Notebook a zvuková karta. Firewire x USB (Jak s notebookem?)
Pravidla fóra
Re: Notebook a zvuková karta. Firewire x USB (Jak s notebookem?)
No to se vyplatí asi koupit z toho německa ne?
A já měl pocit, že dřív měli napsáno. "Záruka nejnižší ceny v EU, kromě anglie."Nero píše:Klasická ocbhodnická retorika - pokud najdete levnější, pokusíme se vám nabídnout nížší cenu. Nikdo neříká, jestli nižší než cena konkurence, nebo prostě nižší než původní cena. Už jsem zažil u jednoho krámu, že v rámci podobné garance nejnižších cen se při nalezení zboží o 1200 levnější rozhodli slevit o 60 korun.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
Teorge
Ani ne rok zpátky měli psáno v ČR.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
aivn86 píše: A já měl pocit, že dřív měli napsáno. "Záruka nejnižší ceny v EU, kromě anglie."
kytary.cz píše:Nejnižší ceny v EU
Našli jste lepší cenu? Pokusíme se Vám nabídnout ještě lepší!
MusicCenter / Audiotek.cz píše:Nejlepší ceny. Našli jste někde v EU lepší cenu?
Pokusíme se Vám dát cenu ještě nižší!
U Music-City.cz jsem tuto možnost ani nenašel.Muziker píše:Našli jste někde nižší cenu?
Informujte nás - a my Vám uděláme individuální nabídku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
http://kytary.cz/m-audio-firewire-solo/HN089765/ myslíte si že tato zvuková karta se může rovnat té co je postnutá navrchu? Nebo se opravdu vyplatí koupit tamtu za ty peníze.
jsou to podobne karty. ESI ma v dva vystupy navic. a phono vstup. MAudio ma navic SPDIF a muzes je retezit. k ESI dostanes Cubasi LE, K MAudiu asi Ableton Lite (chce to overit u prodejce). takze si vyber.
No udělám to asi takto. Co vlastně chci? Jde mi o to abych si v domácím prostředí mohl nahrávat jak kytaru, basu tak i zpěv. Chci si koupit tento mikrofon http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4590,!PVS,4590 a nevím jakou zvukovou kartu k tomu jestli http://www.music-city.cz/duafire-4479.html nebo http://kytary.cz/m-audio-firewire-solo/HN089765/. Může tam nějak hrát roli ten mikrofon? Prostě mi poradtě co by jste si koupili být na mém místě.
mikrofon je pekny. a z tech dvou karet bych si vybral tu ESI pravdepodobne.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
http://www.phonic.com/en/mixers/non-powered-mixers/ tu mas na tejto stranke mixov naozaj pozehnane,od najlacnejsich s fantomovym napajanim mikrakou/48 volt/ po najlacnejsie s firewire co je naozaj vymakane a je to dobra znacka sam ho mam/mk2 firewire 18/ staci ti jeden kondenzatorovy mikrofon a nahravas jak pan a hentie zvukovky za 4-litre by som osobne nekupoval ,mas tam jeden alebo dva vstupy a hotovo,kdezto mix s firewire ma aj nejaky jednoduchy eq a efekty a je to viac veci v jednom o viacstopom nahravani ani nehovorim,mozes nasekat aj sto gitar do programu na seba aj spevou, osobne by som kupil toto http://www.phonic.com/en/helix-board-12 ... -mkii.html a k tomu c-1 od behringeru,tie vstupy B-A vedla phantom power je to firewire,a hra to tak ze 10 stop/nezavislych/nahravas a 2 stopy pustas naspat z pc do mixu a reaguje to spolu/komunikuje v realnom case/nulova latency/
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Nemam 9 000 na takovou věcičku. Navíc nemám s nahráváním zkušenosti vše bych řešil přes software.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže zastavil bych se u dvou věcí, které dle mého dost dezinformují a zbytečně matou tyto méně znalé začátečníky:
Vícestopé nahrávání je do určité míry argument, ale pouze v případě, že bude za stávající situace chtít nahrávat do více stop naráz, což mi zatím ani nepřišlo
ale budiž, vybírané zvukovky jsou obě jen dvouvstupové, takže umožňují záznam pouze dvou věcí naráz a to ještě omezeně; osobně bych se kouknul na modely spíše se dvěma vstupy shodného typu, čili jak pro MIC (XLR), tak pro instr/line (třeba zde, když se budeme držet těch dvou vstupů).
