Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
griper

Re: Homemade efekty

Příspěvek od griper »

Tak elektrolity sou prostě elektrolity, hlavně u nich dodrž polaritu... Ty ostatní sou nejlepší svitkový... Já je tam teda dávám...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Flajtr píše:Jo, v tomhle se vyznám vpohodě, jsem na elektro škole takže si z prváku i něco málo pamatuju :D, spíš jsem myslel jaký jsou vhodný nebo jestli to je fuk jestli tam dám svitkovej nebo jinej chapeš ? :wink: Jo a nechcu dělat fuzz factory, ale fuzz face.
joooo už vym jak si to myslel :oops: :) tam kde maj bejt elktrolity tam dej elektrolity a ty ostatni dej bud svitkoví nebo když to bude něco menšího než 1nF tak slídu .
EDIT. nebo tam dej poliprolipenový něco jako dělá WIMA http://www.musikding.de/popup_image.php ... 08/imgID/0
Naposledy upravil(a) core88 dne 17.11.2010 13:36, celkem upraveno 1 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo, vpoho, to mi moc pomůže, dík ;) v tomhle jsem byl v koncích.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tech efektu je tu hodne... neda mi nekdo tip na nejakej dostatecne schopnej ale jednoduchej zkreslovac (hi-gain distortion)? Idealne, kdyz by to slo udelat na fakt malej plosnacek a narvat do fakt maly krabicky...
Hodně budem někde...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Krank Distortus Maximus. Popáté. Nebo nějaký prasofuzz, třeba krysa není ani moc složitá.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

woro90-1 píše:Popáté
Pardon... jen cist deset stran neceho co se cte ponekud tezko (zadnej flame a podobne) je tezky a projizdet tisice odkazovanych stranek jeste tezsi (to uz jsem zkousel). Kazdopadne, dekuju!
Hodně budem někde...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Před chvilkou jsem četl post o Ewě Farné a tam je to flame dost brutus. A ty se ŠUKU taky kolem toho vometáš (i když jsou tam lepší borci). Takže až nebudou puboši zbytečně plkat, tak to bude pro všechny výhra. Tím myslím tu přehlednost a čtenost. Nehledě na to, že ubude práce adminům.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Lachim: nesrovnaval bych tema o Ewicce a tohle. Tady to je ciste jen moje blbost, protoze jsem si prolitnul jedno tema a pisu do uplne jinyho, kde je informace, kterou vlastne hledam uplne na zacatku :-/
Hodně budem někde...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Zdar, dneska při poslední praxi v elektrodílně jsem si nahrabal nějaký součástky, nic moc tam nebylo, ale našel jsem tam nějaký trandy a dokonce 3 germaniovy, jsou to tesly gs507, a jelikož se teď chystám dělat fuzz tak mě napadlo jestli by nešly využít, někde, nějak, však víte :)
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

ahoj chlapi, potrebuju vasi pomoc (nesmejte se kdyz budou dotazy moc stupidni)

potreboval bych vedet, jakou samici na 6,3', porad si totiz nejsem jisty a u gmka maturuju

zaroven se chci zeptat, jakym tranzistorem muzu nahradit tranzistor 2N5088?

diky za odpovedi
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Kosak píše:ahoj chlapi, potrebuju vasi pomoc (nesmejte se kdyz budou dotazy moc stupidni)

potreboval bych vedet, jakou samici na 6,3', porad si totiz nejsem jisty a u gmka maturuju

zaroven se chci zeptat, jakym tranzistorem muzu nahradit tranzistor 2N5088?

diky za odpovedi
jestli chceš aby se ti efekt po zastrčení kabelu zapnul dej na vstup efektu Stereo jack a na výstup Mono . jestli si ho chceš zapínat vypínačem dej oba jacky mono.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

BC550C
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

dekuju moc
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
halys

Příspěvek od halys »

Zdravim chtel bych se zeptat kde vezmu reverzn logaritmcky potak (C) ? nejlepe odkaz z gesu, ale nikde sem to tam nenasel.
Schecter C1-classic ->You dirty rat-> laney LC50(starsi verze + repro celestion G12 classic ),Mmjuz amp
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nejjednodušší asi bude se mu přiblížit upravením průběhu lineárního pomocí paralelně připojeného pevného rezistoru, ale hodnotu ti neřeknu, nevím ji.
halys

Příspěvek od halys »

Jeste bych se chtel zeptat, jak zapojit 3dpt prepinac, nasel sem nekolik tech schemat ale nevim ktery je dobre.
Schecter C1-classic ->You dirty rat-> laney LC50(starsi verze + repro celestion G12 classic ),Mmjuz amp
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

halys píše:Jeste bych se chtel zeptat, jak zapojit 3dpt prepinac, nasel sem nekolik tech schemat ale nevim ktery je dobre.
Protože je víc než jedna možnost.
halys

Příspěvek od halys »

Zdravim, tak mam dalsi otazku dneska se me stala na zkusebne nemila vec prepoloval sem efekt (you dirty rat) trochu v nem zasmrdelo, kazdopadne hraje dal, ale nejsem si jisty jestli na 100 % tak bych se chtel zeptat co by se tam pripadne mohlo spalit ?
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

co? No, urcite nespalis dratky, samotnej cuprexit a kovovou krabicku. Zbytek jde spalit docela lehce....
Nicmene, pokud to hraje dal, tak jsi nejspis trosku smahnul stabilizator (pokud tam nejakej je), to uz jsem u svyho komba udelal dvakrat. Teplota, ze by se na tom parky daly smazit ale funguje to dal...
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“