Zapojení reproduktorů a boxů
Pravidla fóra
Re: Zapojení reproduktorů a boxů
Nero: Děkuji Ti ó nejmocnější (:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Za málo 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Byl jsem nucen z finančních důvodů prodat kytarovou hlavu, ale zbyl mi reprobox. Peníze na jinou hlavu nejsou. Doma si hraju přes 15W kombíčko, ale když potřebuju venku hrát víc nahlas, řeším to zatím následujícím způsobem: Vezmu kabel, jeden konec dám do sluchátkového výstupu toho 15W kytarového komba a druhý konec do vstupu 65W baskytarového komba. Tím jedním basovým reprem to hraje naprd, ale naštěstí má kombo výstup na externí repro, tak ještě připojím 2x12" 100W box (Crate V212B). Dotaz zní: Jde to udělat nějak, abych nemusel tahat to baskytarové kombo a bylo to levnější než koupit kytarovou hlavu? Když už bych nějakou měl kupovat, byla by to Crate FW120H, ale ta má 120W a box má jen 100W... Je to sice pitomost, ale třeba to nějak udělat jde... 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jak mas u toho kytaroveho kombicka resene pripojeni repra?jsou tma napevno pripajene kably, nebo to mas na jacka?pokud na jacka tak neni co resit(pokud tedy sedi impedance s boxem) a pokud ne, myslim ze prepajet to na naky jack system neni zase twkovy problem
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
McKozias: myslím, že pro lukybrabyho je těch 15W malo a ten 2x12 box tomu zase tolik nepomůže (kdyby jo, stačilo by to co řikáš ty)
lukybraby: jestli potřebuješ něco co ti zesílí ten signál tak zkus sledovat bazar a třeba aukro, občas se objeví zesilovač třeba 1x50W nebo 1x100W v ceně kolem 1000Kč což by pro tebe mohlo být řešení (dal bys ho misto toho basoveho komba: kytarove kombíčko-sluchatkovy vystup->zesik->repro) bylo by to asi skladnější než to basové kombo, ale pořád to asi bude nic moc řešení... možná by stálo za to přišetřit a zkusit třeba tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum (Predator tady z fora je s tim celkem spokojeny, pri spravnem nastaveni z toho jdou pry dostat pekne zvuky) nebo potom přišetřit ještě víc a koupit rovnou toho Crata co chceš (myslim že jsem ho viděl za +-3000Kč)
lukybraby: jestli potřebuješ něco co ti zesílí ten signál tak zkus sledovat bazar a třeba aukro, občas se objeví zesilovač třeba 1x50W nebo 1x100W v ceně kolem 1000Kč což by pro tebe mohlo být řešení (dal bys ho misto toho basoveho komba: kytarove kombíčko-sluchatkovy vystup->zesik->repro) bylo by to asi skladnější než to basové kombo, ale pořád to asi bude nic moc řešení... možná by stálo za to přišetřit a zkusit třeba tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum (Predator tady z fora je s tim celkem spokojeny, pri spravnem nastaveni z toho jdou pry dostat pekne zvuky) nebo potom přišetřit ještě víc a koupit rovnou toho Crata co chceš (myslim že jsem ho viděl za +-3000Kč)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to je fakt, kdyby zapojil primo zesak kombo tak by se vlastne ochudil o to zesileni signalu z basoveho aparatu
Možná bych mohl časem něco našetřit a koupit tu hlavu Crate, dost lidí si jí vychvaluje a to nejen pro její univerzálnost. Ale zase nastává problém: 120W zesilovač a 100W reprobox... Těch 120W asi nikdy naplno využívat nebudu, jenže náhoda je vůl. Nebo se nemusim bát, když si na to budu dávat pozor?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
imho by to melo vydrzet...ale radsi si pockej na odbornikovu radu
- johnyluthier
ahoj, mam v planu koupit si kombicko Fender Champion 600... je to 5W/4 Ohm a chci ho kvuli tomu vintage soundu... jenomze zelbohu ten reprak je tam uplne strasnej... chci si k tomu koupit jeste nejakej reprobox takovej aby to znelo echt rocknrollove
nastesti jde ten jejich reprak v pohode odpojit a pripojit tam to co ja chci... podle recenzi, ceny a dalsich parametru sem si vybral Epiphone Valve Junior Extension Cabinet 1x12"... ale tam je input 16 Ohmu... co jako s tim? z toho co sem tu cetl, jsem pochopil ze to tak klidne muzu propojit, ale nebude to hrat nikterak naplno... Chtel bych se tedy zeptat jestli sem to pochopil spravne, jaky zvuk to teda bude mit a pokud to bude mit zvuk na h***o co s tim muzu eventualne provezt?
dekuji 
S tímhle nic neuděláš. 4 ohmy a 16 ohmů není úplně to samý... 
