RANDALL RH 50 T
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: RANDALL RH 50 T
Jojo, jenze oni to michaji s dvema Mesa Triaxisy
To uz celkem pozmeni.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Na kytarách je akce Randall RH 50 T + bedna dohromady za necelých 15k, jel sem si to vyzkoušet (to bylo spíš abych to viděl, moc sem si to neužil, na prodejně to moc nejde navíc mi přišlo že mi jí ani nenechali pořádně nahřát) a ted když mi to přišlo domů tak mě to docela zklamalo..četl jsem v tomhle threadu cosi o gainu ale to se řešily většinou jiný zesilovače a tady u toho jako kdyby ho bylo málo. Nevim jestli už je to tak a že mi to připadá protože sem ted docela dlouho cvičil přes nějakou 120w CREATA možná je taky něco špatnýho uvnitř ale je to fungl..třeba je to i slabej snímač mám jebku LP ale jinde mi stačila
každopádně ten zkreslenej zvuk je slabej i když je gain na max, neni zřetelnej, možná se to změní když se volume vytočí víc nahoru ale to si teď doma moc troufnout nemůžu, nevím co s tím, jestli je to normální, jestli by pomohla nějaká krabka je mi ale líto těch peněz a nehci mít tuhle krávu když se mi ten zvuk nebude líbit
každopádně ten zkreslenej zvuk je slabej i když je gain na max, neni zřetelnej, možná se to změní když se volume vytočí víc nahoru ale to si teď doma moc troufnout nemůžu, nevím co s tím, jestli je to normální, jestli by pomohla nějaká krabka je mi ale líto těch peněz a nehci mít tuhle krávu když se mi ten zvuk nebude líbit
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Počkej, ty sis koupil 4x12 na doma? 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Omlouvám se majitelům, ale ten Randall RH50T hraje doopravdy hrůzostrašně hnusně 
Někomu ten zvuk možná vyhovuje ale mě teda vyloženě odpudil ... zlatý VK
Někomu ten zvuk možná vyhovuje ale mě teda vyloženě odpudil ... zlatý VK
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Na doma nee. Dnes mi to přišlo tak to zkouším, odvezu ho na zkušebnu, teda ještě nevim protože ten zvuk zní fakt slabě, jako kdybych měl volume na kytaře dole nebo málo gainu a to mám obojí naplno
v muzice to potřebuju (metal...)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli to zkoušíš doma a máš to nastavené na domácí hlasitost, tak se nediv, že to nehraje. Musí se prostě trochu popustit z uzdy...
Nicméně tak jako tak si stojím za tím, že to zrovna dobře nehraje.
Nicméně tak jako tak si stojím za tím, že to zrovna dobře nehraje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zejtra ho beru na zkušebnu a tam ho zkusim ohulit abych věděl..třeba to bude hrát tak jak chci ale bude to zas moc na bicí, na menších akcích to taky asi nebudu mít naplno..
Počítám že to asi vrátim, co bych ale měl pořídit místo toho? Chtěl bych to do 15k se zvukem co nebude takovej..(jestli to neni moc velký přání
) Zlákalo mě že je tohle lampa ale to už by byl lepší tranďák. Nebránil bych se třeba ani http://kytary.cz/randall-rg75g3plus/HN099960/ o tom tu už někdo psal, nevim ale, jestli bude stačit výkonem.
Počítám že to asi vrátim, co bych ale měl pořídit místo toho? Chtěl bych to do 15k se zvukem co nebude takovej..(jestli to neni moc velký přání
Za 15k už máš tak zatraceně moc na výběr (bazar), že nevím, proč se zahazuješ s tím Randallem, kor když ti nesedí.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
zesil to, pohraj si s korekcema, a pritlac pravackou, jestli to jen krabickovsky lechtas tak se nediv ze ti leze blbej zvuk.
- Nero
- Rádce
Výkonem to stačit bude, a podle mě to hraje i lépe než ta lampa. Nicméně za 15 tisíc bych vybíral jinak. Na bazaru se za tyhle peníze s trochou štěstí dá sehnat Engl Thunder nebo lampový Marshally.JoyeK píše:Zejtra ho beru na zkušebnu a tam ho zkusim ohulit abych věděl..třeba to bude hrát tak jak chci ale bude to zas moc na bicí, na menších akcích to taky asi nebudu mít naplno..
