Prosim o zhodnoceni kytary Soundsation
Pravidla fóra
Prosim o zhodnoceni kytary Soundsation
Prosim o zhodnoceni teto kytary http://kytary.cz/soundsation-sdv-300-ch/HN113277/
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosim o zhodnoceni teto kytary
Nevím, jestli ji ještě někdo někdy vůbec viděl. Spíš by to chtělo nechat poslat na prodejnu a vyzkoušel. Ale zkušenosti s novými levnými modely velí, že tudy cesta nepovede.
Dalsi nazory?
V ruce jsem jí neměl, ale ten mahagon za 3 tisíce se mi nechce moc věřit. A když už tak bude nic moc kvalitní a celkově to zpracování tý kytary asi bude nic moc. Můžu se u týhle mýlit, ale kytary s touhle cenovkou z 90% za moc nestojej. Když už tak pokouknout po bazaru, daj se tam sehnat daleko lepší kousky.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
V ruce jsem to neměl a vzhledem k tomu, že na to nemůžu ani koukat, to asi do ruky nikdy nevezmu ... Prostě jedno z nejhnusnějších SG, co kdy moje oči spatřily 
Epiphone SG G-400
Crate FW120H
Home-made Marshall 1936
Crate FW15R - na domácí cvičení
Crate FW120H
Home-made Marshall 1936
-
woro90-1
Ten "mahagon" bude zcela určitě "africký mahagon", tedy jakékoli dřevo barvou a strukturou mahagonu podobné. Zvukové vlastnosti jsou víceméně stejné. Khaya (asi také ne - je celkem drahá, i když ne tak jako pravý mahagon) sapele, sipo, nato, ten "mahagon" může být cokoli. Swietenia to samozřejmě nabeton nebude, jednak je chráněná (S. macrophyllus i S. mahagoni) a jednak se sice v Asii vysazuje, ale na takhle levné kytary se téměř určitě nedává, spíš se šetří tam, kde se dá vydělat na tom, že je to "ten pravý" mahagon, ačkoli na to po funkční ani zvukové stránce záleží daleko méně než na tom, zda použijí tuhle fošnu nebo tu vedle.
Sprchoň: Co se ti na ní nelíbí? Že má ta fotka divné barvy? Nebo nekryté snímače?
Sprchoň: Co se ti na ní nelíbí? Že má ta fotka divné barvy? Nebo nekryté snímače?
-
John M. William
Lépe bych to nenapsal. Úplný souhlas.AntaresX9 píše:V ruce jsem jí neměl, ale ten mahagon za 3 tisíce se mi nechce moc věřit. A když už tak bude nic moc kvalitní a celkově to zpracování tý kytary asi bude nic moc. Můžu se u týhle mýlit, ale kytary s touhle cenovkou z 90% za moc nestojej. Když už tak pokouknout po bazaru, daj se tam sehnat daleko lepší kousky.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
-
woro90-1
Nemá smysl to takhle předem odsuzovat, nic o ní nevíme. Třeba bude patřit k těm 10%, a třeba ne (s podstatně vyšší pravděpodobností). Tak už ji kurňa někdo vyzkoušejte, začínám mít chuť teď zatáhnout CAD a jet do Kytar jim říct, ať si ji nechají poslat na prodejnu. Jinak je to jen prázdné tlachání.AntaresX9 píše:V ruce jsem jí neměl, ale ten mahagon za 3 tisíce se mi nechce moc věřit. A když už tak bude nic moc kvalitní a celkově to zpracování tý kytary asi bude nic moc. Můžu se u týhle mýlit, ale kytary s touhle cenovkou z 90% za moc nestojej. Když už tak pokouknout po bazaru, daj se tam sehnat daleko lepší kousky.
Jinak bazar, bazar, bazar. I kdyby byla dobrá, na bazaru téměř určitě seženeš lepší. Levná kytara po odchodu z obchodu ztratí třetinu ceny. To znamená, že na bazaru koupíš kytaru, za kterou bys v obchodě zaplatil o polovinu víc.
O to nejde. Nelíbí se mi celkově - je taková rozházená a připadá mi, že není podle originálních rozměrů. Pak taky ta hlava ... prostě působí jako nějaká hračka. Někdo jí vyzkoušejte a napišteworo90-1 píše:Sprchoň: Co se ti na ní nelíbí? Že má ta fotka divné barvy? Nebo nekryté snímače?
