si zahrajes a podle toho se rozhodnes (v brne je hudebnin dost).
Hodně budem někde...
Takže...když začnu odzadu...
Ad 4. I když jsem zastáncem, že kytara se vybírá i očima, protože nemá smysl koupit si něco (platí nejen pro kytary), co je kvalitní, ale prostě se mi nelíbí, barvu bych řešil až v okamžiku, kdy se budeš mět rozhodnout mezi, v jiných atributech rovnocennými, několika kytarami... Jako vstupní podmínku bych ji asi neřešil...
Ad. 3. a 2. Píšeš, že chceš zvuk především pro hraní bez aparátu, ale zároveň chceš elektroakustiku s výřezem... Opravdu tu elektriku využiješ? A opravdu hraješ tak často nad 14. pražcem, že potřebuješ výřez? U hraní přes aparát to je jedno, ale u hraní na sucho podle mne je ten chybějící kus dřeva znát (negativně)...
Ad 1. V této cenové relaci si určitě vybereš... Doporučuju kouknout na Cort, Washburn, Seagull, LAG, Norman...
Jinak při koupi kytary za 10 tis. by se asi i vyplatil případný výlet do Prahy, pokud bys v Brně neuspěl...
Ad 4. I když jsem zastáncem, že kytara se vybírá i očima, protože nemá smysl koupit si něco (platí nejen pro kytary), co je kvalitní, ale prostě se mi nelíbí, barvu bych řešil až v okamžiku, kdy se budeš mět rozhodnout mezi, v jiných atributech rovnocennými, několika kytarami... Jako vstupní podmínku bych ji asi neřešil...
Ad. 3. a 2. Píšeš, že chceš zvuk především pro hraní bez aparátu, ale zároveň chceš elektroakustiku s výřezem... Opravdu tu elektriku využiješ? A opravdu hraješ tak často nad 14. pražcem, že potřebuješ výřez? U hraní přes aparát to je jedno, ale u hraní na sucho podle mne je ten chybějící kus dřeva znát (negativně)...
Ad 1. V této cenové relaci si určitě vybereš... Doporučuju kouknout na Cort, Washburn, Seagull, LAG, Norman...
Jinak při koupi kytary za 10 tis. by se asi i vyplatil případný výlet do Prahy, pokud bys v Brně neuspěl...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Myslím si přesný opak.leorme píše:"Stará" španělka už dosloužila a novou Nashvillku za 5 000,- Kč mi bere syn. Jelikož budu mít pěkné výročí a firma i kamarádi přispějí, rozhodl jsem se koupit koupit si novou kytaru. Jenže ovej. Když jsem začal studovat různé rady a recenze zjistil jsem, že výběr nebude vůbec jednoduchý. Za cca 10 tisíc snad ani nejde koupit špatný nástroj, takže jde jen o to, sehnat za ty peníze co nejlepší nástroj. Zkusím trochu nastínit svou představu a snad mi někdo dobře poradí:
Kytara za 10.000,- s CW, z masivu, elektronikou a ladičkou bude vždycky ŠPATNÁ KYTARA.
za 10.000,- se masiv nekoupí, natož s elektronikou.
CW také stojí zbytečné peníze a kytaře ubere na zvuku. Rád bych věděl co hraješ na akustice na 16. pražci.
Na barvu zapomeň - zúží to výběr.
Prosadit se s akustickou kytarou v plné hospodě se nedá - zbytečně budeš zklamanej.
Kouknul bych po slušným polomasivu bez CW a bez snímání. Snímač bych řešil později - pokud vůbec bude potřeba. Aria, Seagull, Art&Lutheria, nebo třeba Cort.
Dobrá volba je Aria AD-50, je to "skoromasiv" (má masivní obě desky), stojí ale o něco víc. Ve třídě 10 kKč lehce plus je to můj favorit.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 11.11.2010 18:47, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- ...EDGE...