Počítám že to asi vrátim, co bych ale měl pořídit místo toho? Chtěl bych to do 15k se zvukem co nebude takovej..(jestli to neni moc velký přání) Zlákalo mě že je tohle lampa ale to už by byl lepší tranďák. Nebránil bych se třeba ani http://kytary.cz/randall-rg75g3plus/HN099960/ o tom tu už někdo psal, nevim ale, jestli bude stačit výkonem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím všechny, dovolte abych se s váme také podělil o vlastní zážitky poznatky s touto kytarovou hlavou Randall RH50T.
Case (šasi):
Velice mě překvapila velikost hlavy. Přece jenom 58x24cm není úplně malá velikost. Teda velikost hlavy v této cenové kategorii. Case je opravdu velice masivní záležitost a je celkem i pěkně designově řešen. Myslím, že váha 15kg sama nejvíce vypovídá o tom, že v té hlavě přece jenom něco bude. Hlava obsahuje vypínač ON/OFF a také velice užitečný přpípanač pro žhavení lamp a následné hraní STANBY/PLAY. Hlava má 2 kanály CLEAN/CHANNEL přičemž každý kanál je oddělen ještě na další 2. Pro shrunutí - hlava má jakoby 4 kanály, které si lze footswitchem přepínat CHANNEL, GAIN, CLEAN CHANNEL, REVERB. Hlava umožňuje zapojení efektové smyčky a výstup pro reproduktor je standartně proveden do 4Ω a 8Ω. Vstup má provodení pro aktivní a pasivní snímače LOW/HIGH.
Zvuk:
Asi každý kytarista mi dá za pravdu, že velice záleží přes co hrajte. Mně kamarádův táta daroval "homa made" bendu s reproduktorem Carvin 100W, která by měla být kopií Mesa Boogie. Abych byl více specifičtější - je potřeba trochu experimentovat, jak ke kterému reproduktoru nebo reproduktorové sousatavě daná hlava sedne. Věřte, že se vám daný experiment náležitě odvděčí.
Čistý zvuk - klasický čistý zvuk je velice dobře čitelný a má skvělé basy. Mně osobně se velice zamlouvá. Ačkoliv má hlava charakter spíše pro hraní metalu a rocku, mohu ji vřele doporučit i pro čistou hru.
Zkreslený zvuk - to byla věc které jsem se bál asi nejvíce, ovšem výsledkem jsem byl naprosto šokován a to velice příjemně. Z hlavy lze dostat jak jemně nakřáplý zvuk, tak řezavě nadupanou pilu. Při mutování zvuk skvěle šlape se zvukem baskytary a navzájem se doplňují. Zvuk je krásně čitelný ikdyž hrají dvě zkreslé kytary naráz a netvoří tak slitou břečku harmonických. Musím podotknout, že potenciometr basů a výšek bohatě stačí nastavit na polovinu, ale co hráč to jiný názor na zvuk. Hlavu jsem odzkoušel s kytarou explorer s aktivní snímači EMG 81 a 85 a kytarou les paul s pasivními snímači Kent Amstrong. Musíme říct, že jsem obě kytary zkoušli přepojovat do obou vstupů (LOW/HIGH) a každý vstup měl svůj charakteristický zvuk. Nejlepší volbou je hrát ale přes doporučený vstup pro vaše snímače.
Cena:
Budu mluvit individálně. Díky podzimní slevě a shody okolností, jsem hlavu pořídil za 10 500 Kč s DPH. Pokud si vezmeme poměr cena výkon je to myslím bezkonkurenčně nejlepší volba. Navíc ke kytarové hlavě dostanete zdarma footswitch. Její jedinou nevýhou je, že hlava není original USA, ale CHINA.
Case (šasi):
Velice mě překvapila velikost hlavy. Přece jenom 58x24cm není úplně malá velikost. Teda velikost hlavy v této cenové kategorii. Case je opravdu velice masivní záležitost a je celkem i pěkně designově řešen. Myslím, že váha 15kg sama nejvíce vypovídá o tom, že v té hlavě přece jenom něco bude. Hlava obsahuje vypínač ON/OFF a také velice užitečný přpípanač pro žhavení lamp a následné hraní STANBY/PLAY. Hlava má 2 kanály CLEAN/CHANNEL přičemž každý kanál je oddělen ještě na další 2. Pro shrunutí - hlava má jakoby 4 kanály, které si lze footswitchem přepínat CHANNEL, GAIN, CLEAN CHANNEL, REVERB. Hlava umožňuje zapojení efektové smyčky a výstup pro reproduktor je standartně proveden do 4Ω a 8Ω. Vstup má provodení pro aktivní a pasivní snímače LOW/HIGH.
