Stanislav Jurča - nástroje, Ostrava

Seznam kytarářů, stavitelů a opravářů jiných nástrojů
Prochi

Re: Stanislav Jurča - nástroje, Ostrava

Příspěvek od Prochi »

Měl jsem na akustice problém se strunou h a 3. pražcem - při jen trochu silnějším stisknutí to šlo nahoru tak, že to rvalo uši (nějakých 12 centů). (Kupoval jsem 1. kytaru a ikdyž jsem si pomáhal ladičkou, abych vybral kus co solidně ladí, tak jsem to úplně neohlídal ). Vyměnil mi sedlo a nulák z plastu za kost a na tom nuláku udělal kompenzaci an to h-čko. Nejenom, že ta moje Cort Earth 100 teď výborně ladí, ale díky té kosti a seřízení ten zvuk hodně prokoukl. Ceny má na webu a drahé mi to vůbec nepřipadá. Solidní jednání a fakt dobrá práce :-)
Amid

Příspěvek od Amid »

Nenechával si někdo u něho náhodou přelakovat el. kytaru? Moje Ibanezka je 15 let stará a asi víte, jak vypadá kytara, když se o ní někdo tak dlouhou dobu moc doře nestará. Ten původní lak vypadá prostě hnusně, takže bych ji chtěl dát nový ''kabátek'' .
Teorge

Příspěvek od Teorge »

V pátek 22. bude v klubu Tančírna předváděcí a srovnávací akce kytar od pánů Kaisera a Jurči.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Tak jsem si od p. Jurči nechal dát do kytary push-pull potak a killswitch a maximální spokojenost, seřídil mi i tremolo a práce byla hotová během dvou dnů.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Kolik tě vyšel ten killswitch a kde ho máš umístěný?
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

50kč a mám ho tady
ks
ks
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Njn pickguard, to jsou ty chvíle, kdy lituji, že ho nemám :-D
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Proč? Jestli máš dost místa v díře s elektronikou tak dřevo není problém... prostě to vrtneš a je to
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ano není problém vrtnout, ale já tam vrtat nechci :-) Přijde mi to jako takové zprznění. Kdyby třeba existoval poťák, který by měl na sobě mikrospínač...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Teorge píše:Ano není problém vrtnout, ale já tam vrtat nechci :-) Přijde mi to jako takové zprznění. Kdyby třeba existoval poťák, který by měl na sobě mikrospínač...
však existuje :) dělají to myslím Shadow
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak p. Jurča má nové stránky a má tam i fotky pár oceněných kytar + podrobnější ceník než předtím. No a musím říct, že ceny jsou lepší než jsem čekal. Jestli se příští rok trochu s kvalitou mého hraní trochu posunu, tak si asi u něj udělám radost něčím takovým :-)

http://www.jurca-guitars.com/page_tlbtr_1.html

nebo

http://www.jurca-guitars.com/page_dutl_1.html
stegossi1

Příspěvek od stegossi1 »

Já jednu mám od něj už deset let-jeho jedna z prvních kytar ještě z doby, kdy se tím neživil a nemůžu si stěžovat.
http://bandzone.cz/opertonfis
v nahrávce je použitá v doprovodu a akustické kytaře
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Dobry den, Chtel bych se zeptat, jak je na tom pan Jurca s terminama a jak je dodrzuje. Jak dlouho trva udelat standardni model (rekneme strat s nitrolakem) a jak moc je pristupny nekterym mene obvyklym kombinacim zapojeni?

Diky
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
man

Příspěvek od man »

U Jurči jsem si nechal udělat les paul 59. V listopadu 2011 jsme začali jednat po telefonu, s tím že zrovna nemá honduras mahagon a zásilka příjde v únoru 2012. Nicméně jsme se dohodli a v únoru jsem si k němu jel vybrat konkrétní kus materiálu a domluvit podrobnosti, ještě v únoru jsem zaplatil zálohu a dle smlouvy měla být kytara do 6-ti měsíců. Pro hotovou kytaru jsem si jel v lednu 2013. Tak asi tak. Je teda fakt že jsem na něj nijak tvrdě netlačil, neb jsem měl zrovna jiný starosti, ale párkrát jsem mu zavolal jak to vypadá a vždycky mi řekl že na tom pracuje. Možná , když budeš víc tlačit, že termín dodrží.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Ja uz jsem s nim zacal jednat a jsem ve stadiu pred podpisem smlouvy a slozenim zalohy. Tvrdi, ze nejvice casu sezere vicevrstvy nitrolak jako treba sunburst, coz je na LP59 celkem typicka vec. No a ja to budu mit totez v blede modrem:D Napsal si termin dokonceni na konec listopadu, tak snat to bude mit nejakou vahu. Btw jak ti to hraje?
Blackstar HT-1R
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ve smlouvě nejsou případné sankce za nesplnění termínu?
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Ne, sankce tam nejsou. Dobra pripominka. ale nevim, jak bych je tam mel dat, aby to bylo smysluplne a abych ho nenastval.
Blackstar HT-1R
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Je to o vzájemné důvěře, no. Taky bych si netroufl něco takového navrhnout z vlastního popudu, holt jsem měkoň :).
Pokud prostě chceš mít kytaru od Jurči, je třeba skousnout, že si dá třeba na čas. Když jsem u něj nechával dělat nějaké drobnosti, taky se to vždy trochu protáhlo. Ale práce kvalitní byla, to jo.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Mohl bych napsat, ze to nevadi, protoze uz primarni nastroj mam, ale samozrejme cim drive, tim lepe a asi nejsem sam, kdo odstrihava metr u nove kytary a jeste treba u vlastniho designu, ze? s tema sankcema nevim. vuci nemu jsem taky mekky, ale zase bych na to nechtel cekat treba 2 roky, ze...
Blackstar HT-1R
man

Příspěvek od man »

Kytara hraje dobre. Je to rozhodne posun od mé bývalé Epiphone, ale zatím si na sebe ještě zvykáme. Nemám zrovna moc času, tak ji zatím drtím jen do sluchátek přes VOX umplag AC 30 a baví mně to. Až ji vytáhnu na pořádnej aparát a proženu ji s kapelou, tak o tom možná napíšu něco víc. Možná nějakou tu recenzi.Jurča je vcelku sympaťák,ale asi má těch zakázek dost a dává přednost tomu kdo na něj víc tlačí a víc ho otravuje. Což já nedělal, jednak z toho důvodu , že jsem měl zrovna jiný starosti a kytaru bych si stejně užívat nemohl a taky proto že mně vždycky odzbrojil větou, že by to nerad uspěchal aby ta kytara byla 100% -ní.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Odpovědět

Zpět na „Kytaráři“