Fingerpicking, thumbpicking

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
kip

Re: Fingerpicking, thumbpicking

Příspěvek od kip »

Kdo byste chtěli slyšet aplikovat tohle umění naživo tak: http://www.kytaranapriczanry.cz/ .
pehve

Příspěvek od pehve »

kip píše:Tak jsem dnes našel tohle video: http://www.fingerstyleheaven.com/index. ... &Itemid=96 , kde Richard Smith tvrdí pravý opak. Nepřemýšlet nad skladbou jako o dvou oddělených částech (basová linka x melodie), ale vpodstatě myslet na všechny noty v daném čase, bez ohledu, jestli je hraju palcem, nebo prsty. To je vlastně přístup, který se učí u klasické kytary v ZUŠkách. A teď kde je pravda.:-)
No pro mě to znamená jediné, hrát tak, jak to cítím nejlíp, s tím, že ke stejnému cíli se dá dojít více cestami.
musím s Richardem souhlasit, učit se to zvlášť to je jako by se bubeník učil každou končetinu zvlášť :) takhle to nejde. Jako určitě si to zezačátku vyzkoušet postupně ale hned to pomalu spojit a hrát odpomala s metronomem.
Martin M

Příspěvek od Martin M »

Ahoj,

mohli byste mi prosím poradit s jednou písičkou od Tommyho Emmanuela? Snažím se od něj zahrát Mombasu, ale jsem trochu v rozpacích. Nevím, jestli to mám hrát s trsátkem nebo ne. Emmanuel je sice zástupce fingerpickingu, ale mě připadá, že tady v tý písničce to hraje trsátkem a všichni na internetu to taky tak hrajou. A já jsem odkojenej liduškama a klasickou kytarou a tím trsátkem mi to moc nejde, zvlášť ty dvoj a trojzvuky, lepší mi to jde normálně prsty, ale nevím, jestli to bude ono.

Hraje to Emmanuel trsátkem, nebo ne? Nebo je to jedno a mám si to hráj jak chci?

Dík.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Hrej to prsty. Tuhle věc jsem hrával normálně prsty + prstýnek na palci a šlo to v pohodě :)
Naposledy upravil(a) piranha90 dne 18.12.2011 1:50, celkem upraveno 1 x.

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Martin M

Příspěvek od Martin M »

Přesně to jsem potřeboval slyšet. Díky!
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

Čím hrajete? nehty, prstýnky? Doteď sem hrál nehtama, ale už mě to štvalo, tak sem to uplně ostříhal, co používáte za prstýnky? kov? plast? :arrow:
Prodám EHX Germanium OD->pm
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Prsty jsou ideální ale když mám víc koncertů po sobě, nastupujou prstýnky, palčák Golden gate (takový hodně tlustý) a prstýnky Dunlop mosazné 018. Při přechodu na prstýnky to trochu trvá si zvyknout ale jde to. Plastové Dunlopy znějí pěkně, problém je s vytvarováním přesně na prst. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“