Zvuk:
Asi každý kytarista mi dá za pravdu, že velice záleží přes co hrajte. Mně kamarádův táta daroval "homa made" bendu s reproduktorem Carvin 100W, která by měla být kopií Mesa Boogie. Abych byl více specifičtější - je potřeba trochu experimentovat, jak ke kterému reproduktoru nebo reproduktorové sousatavě daná hlava sedne. Věřte, že se vám daný experiment náležitě odvděčí.
Čistý zvuk - klasický čistý zvuk je velice dobře čitelný a má skvělé basy. Mně osobně se velice zamlouvá. Ačkoliv má hlava charakter spíše pro hraní metalu a rocku, mohu ji vřele doporučit i pro čistou hru.
Zkreslený zvuk - to byla věc které jsem se bál asi nejvíce, ovšem výsledkem jsem byl naprosto šokován a to velice příjemně. Z hlavy lze dostat jak jemně nakřáplý zvuk, tak řezavě nadupanou pilu. Při mutování zvuk skvěle šlape se zvukem baskytary a navzájem se doplňují. Zvuk je krásně čitelný ikdyž hrají dvě zkreslé kytary naráz a netvoří tak slitou břečku harmonických. Musím podotknout, že potenciometr basů a výšek bohatě stačí nastavit na polovinu, ale co hráč to jiný názor na zvuk. Hlavu jsem odzkoušel s kytarou explorer s aktivní snímači EMG 81 a 85 a kytarou les paul s pasivními snímači Kent Amstrong. Musíme říct, že jsem obě kytary zkoušli přepojovat do obou vstupů (LOW/HIGH) a každý vstup měl svůj charakteristický zvuk. Nejlepší volbou je hrát ale přes doporučený vstup pro vaše snímače.
Cena:
Budu mluvit individálně. Díky podzimní slevě a shody okolností, jsem hlavu pořídil za 10 500 Kč s DPH. Pokud si vezmeme poměr cena výkon je to myslím bezkonkurenčně nejlepší volba. Navíc ke kytarové hlavě dostanete zdarma footswitch. Její jedinou nevýhou je, že hlava není original USA, ale CHINA.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Nevím no, neřekl bych, že v poměru cena/výkon je to bezkonkurenční... I když moje zkušenosti se zvukem Randallu jsou pokaždé zvuk Pantery 
Mno upřímně - kde seženeš za 10 500 Kč (dejme tomu i za normálních 13 500 Kč) celolampovou, 50ti Watovou dvoukanálovou hlavu s footswitchem? Podle mého názoru ta hlava nehraje vůbec špatněFade píše:Nevím no, neřekl bych, že v poměru cena/výkon je to bezkonkurenční... I když moje zkušenosti se zvukem Randallu jsou pokaždé zvuk Pantery
Na bazaruDěda píše:Mno upřímně - kde seženeš za 10 500 Kč (dejme tomu i za normálních 13 500 Kč) celolampovou, 50ti Watovou dvoukanálovou hlavu s footswitchem? Podle mého názoru ta hlava nehraje vůbec špatněFade píše:Nevím no, neřekl bych, že v poměru cena/výkon je to bezkonkurenční... I když moje zkušenosti se zvukem Randallu jsou pokaždé zvuk Pantery
Ale jinak sto lidí - sto chutí. Pokud jsi spokojený, je to jen dobře.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Já mám tuto hlavu asi půl roku,koupil jsem jí za 11500,novou.A za sebe teda můžu říct že jsem s ní velice spokojenej,pár hlav mi už rukama prošlo v roce 2004 jsem si kupoval novou mesinu rectifier dual z německa za 60000 kč!!kterou jsem po 3letech prodal z důvodu ukončení aktivního hraní.Po asi třech letech jsem se k hraní vrátil i když spíše už jen rekreačně a pořídil jsem si právě randála rh 50t.Samozřejmě to nemůžu srovnávat s mesou a ani nechci,ale za ty peníze si s tím určitě ostudu nedělám.
