Výběr kytary na hudbu 60. let - Fender vs Squier

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kufča

Příspěvek od Kufča »

Zdravim ,potřebobal bych poradit od odborníku s výměrem své druhé kytary.Líbí se mi zvukově kytary vycházející z 60 -tých let.Mam trochu dilema s výběrem mezi squierem a fenderem.Má někdo srovnání mezi kytarami

http://kytary.cz/fender-classic-player- ... /HN110027/
http://kytary.cz/squier-fender-squier-c ... /HN101235/
Fender Classic Player 60 ,Squier affinity HSS strat s R.M pickups,Kustom Dual 30 RC,
Carl Martin 2wah
Richard

Re: Rada ohledně výběru kytary

Příspěvek od Richard »

rozhodně tim fenderem neuděláš chybu...pro mě z těch dvou je to výtěz :) (ta řada classic player mě přijde hodně povedená)
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
Kufča

Rada ohledně výběru kytary

Příspěvek od Kufča »

Mno pravě že jsem tady někde vyčetl že lepší než mexickeho fendera koupit nejvyšší řadu od squiera ale asi šahnu po fendrovi.
Fender Classic Player 60 ,Squier affinity HSS strat s R.M pickups,Kustom Dual 30 RC,
Carl Martin 2wah
panedge

Příspěvek od panedge »

Kufča- je tady celej topic,kde se rozebírá pro a proti různý řady Fenderůa Squierů.zrovna o tý řadě Classic player tam toho je hodně,tak zkus pohledat.

Richard-pro mě jsi dneska vÝtěz ty :lol:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kufča

Příspěvek od Kufča »

Ja to pravě pročet ale jaksi se mi nepodařilo udělat nejaky zavěr.Obě kytary jsou prý podařené ale u classic playera jsou prý ošizené pražce.
Carl Martin 2wah
Richard

Příspěvek od Richard »

panedge :D :D :D
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
panedge

Re:

Příspěvek od panedge »

Kufča píše:Ja to pravě pročet ale jaksi se mi nepodařilo udělat nejaky zavěr.Obě kytary jsou prý podařené ale u classic playera jsou prý ošizené pražce.
O tom nic nevím,ale tahle řada je všeobecně hodně chválená a doporučovaná.Záleží na tobě,kolik do toho chceš investovat.Jestli máš na Fender,vezmi Fender
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Opakování je matka moudrosti, porozhlídni se po bazaru, za takový peníze se dá sehnat i lepší kytara ! Sám můžu potvrdit :wink:

http://hudebnibazar.cz/
Kufča

Příspěvek od Kufča »

Dobrá vemu Fendra.Na bazar koukám denně ale poslední dobou nic moc,teda jako tech fendru mexikanců.Nebo nějaké jine navrhy na kytary?Chci každopadně bud strata nebo tele.
Carl Martin 2wah
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Co toto ? USA, myslím, že bude dobrej http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum

A těch stratů USA je tam víc, pak ještě jeden custom, kytarářem dělaná kytara, jestli to máš projetý a nic se ti nelíbí tak vem toho mexikána, ale když za ty prachy může být vyzrálej USA ?? Chce to přemýšlet, než se do něčeho pustíš, peněz už to není málo a vybírat je na místě.
Kufča

Příspěvek od Kufča »

No to vypada dobře,zvažim...
Carl Martin 2wah
Kufča

Příspěvek od Kufča »

Takže jsem nakonec koupil Toho Fendra classic playera.Obě kytary jak squier cv 60 tak Fender CP 60 jsem porovnával.Musím řict že ten Fender je lepší , ale kus od kusu,Jedna CP 60 hrála nádherně a Druha uplně naprd a Squier ji lehce přehrál.Ale musím říct že ten squier vůbec nebyl špatný , podle mě nebyl moc daleko od CP 60 a na to že stojí polovinu a kdyby někdo počase vyměnil snímače třeba custom shop 69 nevim nevim ...
Carl Martin 2wah
mr.a

Re: Výběr kytary na hudbu 60. let - Fender vs Squier

Příspěvek od mr.a »

teď už je na to pozdě, ale co jsem slyšel tak pekelně dobře hrají Vintage
kámoš porovnával vintage okolo 9k s fenderem okolo 25k a za ty prachy byl fender prej neuvěřitelně suchej, z těch kusů to prej bylo určitě vintage>fender
panedge

