Výbava na cover Nirvany

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Cassia

Výbava na cover Nirvany

Příspěvek od Cassia »

Ahoj, snažím se hrát covery od nirvany, ale nemůžu najít jaký efekt na kytaru Kurt používal tak jsem se chtěl zeptat jestly by mi z vás někdo neporadil, přesně myslím třeba na Smells like teen spirit nebo Lithium.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Re: Cover

Příspěvek od B.Mikey »

Základ bude řádně vytavenej lampáč, dál potom používal Boss DS-1 nebo DS-2..

Nevím teda co máš za kombo, ale funguje to takhle - když ti jde hnusnej zvuk ze zesilovače na čisto, bude hnusnej i když k němu připojíš zkreslení :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Výbava na cover Nirvany

Příspěvek od Nero »

DS1 je základ. U Cobaina nebude tím základem ani tak vytavená lampa, jako spíš právě tento efekt. Trochu zjednodušeně, samozřejmě...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Cassia

Příspěvek od Cassia »

Tak combo mám tohle http://kytary.cz/roland-cube-30-x/HN089754/ jinak se v combech moc nevyznám na elektrickou kytaru teprve začínám.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak s tímhle kombem nastavíš zvuk dostatečně dobrý. Asi je zbytečné kupovat nějaký zkreslovací efekt. Spíš to chce pořádně nastavit aparát a mít to v ruce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pepe123

Příspěvek od pepe123 »

B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Mám to samý kombo a ten zvuk zkus třeba na modelu R-Fier, zkreslení minimální, víc basů..to je asi tak nejlepší na Nirvanu..
Cassia

Příspěvek od Cassia »

B.Mikey píše:Mám to samý kombo a ten zvuk zkus třeba na modelu R-Fier, zkreslení minimální, víc basů..to je asi tak nejlepší na Nirvanu..
Vím že je to hloupá otázka ale jsem začátečník takže co je to R-Fier??
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Simulace Rectrifiera na Rolandu.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

To je model na tvým kombu ;) zkreslenej kanál máš na 8 modelů různých zesilovačů..jedním z nich je i R-FIER - přesně takhle je to na Rolandu 30X napsaný.
Cassia

Příspěvek od Cassia »

moc se omlouvám za chybu ale mám 20x
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak si na něm nastav Metal nebo Metal Stack a bude ti to s patřičným nastavením hrát tak, jak by se ti líbilo.

PetrPeter 1975 - 2008
Cassia

Příspěvek od Cassia »

Nero píše:Tak si na něm nastav Metal nebo Metal Stack a bude ti to s patřičným nastavením hrát tak, jak by se ti líbilo.
Nechci urážet, ale na efekty k Nirváně se moc nevyznáš, zkoušel jsem metal i metal stack a je to no víš na co. Pak jsem zkusil Nirvanu zahrát bez efektů a právě to je ono, žádný efekty kromě přidáním distortion, ale jinak je to čistý.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Cassia píše:
Nero píše:Tak si na něm nastav Metal nebo Metal Stack a bude ti to s patřičným nastavením hrát tak, jak by se ti líbilo.
Nechci urážet, ale na efekty k Nirváně se moc nevyznáš, zkoušel jsem metal i metal stack a je to no víš na co. Pak jsem zkusil Nirvanu zahrát bez efektů a právě to je ono, žádný efekty kromě přidáním distortion, ale jinak je to čistý.
Šikula, no vidíša došel jsi na to i sám, copak se bojíš pokroutit kolečkama na kombítku nebo co :D jinak zrovna k Nerovi ta připomínka nebyla zrovna oprávněná...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Cassia píše:
A Nero radil nejake jine efekty krome zkresleni? Nebo co rekl spatne?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Cassia

Příspěvek od Cassia »

řekl to špatně, neříkám že je nějakej kr.... ale u tohohle se vážně netrefil.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Cassia: na začátečníka jsi již velmi zkušený v tom, kdo co říká špatně...

Míval jsem Rolanda Cube 15X a na něm jsem si nastavil cokoliv od Nirvany. Od Negative Creep / Breed (Distortion, Metal, +Stack) až po About a Girl, Polly (Clean/Overdrive).
Nevím, co v tom je za problém si na tvém 20X nastavit konkrétní zvuk k určité skladbě. A jak se tu již řeklo výše - je to hlavně o pazourech a cvičení. Používej uši a chvíli si s nastavováním pohrej sám. Každý má jiný vkus a uši.
Nikdy z Rolanda nevytáhneš přesný sound Nirvany. Jen se k němu můžeš přiblížit. Roland Cube je multiefektové cvičítko, nikoliv plnohodnotný zesilovač - ikdyž umí dělat rachot.

V odkazu, který jsem postoval výše, je vše jasně a pěkně rozebrané do detailů. Takže, pokud chceš nadále směřovat k Nirvana soundu, je čas začít šetřit na skutečný gear.
jastud

Příspěvek od jastud »

Cassia píše:řekl to špatně, neříkám že je nějakej kr.... ale u tohohle se vážně netrefil.
Ty jsi ale trouba, že? Nejdřív se docela hloupě zeptáš a když ti někdo poradí, tak ho napadáš? A uvědomuješ si vůbec, že Nero bude v brzké době pánem světa? :lol:
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Cassia píše:
Ach jo...

Nirvana byla jedna z prvních kapel, co mě dostala k elektrické kytaře. Pár let zpět jsem je měl naposlouchaný zeshora, zezdola a vsadím se, že doted od nich zahraju víc věcí, než ty.

Roland Cube 30 bylo moje první kombo. A troufám si tvrdit, že ho umím nastavit asi líp, než ty, protože jinak bys neměl dotazy, které zde pokládáš.

Metal a Metal Stack nejsou žádné efekty. Jsou to jen simulace aparátů aplikované na zkreslený kanál Rolanda. To, co dělají, není nic jiného, než distortion, který ty k tomu strkáš jako externí efektovou krabičku. Pokud teda nemyslíš tím tvým popisem, žes použil simulaci Distortion, která jen dělá malinko jiný charakter zkreslení.

Takže si ještě jednou přečti, co jsem napsal, a zvaž, jak na to reaguješ. Takže ještě jednou - co že jsem řekl špatně a kde že jsem se netrefil?

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“