Presne..mas zbytecne moc (podle me) zbytecnych pozadavku
Ještě bych doporučil walden http://www.waldenkytary.cz/steel-string ... e/d710-ce/ hrál jsem na ni a je to opravdu velice povedená kytara, má i výřez i elektriku, úzký hmatník a přední i zadní stranu z masivu, a je krásně hlasitá, viděl jsme ji za 10500. Ale myslím si to stejné jako shooter, že pokud nebudete mít kombo tak je elektrika nanic. Potom bych ještě doporučil http://www.waldenkytary.cz/steel-string ... ine/d2040/ taky velice povedená kytara. Waldeny tady moc lidí nezná a nemá s nimi zkušenost, ale jsou to velice dobré kytary, a zpracování mají lepší než u LAGu, který má po zvukové stránce velice kvalitní kytary, ale přední deska je už v obchodě podezřele vyboulená a na několika místech je blbý lak atd. Jinak souhlasím s ostatními, vybírat určitě hodně u Cortu, doporučuju řadu parkwood. Dále pak ten seagull, wash ...
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
za mě taky jeden hlas pro walden. Mám teda jen D351 - mahagon překližka... ale i u tohoto, skoro nejlevnějšího modelu, je zpracování naprosto bez chyby a zvuk mezi překližkama jednoznačně nejlepší co jsem slyšel(všechny hudebnin v Brně, kytary do 4500). Jeden kytarář se mě ptal, jestli je přední deska masiv...
Co jsem zkoušel dražší waldenky, spíše jen ze zvědavosti, tak naprosto skvělý... jen teda nechápu, proč veškerý jejich elektrifikovaný modely mají výřez a naopak všechny neelekrifikovaný výřez nemají... třeba já se budu určitě do budoucna dívat zase po Waldenu, ale budu chtít bez výřezu, zvuk se mi zdá lepší, víc basů, plnější... a elektriku nechám dodělat extra...
Co jsem zkoušel dražší waldenky, spíše jen ze zvědavosti, tak naprosto skvělý... jen teda nechápu, proč veškerý jejich elektrifikovaný modely mají výřez a naopak všechny neelekrifikovaný výřez nemají... třeba já se budu určitě do budoucna dívat zase po Waldenu, ale budu chtít bez výřezu, zvuk se mi zdá lepší, víc basů, plnější... a elektriku nechám dodělat extra...
Ahoj,
za deset tisíc koupíš v požadované konfiguraci slušnou Dowinu, stav se v Brně u Lídla a určitě si vybereš. Jsou to dobrý kytary. Akorát ta povrchovka bude natural, Dowina barevný kytary snad ani nedělá...
PS: chlapi pokud chce elektroakustiku a cutaway tak proč ho nutíte do akustiky bez výřezu?
(teda sám bych výřez a elektroniku nechtěl, ale když tak znělo zadání?)
za deset tisíc koupíš v požadované konfiguraci slušnou Dowinu, stav se v Brně u Lídla a určitě si vybereš. Jsou to dobrý kytary. Akorát ta povrchovka bude natural, Dowina barevný kytary snad ani nedělá...
PS: chlapi pokud chce elektroakustiku a cutaway tak proč ho nutíte do akustiky bez výřezu?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Kytara musí především hrát, až potom může mít CW a modrou barvu (brrrr).jastud píše: PS: chlapi pokud chce elektroakustiku a cutaway tak proč ho nutíte do akustiky bez výřezu?
Jinak ale nikdo mu nic nenutí.
PS. Za 10.000,- žádná celomasivní Dowina s elektronikou a CW opravdu není.
Jestli myslíš že jo, pošli odkaz
No já tedy slovo "masív" v zadání pana kolegy nechápal jak celomasivshoooter píše:PS. Za 10.000,- žádná celomasivní Dowina s elektronikou a CW opravdu není.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Oprostím se od rad, proč hledáš blbě, to už udělali ti přede mnou.
