Nastavení delaye pro zpěv při živém hraní
Pravidla fóra
Nastavení delaye pro zpěv při živém hraní
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda by mi někdo poradil nastavení delae pro zpěv při živém hraní (nemám v tomto ohledu žádné zkušenosti). Jde mi o to dosáhnout stejného zvuku v každém klubu. Zpěvačku pro kterou bych to chtěl optimalizovat (dá li se to vůbec) si můžete poslechnout na http://www.bandzone.cz/razy
Za případné rady děkuji.
chtěl bych se zeptat zda by mi někdo poradil nastavení delae pro zpěv při živém hraní (nemám v tomto ohledu žádné zkušenosti). Jde mi o to dosáhnout stejného zvuku v každém klubu. Zpěvačku pro kterou bych to chtěl optimalizovat (dá li se to vůbec) si můžete poslechnout na http://www.bandzone.cz/razy
Za případné rady děkuji.
Re: Nastavení delaye pro zpěv při živém hraní
A myslel si delay nebo echo?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
ehm, jaký je vrozdíl mezi echem a delayem?
delay se neopakuje. delay proste jenom je.
Pro zvukaře Gustu
To beru, ale na živo, když zvučíš a kapelu neznáš to řešíš jak?
To beru, ale na živo, když zvučíš a kapelu neznáš to řešíš jak?
No tak třeba natavení pro delay i echo...Jde mi o nějaký střed, který lze nastavit a využít během celého koncertu bezezměny - lze to vůbec?
lze to i vubec nepouzivat. zalezi na tom, ceho chces docilit.
Dodat hlasu objem.
Paris píše:delay se neopakuje. delay proste jenom je.
Delay je efekt ,který opakuje to co ty zahraješ-podle toho jak si nastavíš feedback-kolikrát se to má opakovat,time-za jak dlouho se to má zopakovat
Echo je jen větší míra reverbu,hallu
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jasně chápu, ale viděl jsem pár kapel, kdy jeden ze členů nadiktoval zvukaři že chce X ms, takový a takový time a feedback a bylo to. Nic se nezkoušelo a znělo to parádně...tak jsem to chtěl taky takhle nějak pořešit dojet do klubu dát zvukaři fahrplan kde bude krom jiného mít i nastavení delaye..Gustav píše:honyczek = asi máš na mysli "zdvojení - hutnosti zpěvu , bez možnosti předem vyzkoušet se to dělá těžce,musí si dobu Dealeye zvukař předem nastavit a odzkoušet jak to bude s Live zvukem jako celek znít , na živo by si to asi ani profik NElajs
Zvukař Gustav
panedge píše:Paris píše:delay se neopakuje. delay proste jenom je.![]()
Delay je efekt ,který opakuje to co ty zahraješ-podle toho jak si nastavíš feedback-kolikrát se to má opakovat,time-za jak dlouho se to má zopakovat
Echo je jen větší míra reverbu,hallu
Aha, tak už je to jasné..dík! Jedná se tedy o nastavení delaye...
- Jens Ludwig
- Odborník
a jakou máš efektovou jednotku???
má ta jednotka TAP-tempo???
docela se mi osvědčuje občas krátkej delay-time a poměrně malej feed-back - to ten hlas hezky zhutní....
ad poslední - ty kapely maj jasně daný, co hrajou, maj to naučený a hrajou dokonale v tempu - tam pak můžou udávat tempo v milisekundách....
má ta jednotka TAP-tempo???
docela se mi osvědčuje občas krátkej delay-time a poměrně malej feed-back - to ten hlas hezky zhutní....
ad poslední - ty kapely maj jasně daný, co hrajou, maj to naučený a hrajou dokonale v tempu - tam pak můžou udávat tempo v milisekundách....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Podle mě musí hrát bubeník s klikem do sluchátek,jinak delay na milisekundy pápá,rozhodí to všechno.
kdyz nastavis feedback, uz je z delaye neco jineho. resp. delay, jako parametr mnoha naslednych efektu, je jen zpozdeni. pokud se nejaky efekt/krabicka nazyva delay a ma prislusne obvody a ovladaci prvky, umi toho jiste vic, nez jen delay. ale dotaz znel, jaky je rozdil mezi delayem a echem. proto to rikam takhle. muzem to rict jeste jinak, napriklad, ze echo je jednim z produktu delaye a prislusnych obvodu.Delay je efekt ,který opakuje to co ty zahraješ-podle toho jak si nastavíš feedback-kolikrát se to má opakovat,time-za jak dlouho se to má zopakovat
cisty delay se pouziva napriklad na zvuk ve video striznach, aby kompenzoval zpozdeni obrazu zpusobene digitalnim zpracovanim.
mimochodem, i pro tenhle pripad (jestli se jedna o to zdvojeni (pripadne ztrojeni, pokud ma k dispozici stereo efekt) hlasu) se da pouzit delay bez opakovani. ale stejne je to laborator, pri kratkych casech byvaji caste problemy s fazi, pri delsich casech zase v interakci s danym prostorem....
echo je jen vetsi mira zpozdeni a zpetne vazby.Echo je jen větší míra reverbu,hallu
1.Echo rozhodně není větší míra spoždění a zpětné vazby-to je naopak delay
2.Feedback je hlavní určující míra efektu zvaný DELAY,pokud mám feedback na nule,opakuje se mnou zazpívaná ,zahraná fráze jen jednou-furt je to ale delay.
3.Echo je prostě jen ozvěna,nic neopakuje,pouze přidává na prostoru
2.Feedback je hlavní určující míra efektu zvaný DELAY,pokud mám feedback na nule,opakuje se mnou zazpívaná ,zahraná fráze jen jednou-furt je to ale delay.
3.Echo je prostě jen ozvěna,nic neopakuje,pouze přidává na prostoru
1.Echo rozhodně není větší míra spoždění a zpětné vazby-to je naopak delay
viz bod 3.
"hlavni urcujici mira" efektu delay je zpozdeni. od toho se to tak jmenuje.
3.Echo je prostě jen ozvěna, nic neopakuje,pouze přidává na prostoru
echo prave opakuje to, co prislo na vstup. pokud to vratim na vstup, opakuje to vickrat. a s takovou frekvenci, na jakou je nastavene zpozdeni (tedy delay).
viz bod 3.
echo prave opakuje to, co prislo na vstup. pokud to vratim na vstup, opakuje to vickrat. a s takovou frekvenci, na jakou je nastavene zpozdeni (tedy delay).
1.?Paris píše:1.Echo rozhodně není větší míra spoždění a zpětné vazby-to je naopak delay
viz bod 3.
2.ano hlavní je spoždění,máš pravdu,čili čas za jak dlouho se ti to bude opakovat,feedback je až druhej nejdůležitější
3.Echo neopakuje nic,proto taky je jaksi echo v efektových jednotkách přiřazen v sekci reverbů,nikoliv delayů