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Děda píše:Mno upřímně - kde seženeš za 10 500 Kč (dejme tomu i za normálních 13 500 Kč) celolampovou, 50ti Watovou dvoukanálovou hlavu s footswitchem? Podle mého názoru ta hlava nehraje vůbec špatněFade píše:Nevím no, neřekl bych, že v poměru cena/výkon je to bezkonkurenční... I když moje zkušenosti se zvukem Randallu jsou pokaždé zvuk Pantery
Jistě, dá se sehnat lampová hlava v této ceně a podobným výkonem ALE:
- dávají k ní footswitch? např. u 100W Valvekinga není součástí a to máš hned cenu o něco vyšší. Zde se mi líbí pouze jaké má lampy 6L6...
- dává takový zvuk? samozřejmně že co muzikant, to jiné ucho. Neměl jsem možnost Valvekinga sylšet, tak nemohu posoudit. Nicméně 100W v lampě za 11 500 mi přijde dost podezřelé
(Můj názor)
Jak jsem psal - je těžké posoudit co hraje líp, protože velice záleží přes co to hrneš. Já zkoušel několik reproduktorů i reproboxůa asi až 4 nebo 5 mi sedla. Za sebe mohu říci, že hlavu doporučuji pro hraní rocku a metalu (navíc má takovou i specifikaci). Nicméně nemá špatný ani clean. Jediná věc co se mi na ní moc nelíbí je, že je z Číny, ale to např. Orange taky.
- dávají k ní footswitch? např. u 100W Valvekinga není součástí a to máš hned cenu o něco vyšší. Zde se mi líbí pouze jaké má lampy 6L6...
- dává takový zvuk? samozřejmně že co muzikant, to jiné ucho. Neměl jsem možnost Valvekinga sylšet, tak nemohu posoudit. Nicméně 100W v lampě za 11 500 mi přijde dost podezřelé
Jak jsem psal - je těžké posoudit co hraje líp, protože velice záleží přes co to hrneš. Já zkoušel několik reproduktorů i reproboxůa asi až 4 nebo 5 mi sedla. Za sebe mohu říci, že hlavu doporučuji pro hraní rocku a metalu (navíc má takovou i specifikaci). Nicméně nemá špatný ani clean. Jediná věc co se mi na ní moc nelíbí je, že je z Číny, ale to např. Orange taky.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
VK je v pohodě aparát. Ty tady říkáš, že jsi tu hlavu sehnal kolem 10 tisíc. Za 10 tisíc se dá sehnat VK hlava i s FS. To už jsem psal výše, ale asi jsi to přehlédl. I když VK nemám moc v lásce, tak umí hrát dobře a za tolik peněz je to stejné, ne-li lepší řešení než Randall. Já osobně bych do VK už nešel, ale stejně tak bych nešel do Randalla.
Celé to píšu kvůli toho, aby ostatní, kteří se rozhodují mezi těmito lampami věděli co a jak a mohli si udělat svůj názor
Celé to píšu kvůli toho, aby ostatní, kteří se rozhodují mezi těmito lampami věděli co a jak a mohli si udělat svůj názor
- Nero
- Rádce
FS koupíš za pár set nebo zbastlíš doma ještě levněji.Děda píše:Jistě, dá se sehnat lampová hlava v této ceně a podobným výkonem ALE:
- dává takový zvuk? samozřejmně že co muzikant, to jiné ucho. Neměl jsem možnost Valvekinga sylšet, tak nemohu posoudit. Nicméně 100W v lampě za 11 500 mi přijde dost podezřelé(Můj názor)
Podezřelost lamp typu VK a RH je zcela stejná.
Kritizovat VK a vychvalovat RH, když si jednoho z nich neslyšel, je poněkud krátkozraké
PetrPeter 1975 - 2008
-
golden-age
Ahoj, potřeboval bych poradit něco jaký aparát zvolit místo Randallu RH 50T, který se tu moc nedoporučuje. Rád bych aby byl tak nějak v podobné cenové kategorii. Stylově na metal, ale aby byly pěkné oba kanály. Díky