P.
I pro začátečníka bude každopádně platit to, co by jinak zjistil praxí: lépe žádný EQ a efekty než jednoduché vestavěné. K čemu je použít? Nemají smysl - při nahrávání do počítače (a o tom se teď bavíme). Spousta freeware EQ/efektů to strčí s přehledem do kapsy. Jinými slovy - zbytečná investice za tuto část.mirostrat píše:...kdezto mix s firewire ma aj nejaky jednoduchy eq a efekty a je to viac veci v jednom o viacstopom nahravani ani nehovorim...
Vícestopé nahrávání je do určité míry argument, ale pouze v případě, že bude za stávající situace chtít nahrávat do více stop naráz, což mi zatím ani nepřišlo
To můžeš i s jednovstupovou zvukovkou a netřeba kvůli tomu kupovat zrovna mix (či cokoli jiného). Dokonce by zde byla i ta šance, že výsledek by byl podstatně kvalitnější, pokud by se za tuto cenu ta jedno/dvouvstupová zvukovka pořídilamirostrat píše:...mozes nasekat aj sto gitar do programu na seba aj spevou...
P.
100% souhlas.
ja bych se jen zastavil u toho, ze v tomto tematu zrejme resime firewire zvukovku, ne USB.
ja bych se jen zastavil u toho, ze v tomto tematu zrejme resime firewire zvukovku, ne USB.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No původní dotaz je FW x USB; já jsem dal ten Presonus jako typický příklad ohledně těch vstupů - o typu USB/FW jsem v daném momentě nepřemýšlel. Ale USB obecně není problém ani pro 8/8 zvukovky, které zde rozhodne nebudou předmětem diskuse
pro dva vstupy je to zcela jedno.
P.
P.
V Notebooku mam jak USB tak FW takže bych to tolik neřešil pokud není nějáký zásadní rozdíl ve výsledném zvuku. Čím menší investice tím by to pro mě bylo lepší. Chci vždy jen kytaru + zpěv. Nic víc mě nezajímá pak si můžu třeba zvlášť nahrát basu a přiložit do stopy. Takže Pavli ta zvukovka co si mi poslal potřebuju jen aby do ní šel připojit ten mikrofon co jsem postnul a k tomu kytara o nic víc mi nejde. Takže tu co jsi ukázal ty, myslíš že bych její koupí nic nezkazil?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Když si pročteš její specifikace tak zjistíš, že nic nezkazíš
Můžeš do toho zapojit 2 mikrofony (dynamické nebo kondenzátorové - Phantom napájení), 2 kytary (basu) rovnou kabelem (instrument vstupy) či cokoli s linkovou úrovní. Čili nemělo by tě nic překvapit; nadto právě zde jsou ty konektory "rozumné", čili 2x XLR-combo (XLR kombinovaný s TRS Jack). Můžeš teda zkoušet i stereo techniku nebo prostě záznam na dva mikrofony naráz - vyřádíš se.
P.
P.
XLR TRS moc nerozumím ale pokud říkáš že toto mi stačí a nebudu jí muset za rok měnit tak do toho asi půjdu a naučím se s tím pracovat stylem Pokus omyl. A co si myslíš o tom mikrofonu který jsem sem postl?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Neměl jsem tu čest, ale nevím o vyloženě negativních reakcích na RODE NT1-A mikrofon. Jako do začátku proč ne.
P.
P.
Ok 2 mikrofony 2 nástroje to stačí tak uvidíme x) Jinak díky za radu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen aby nedošlo k omylu: buď to a nebo to (čili vždy jen 2 věci naráz!). Nebo kombinace 1x MIC a 1x instr./line.
P.
P.
pavlii: mimo tema dotaz: mas s tema presonus nejaky zkusenosti? protoze ty jejich veci (i ten sofware) vypadaji velmi pekne, ale jeste sem to nevidel (resp. kdyz sem vybiral predzesilovac, koukal sem bliz na Studio Channel, ale vyradil sem ho tak nejak automaticky kvuli cene...).