Epiphone SG G-400
Crate FW120H
Home-made Marshall 1936
Crate FW120H
Home-made Marshall 1936
-
arcilucifer
Sprch0ň píše:O to nejde. Nelíbí se mi celkově - je taková rozházená a připadá mi, že není podle originálních rozměrů. Pak taky ta hlava ... prostě působí jako nějaká hračka. Někdo jí vyzkoušejte a napišteworo90-1 píše:Sprchoň: Co se ti na ní nelíbí? Že má ta fotka divné barvy? Nebo nekryté snímače?
na me teda pusobi jako celkem slusne zkopirovana sg special . zase se mi nezda ze by to byl vizualne nejakej otres.
hlava me taky nijak zasadne neurazi.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosim o zhodnoceni kytary Soundsation
superstar píše:Prosim o zhodnoceni teto kytary http://kytary.cz/soundsation-sdv-300-ch/HN113277/
tak jinak, co si myslíš o kytaře za 3000,- Ty?
Zkus do té ceny "namačkat" alespon na doma ucházející snímače, dřevo, mechaniku a celkové provedení...
myslím, že i s tím nejlevnějším zbožím od každého výrobku ze kterého se skládá, se do té ceny nevejdeš...
a to pomíjím marži prodejce.. troufnu si tvrdit, bez toho aniž bych ji měl v ruce, že se tento stroj se nehodí ani do rukou člověka, který teprve zkouší začínat. Učit se mačkat akordy můžeš na akustické kytaře od známého za 100Kč....na to nepotřebuješ platit 3000,- (Jestli jsi poblíž Usti nad Labem klidne ti jednu kytaru dám)
Dokocne si troufnu tvrdit, že tě tento výrobek může dokonce od hraní na kytaru odradit..
Jinýma slovama.. tohle už mi přijde jako extrém... který si troufnu ODSOUDIT rovnou bez osobní zkušenosti. Klidně mě sežerte
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
woro90-1
Třeba je to dobrý materiál pro přestavbu na kytaru 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no, třebaworo90-1 píše:Třeba je to dobrý materiál pro přestavbu na kytaru
To je jako ten pořad z dob totality "Možná přijde i kouzelník" ...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
woro90-1
No, pokud bych si chtěl zaexperimentovat s motáním snímačů, rozhodně bych hledal něco se šachtami na HB, protože do velké ďůry se malý bazmek nacpat dá, ale pokud je ďůra malá, musí se zvětšit (nebo namazat). Kdyby mi někdo takovou legraci nabízel jetou za směšný peníz, koupil bych ji právě na tohle. Peníze nejsou, takže to budu zkoušet na havajce.
Mechaniky se podle mě měnit nemusí, pokud mají patřičný počet šroubů (včetně nastavení odpou proti otáčení) a převody v pořádku. Kobylce by stačily slušné kameny a struník může zůstat. Zbývají jen snímače, poťáky a nultý pražec, a s pozdější výměnou snímačů se stejně u takovýchto věcí musí počítat.
Mechaniky se podle mě měnit nemusí, pokud mají patřičný počet šroubů (včetně nastavení odpou proti otáčení) a převody v pořádku. Kobylce by stačily slušné kameny a struník může zůstat. Zbývají jen snímače, poťáky a nultý pražec, a s pozdější výměnou snímačů se stejně u takovýchto věcí musí počítat.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
woro90-1 píše:No, pokud bych si chtěl zaexperimentovat s motáním snímačů, rozhodně bych hledal něco se šachtami na HB, protože do velké ďůry se malý bazmek nacpat dá, ale pokud je ďůra malá, musí se zvětšit (nebo namazat). Kdyby mi někdo takovou legraci nabízel jetou za směšný peníz, koupil bych ji právě na tohle. Peníze nejsou, takže to budu zkoušet na havajce.
Pravdu máš se snímačema, ty se imho musí měnit i u daleko lepších kousků, v podstatě je budu měnit u Fenderu
Nevím, uživatel se ptal na zhodnocení..tak jsem ho napsal
Hodnotím to tak, že už jen z finačního hlediska to absolutně nemá cenu kupovat... když už bych měl v kapse 3000 počkal bych radši na nový rok jestli nepřibude o pár kaček víc, pač tohle jsou podle mého skromného osobního názoru naprosto vyhozené peníze, což je v dnešní době luxus..Rád bych se pletl, ale tuším, že se nepletu
-
woro90-1
Je to zajímavé, Sounder strat za sedmnáct stovek (má ho bývalý spolubydla) má z fabriky HW celkem v cajku (poťáky nechrastí, jack jackuje, ladidla ladí, kobylka kobylkuje, otázkou je, jak dlouho bude trvat, než se v kamenech vymelou lochny), ačkoli snímače pochopitelně stojí za výkal, nultý je z bláta a pražce nejsou zabroušené. A dřevo kupodivu ujde. Čuměl jsem jako puk když jsem to slyšel nasucho. Ale ty pražce, to je průser. Až budu mít čas, vezmu mu je brouskem.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
štastný to člověkworo90-1 píše:Je to zajímavé, Sounder strat za sedmnáct stovek (má ho bývalý spolubydla) má z fabriky HW celkem v cajku (poťáky nechrastí, jack jackuje, ladidla ladí, kobylka kobylkuje, otázkou je, jak dlouho bude trvat, než se v kamenech vymelou lochny), ačkoli snímače pochopitelně stojí za výkal, nultý je z bláta a pražce nejsou zabroušené. A dřevo kupodivu ujde. Čuměl jsem jako puk když jsem to slyšel nasucho. Ale ty pražce, to je průser. Až budu mít čas, vezmu mu je brouskem.
