tomix píše:kcemu je tam dobry SUB 1-2
MON send
A nahore LOW CUT
SUB 1-2 ... je Subgrupa (na jinych stolech se podobne veci rika i jinak) ... je to vlastne tak trochu dalsi mix v tom mixaznim stole.
Zive se pouziva vetsinou pro "predmichani" casti vstupu, napriklad bicich (nebo sboru. nebo dechove sekce).
Uvedu priklad: pro (dejme tomu) 8 mikrofonu, co vedou od bicich pouzijes vstupy 3-10. ty bici si muzes "smichat" na tech faderech 3-10. vedle faderu jsou prepinace MAIN a SUB ... a ty u vstupu 3-10 pouzijes jen SUB - to znamena, ze nebudou delegovany do hlavniho mixu MAIN MIX, ale prave jen na ty fadery SUB 1-2. Z tech SUB 1-2 to pak muzes vest zpet do MAIN MIXu tak, ze nad SUB 1 navolis LEFT a nad SUB 2 navolis RIGHT.
Tohle ma tu vyhodu, ze ted nemusis hybat s osmi faderama na vstupu 3-10, kdyz chces menit hlasitost bicich, ale mas to "predmichany" na SUB 1-2 a hejbes jenom tim.
Subgrupa se da pouzit taky pro zaznam (kdyz je na stole tech grup vic, tak i pro multitrack). Vzadu na stole jsou vystupy SUB OUTPUTS. Vzdy si tedy do SUB navolim jen ty vstupy, co budu nahravat a naopak v MAIN MIX muzu nechat co potrebuju, nezavisle na tom, co nahravam. Vzdy si u kazdeho vstupu muzu navolit kam ho chci poslat, jestli do MAIN MIX, nebo do SUB, nebo do obojiho.
MON SEND ... je defacto jednim z AUXu, akorat je jinak nazvany, zrejme podle toho, ze ma predevsim poskytovat vystup do odposlechoveho monitoru. Pouziva se uplne stejne, jak ti radil Jens pouzit ten AUX1, akorat ma vystup nahore na stole MON OUT a vystupni uroven se reguluje faderem MON SEND. Ze vstupniho kanalu tam posles signal z prvniho cerveneho knofliku odzhora, oznaceneho AUX MON (hned pod nim je ten AUX1, co pouzivas ted).
LOW CUT ... odstrihava (tlumi) nejnizsi frekvence hned na vstupu. Muze se pouzit treba u mikrofonu, co takove frekvence nemuseji prenaset, napriklad u zpevovych. Zabrani to zahoukavani retezce na nizkych frekvencich nebo zahlcovani mixu, ale to uz zalezi na konkretni situaci....
---
pokud sem na neco duleziteho zapomnel, nebo neco napsal blbe, nebo to maji jinak zapojene, tak se predem omlouvam...