Příspěvek od panedge »

mr.a píše:teď už je na to pozdě, ale co jsem slyšel tak pekelně dobře hrají Vintage
kámoš porovnával vintage okolo 9k s fenderem okolo 25k a za ty prachy byl fender prej neuvěřitelně suchej, z těch kusů to prej bylo určitě vintage>fender
No to víš že jo :lol: :roll:
Kufča

Příspěvek od Kufča »

Hehe no to je :) . Ale abych se přiznal (vím že to je blbost) Očarovalo mě mimo jíné logo na hlavě , jinak totiž ten squier hral skoro stejně :)
Carl Martin 2wah
loos

Příspěvek od loos »

Kufča píše:Hehe no to je :) . Ale abych se přiznal (vím že to je blbost) Očarovalo mě mimo jíné logo na hlavě , jinak totiž ten squier hral skoro stejně :)
Tohle se stává hodně lidem :mrgreen:
teď už je na to pozdě, ale co jsem slyšel tak pekelně dobře hrají Vintage
Tomu snad sám nevěříš... I když jestli to byl skvělej kus Vintage a naprosto zabitej kousek od fendera tak ten zvuk mohl být porovnatelný, ale aspoň zpracování je u takovýho fendera lepší :wink:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Kdyby ses měl rozhodnout mezi Squirem, který by hrál skvěle a neměl zabroušené pražce a mezi Fenderem, který by hrál hůře i se zabroušenými pražci, tak co bys vzal? ;) Já teda tu, která hraje lépe a pak si za pár stovek nechal opravit chyby. ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
loos

Příspěvek od loos »

Fade píše:Kdyby ses měl rozhodnout mezi Squirem, který by hrál skvěle a neměl zabroušené pražce a mezi Fenderem, který by hrál hůře i se zabroušenými pražci, tak co bys vzal? ;) Já teda tu, která hraje lépe a pak si za pár stovek nechal opravit chyby. ;)
o tom zpracování to byla jen taková třešnička na dortu. Jasný, že to neni argument pro koupi kytary, která tak jako tak nehraje. Jde hlavně o to, že kdyby vzal do ruky ještě dalšího Fendera (pod podmínkou, že by teda nebyl úplně zabitej) v týhle ceně tak Vintage nemá šanci. Jinak já jsem velkým příznivcem zbačky Vintage, ale už prostě nevěřím pohádkám :wink:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Kufča

Příspěvek od Kufča »

Tak celkem jsem toho fendera vybíral z tří kusu a ten muj hrál nejlepe ,jinak pražce nic moc,budu to muset nechat zabrousit ,dokonce uprostřed pražcu lehce strčím nehet,příjdou mi špatně nalisované ale to prý u CP 60 je běžna věc.Ale moc to neřeším ,to se dá opravit.Jinak 2 CP 60 luxusní zvuk a ten třetí uplně na nic , ten Squier CV 60 hrál skoro stejně (jako ty prvni dvě za poloviční peníze) Takže po výměně snímaču nevim nevím a jěšte by to vyšlo levněji.Jinak spracování u Squiera vyborné a u Fendera až na pražce taky perfektní.
Carl Martin 2wah
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

loos píše:
Fade píše:Kdyby ses měl rozhodnout mezi Squirem, který by hrál skvěle a neměl zabroušené pražce a mezi Fenderem, který by hrál hůře i se zabroušenými pražci, tak co bys vzal? ;) Já teda tu, která hraje lépe a pak si za pár stovek nechal opravit chyby. ;)
o tom zpracování to byla jen taková třešnička na dortu. Jasný, že to neni argument pro koupi kytary, která tak jako tak nehraje. Jde hlavně o to, že kdyby vzal do ruky ještě dalšího Fendera (pod podmínkou, že by teda nebyl úplně zabitej) v týhle ceně tak Vintage nemá šanci. Jinak já jsem velkým příznivcem zbačky Vintage, ale už prostě nevěřím pohádkám :wink:
Jo, neříkám, že Vintage je lepší než Fender. Tady šlo o ty konkrétní dva kusy ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“