Hrubý metalový zpěv - bedna + mic
Pravidla fóra
Hrubý metalový zpěv - bedna + mic
Zdar všem. Rád bych využil tohle fŕum a nechal si poradit, co mám nakoupit. Jsem zpěvák v metalové kapele a sháním bedny + mikrák do zkušebny. Mám poměrně dynamický vokál, který nezřídka zajíždí až do chroptění
. Snažím se o jakštakš neotřelý démonický projev. O mikrofonech nějaké povědomí mám (i představu), ale s bednama je to horší. Chci si zakoupit pouze novou věc a dám na to 10000-12000 Kč. Radši bych aktivní (ikdyž zesák máme, ale nic moc). Samozřejmě chci v té cenové relaci to nejlepší, co se dá sehnat
. Poradí mi někdo - prosím?
Re: Hrubý metalový zpěv - bedna + mic
co budes mit mezi mikrofonem a bednou?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
hmmm....kabel?
ja se ptam proto, jestli ta vec ma mit mikrofonni predzesilovac, pripadne nejake dsp....
Chtěl bych mít z mikráku kabel rovnou de bedny - pokud bude aktivní. Pokud mi tady někdo doporučí radši pasivní bednu + zesilovač - zvážím to. Radši bych ale první možnost.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Rozhodně aktiv + mic, nemá smysl to zbytečně komplikovat.
Těch 12 tisíc je jen na bednu, nebo na mic + bednu? V prvním případě bych koukal po reproboxech od RCF, v druhém případě bych asi koukal třeba na Tapco TH-15A. Jako mikrák bych vybíral něco z nabídky Audix OM.
Těch 12 tisíc je jen na bednu, nebo na mic + bednu? V prvním případě bych koukal po reproboxech od RCF, v druhém případě bych asi koukal třeba na Tapco TH-15A. Jako mikrák bych vybíral něco z nabídky Audix OM.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Těch 12000 je na bednu. Mic bych mít úplně nový nemusel a dal bych za něj tak do 3000. Jinak díky zatím za tipy. Porozhlédnu se a ještě se zeptám už potom na konkrétní věc nebo třeba srovnání. Zatím díky moc.
Co třeba RCF ART310A? Prý je to všemi vychvalovaná věc za rozumnou cenu - v té cenové kategorii.
Co se týče miků tak jsem myslel na Shure SM57 nebo SM58 - v čem je Audix OM lepší a který konkrétně by mi mohl vyhovovat?
jestli se do nej da strcit mikrofon, tak proc ne.Co třeba RCF ART310A? Prý je to všemi vychvalovaná věc za rozumnou cenu - v té cenové kategorii.
(osobne bych to udelal asi jinak ... vzal bych nejakou relativne slusnou, ale jednoduchou bednu s aspon 12" menicem ... a k ni mikrofonni preamp/procesor. neco s eq, exp/comp/lim. a treba delayem. pripadne vokalni procesor (voice box nebo vocalist. nebo neco takovyho.).
prece jen (imho) v ty zkusebne kvalita asi tolik nevynikne....
Neříkám že nemáme ve zkušebně (jak se říká) "bordel" , ale snažíme se o spíše čitelnější zvuk (1 poměrně čitelná kytara, basa, neozvučené bicí a já). Nechce se mi právě moc to komplikovat - přesně jak mi napsal Nero. Bylo mi spoustou známých doporučeno, kteří jsou hudebníci nebo 1 zvukař - ti všichni mi poradili - méně čudlíků hejblátek! Já mám také zkušenost, že čím více čudlíků - tím více problémů. Samozřejmě jsou odborníci, kteří s tím umí, ale pro mě to asi není nejvhodnější. Hm?
Jinak se mě teda zaujal Audix OM-5. To je asi ten nejvhodnější pro mě? (podle toho, co jsem si přečetl)
Nebo taky RCF ART312A?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tda, nikdy s, nevidel aktivni bednu bze vstupu, myslim z prmio mikrofoni to neporebuje aby to jeloParis píše:ja se ptam proto, jestli ta vec ma mit mikrofonni predzesilovac, pripadne nejake dsp....
ahoj, já zpívám přes 2-pásmovou aktivku LEM za 8,113 Kč - je výborná a doporučuju 
(http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-lem- ... 13743.html)
MIC potřebuje předzezilovač (preamp), kterej mam v podobě mixu:
(http://kytary.cz/behringer-xenyx-802/HN086491/)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
to vše propojíš kablíkama a máš plnohodnotnou kvokální soupravu
hodně zdaru
(http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-lem- ... 13743.html)
MIC potřebuje předzezilovač (preamp), kterej mam v podobě mixu:
(http://kytary.cz/behringer-xenyx-802/HN086491/)
to vše propojíš kablíkama a máš plnohodnotnou kvokální soupravu
hodně zdaru
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Preamp ani mix nepotřebuješ. Ten je už v té aktivní bedně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
v tý LEM bedně žádnej preamp neniNero píše:Preamp ani mix nepotřebuješ. Ten je už v té aktivní bedně...
to jen pro pořádek
daj se sehnat i levnější, třeba některej sennheiser (namátkou 845) bych určitě doporučil - kvalita a dobrá cena..VERGARD píše:Jinak se mě teda zaujal Audix OM-5. To je asi ten nejvhodnější pro mě? (podle toho, co jsem si přečetl)
-
real_dead_one
Já zpívám přes shure beta57a. styl zpěvu je scream ale s poměrně velkym rozsahem od hloubek po výšky. Audix mě moc nepřesvědčil ani sennheiser ani sm58. Ta beta je nejčitelnější podle mě.
Takže nakonec jsem koupil Shure Beta 58A. K tomu 4,5 m kabel Bespeco PT450FM + Aktivní reprobox RCF ART - 310A. Po prověření kvalit těchto 3 věcí spojených dohromady jsem velice spokojený. Všechno je vlastně jen o tom, jak si s tím zpěvák poradí. Donutí mě to trochu víc na sobě zamakat, protože je slyšet každá i malá chyba. Přesně to jsem potřeboval. Děkuji zejména Nerovi za pomoc!