P.S. stejně bych ji nekoupil
-
woro90-1
Právě že podle zvuku to dřevo ani nebude moc mokré, takže by se snad hnout nemělo. A to je přesně to, o čem píšu. Občas se takhle může zadařit, a občas to vyjde u celé série. Není to pravidlem, ale stává se to. A sám víš jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými kusy i u daleko lepších nástrojů. Proto bych tuhle hračku nezavrhoval předem. Když člověk hledá, může najít i dobrý Stagg (mimochodem Stagg není ze šitznaček zdaleka nejhorší, doplácí ale na suverénně nejnesnesitelnější snímače na planetě). Jen nesmí chytnout do ruky první kousek a doufat, že bude slušný. Vždyť sám víš, že se tahle kategorie kytar posuzuje ne podle průměrné kvality, ale podle pravděpodobnosti nalezení slušného kusu.pupack píše:štastný to člověkale dobře, uznávám, že sem tam se nějaká vyjimka může najít. Otázkou je, jak dlouho mu ta kytara vydrží co se změny tvaru týká
Co se staggu týče mám doma HSS strata vyměnil jsem kobylkáč a teď to má vcelku pěknej zvuk na věci typu Deep Purple,AC-DC atd.
Ale jinak má ž jednou měněj jack a mechaniky nestojej za moc ale dá se na to i celkem obstojně zahrát
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Když ono je to celkově tak "nejednoduché"
Hrát se dá samozřejmě na všechny kytary co se prodávájí..
Ale v momentě kdy vezmeš do ruky o pár kaček dražší kytaru zjistíš rozdíl a tak jde pořád dál a dál.
V globusu mají dajaký Stagg, hrát se na to dá, to je fakt
..
Pořídil jsem si Squier za 7500,- hrála super, ale pak jsem vzal do ruky Fendera a už tak super nebyla
Pak jsem si vzal do ruky Epiphone lespaul, nádhera.. do tý doby než jsem držel u uživatele Panedge doma Gibsona Goldtop
a tak dále a tak dále...
Já nechci hanit tyhle levné kytary.. hrát se dá na všechny z nich, ale já bych stroj na který "SE DÁ HRÁT" už opravdu nekoupil. Můžete uvádět příklady ala "můj děda hulil 60 denně a žil do 90ti let" (rozuměj kámoš má kejtru za 1700 a hraje to relativně dobře)
ale prostě podle mě jsou to reálně vyhozené peníze, protože za rok do toho stejnou částku nacpe ten človíček do snímačů, do mechaniky, do hardwaru a skončí to tak, že si stejně koupí kytaru "dospělou"
tot můj názor
to samé aparáty.. cesta je stejná.. = simulace -> tranzistor - hybryd - a skončíš stejně u lampy..
a těch peněz co mezitim proletí.. .)
Myslim ze idealni i do zacatku je zlata stredni cesta... aspon ten fokus nebo bach nebo vintage
tyhle noname to mi drásá srdce.. 
Hrát se dá samozřejmě na všechny kytary co se prodávájí..
Ale v momentě kdy vezmeš do ruky o pár kaček dražší kytaru zjistíš rozdíl a tak jde pořád dál a dál.
V globusu mají dajaký Stagg, hrát se na to dá, to je fakt
Pořídil jsem si Squier za 7500,- hrála super, ale pak jsem vzal do ruky Fendera a už tak super nebyla
Pak jsem si vzal do ruky Epiphone lespaul, nádhera.. do tý doby než jsem držel u uživatele Panedge doma Gibsona Goldtop
a tak dále a tak dále...
Já nechci hanit tyhle levné kytary.. hrát se dá na všechny z nich, ale já bych stroj na který "SE DÁ HRÁT" už opravdu nekoupil. Můžete uvádět příklady ala "můj děda hulil 60 denně a žil do 90ti let" (rozuměj kámoš má kejtru za 1700 a hraje to relativně dobře)
ale prostě podle mě jsou to reálně vyhozené peníze, protože za rok do toho stejnou částku nacpe ten človíček do snímačů, do mechaniky, do hardwaru a skončí to tak, že si stejně koupí kytaru "dospělou"
tot můj názor
to samé aparáty.. cesta je stejná.. = simulace -> tranzistor - hybryd - a skončíš stejně u lampy..
a těch peněz co mezitim proletí.. .)
Myslim ze idealni i do zacatku je zlata stredni cesta... aspon ten fokus nebo bach nebo vintage