Buďto zkus sehnat repro na 4 ohmy a nebo se poohlédni po boxu 2x12" s osmiohmovými repry - pokud bys ta repra zapojil paralelně, měl bys ty kýžené čtyři ohmy.
Buďto zkus sehnat repro na 4 ohmy a nebo se poohlédni po boxu 2x12" s osmiohmovými repry - pokud bys ta repra zapojil paralelně, měl bys ty kýžené čtyři ohmy.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
jestli to chces jenom na doma tak jensen (myslim ze to je MOD serie) dela repracek stejnych rozmeru ktery hraje hezky...johnyluthier píše:ahoj, mam v planu koupit si kombicko Fender Champion 600... je to 5W/4 Ohm a chci ho kvuli tomu vintage soundu... jenomze zelbohu ten reprak je tam uplne strasnej... chci si k tomu koupit jeste nejakej reprobox takovej aby to znelo echt rocknrollovenastesti jde ten jejich reprak v pohode odpojit a pripojit tam to co ja chci... podle recenzi, ceny a dalsich parametru sem si vybral Epiphone Valve Junior Extension Cabinet 1x12"... ale tam je input 16 Ohmu... co jako s tim? z toho co sem tu cetl, jsem pochopil ze to tak klidne muzu propojit, ale nebude to hrat nikterak naplno... Chtel bych se tedy zeptat jestli sem to pochopil spravne, jaky zvuk to teda bude mit a pokud to bude mit zvuk na h***o co s tim muzu eventualne provezt?
dekuji
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- johnyluthier
tak dik kluci... ja uz stejne radej premejslim o jiny apare... tohle je hrozne neschudny reseni... ale diky moc
aspon sem o neco chytrejsi 
-
woro90-1
Hlavně z Champa 600 nějaké dravé rock'n'rollové zkreslení nevytáhneš bez krabičky, kterou bys ho dokopnul. A i tak to bude fenderoidní zvuk, který na poli zkreslení není zas tak běžný. Oproti Marshallům a Voxům jde postupně do jemného overdrivu a chrčet začne až když se pořádně vyhulí, žádný výrazný crunch se nekoná.
Jenom malá zkušenost: Jak poradil McKozias, u kombíčka jsem vypojil reprák (osmipalcovej chrchláček) a provizorně zapojil ten 100W box. Nikdy bych nevěřil, co dokáže těch 15 Wattů 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
sem rad ze nic nebouchlo 
Čau, mám nový zesák HK puretone a vrtá mi hlavou zapojení boxu. Všude čtu, jak důležité mít správnou ohmáž boxu a tady jsou vzadu dva výstupy byz přepínače s nápisem 8-16 (8ohm=40w, 16ohm=25w). Neškodí to zesáku, když ho mám zapojený na jednu nebo druhou hodnotu? Dík.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Neškodí, je na to stavěný. Můžeme se bavit o tom, jeslti náhodou u jednoho nebude o něco málo zkrácená životnost elektronek, ale i kdyby, nebude to nic zásadního.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Bude očividně stavěný na 8ohm 40W; těch 16 se do toho dá píchnout, ale výkon sleze, zesilovač bude při stejném napětí dávat méně proudu. Elky by šly do háje, kdybys do toho dal čtyřohmovou bednu - nemělo by to dostatečnou zátěž a proud by snadno přelezl přes maximum toho, co ty flašky snesou.
Kabely Proel.
Ahoj, mám problém s novým nestíněným kabelem Proel...Zesík mám Marshall 8100, box Marshall 8412. Po vzájemném propojení mi z boxu prostě nic neleze...kabel pochopitelně prověřen na kontaktech - OK. Při zapojení obyčejného kabelu vše v pořádku...Kde může být problém?? Díky....
Ahoj, mám problém s novým nestíněným kabelem Proel...Zesík mám Marshall 8100, box Marshall 8412. Po vzájemném propojení mi z boxu prostě nic neleze...kabel pochopitelně prověřen na kontaktech - OK. Při zapojení obyčejného kabelu vše v pořádku...Kde může být problém?? Díky....
Jackson RX10 D, Jackson JS32T, Peavey 6505, Genz Benz G-flex 212, Samson AirLine AP1, NS-2.
http://bseband.xf.cz/ http://jokereleven.xf.cz/
http://bseband.xf.cz/ http://jokereleven.xf.cz/
Třeba v délce jacku. Několikrát jsem se s tím setkal u redukcí.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410