Podívej se na:
http://kytary.cz/yamaha-apx-700/HN096428/
Ta by mohla splňovat tvoje kritéria. Na bazaru ji najdeš levnější:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =50&order=
Podívej se na:
Tak zrovna APX je akusticky úplně na nic, a předpokládám, že chce hrát převážně akusticky!Jester píše:Oprostím se od rad, proč hledáš blbě, to už udělali ti přede mnou.
Podívej se na:
To je fakt, zapomněl jsem na tu jeho hospodu.shoooter píše: Tak zrovna APX je akusticky úplně na nic, a předpokládám, že chce hrát převážně akusticky!
Hm. V tom případě asi neznám nic, co by to zadání splnilo.
Jo souhlasím, že kytara musí předevšim hrát. Sám se bez CW obejdu a modrou kytaru buch taky nechtěl, ale je tu jakýsi zadání tak proč se ho nedržet. To je jak když někdo napíše, že chce telecastera a všichni mu cpou LP.shoooter píše: Kytara musí především hrát, až potom může mít CW a modrou barvu (brrrr).
Jinak za deset opravdu celomasiv od Dowiny nesežene, ale masivní horní desku ano. Jak píše rocky77 v téhle cenové relaci mě napadla automaticky jen masivní přední deska.shoooter píše: PS. Za 10.000,- žádná celomasivní Dowina s elektronikou a CW opravdu není.
Proč se ho nedržet? Protože je to nesmyslný zadání a nemá řešení. To není důvod?jastud píše:ale je tu jakýsi zadání tak proč se ho nedržet.shoooter píše: Kytara musí především hrát, až potom může mít CW a modrou barvu (brrrr).
A než slevovat z kvality zvuku či hratelnosti, je lepší vypustit to co píšu.
Je to jen můj názor.
PS Pokud někdo napíše masiv, napadne mě masiv, pokud namíše polomasiv, napadne mi polomasiv. Přijde mi to logické, tobě ne?
Teda mě taky nenapadlo, že hledá celomasivní kytaru. V téhle cenové.shoooter píše: PS Pokud někdo napíše masiv, napadne mě masiv, pokud namíše polomasiv, napadne mi polomasiv. Přijde mi to logické, tobě ne?
Já to tedy vzdávám.Jester píše: Teda mě taky nenapadlo, že hledá celomasivní kytaru. V téhle cenové.
Každý budeme myslet něco jinýho než je napsáno, ale budeme se držrt zadání.
Ále klídek. Ty a ostatní jsi mu napsal, proč je zadání na h***o. Kdybys mu to nenapsal ty a ostatní, napsal bych mu to já. Vzhledem k tomu, že se borec ani neobtěžuje vstoupit do diskuze, zase ho to asi tolik netrápí. Tak proč by to mělo trápit nás?shoooter píše: Já to tedy vzdávám.
Každý budeme myslet něco jinýho než je napsáno, ale budeme se držrt zadání.
Ber z fleku tuhle, mám tu nižší řadu, a hraje to perfektně. Přesná ladička, výřez, solidní snímač, hezký podíl basů a výšek... Jenom je poměrně malá (výhoda - pohodlnost, nošení, převoz; nevýhoda - trochu tišší, ale zvukově dost povedená )
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Jester píše:Ále klídek. Ty a ostatní jsi mu napsal, proč je zadání na h***o. Kdybys mu to nenapsal ty a ostatní, napsal bych mu to já. Vzhledem k tomu, že se borec ani neobtěžuje vstoupit do diskuze, zase ho to asi tolik netrápí. Tak proč by to mělo trápit nás?shoooter píše: Já to tedy vzdávám.
Každý budeme myslet něco jinýho než je napsáno, ale budeme se držrt zadání.Ať si vybere něco pěkně barevného a bude v klidu ...
Jinak: nechtěl jsem vést nějaké spory. Pokud to berete nějak zle tak se omlouvám.