ESP-LTD Phoenix-204 vs EPIPHONE Thunderbird Pro IV TB

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
tomek

ESP-LTD Phoenix-204 vs EPIPHONE Thunderbird Pro IV TB

Příspěvek od tomek »

Mám problém , s kapelou hrajeme grunge a já hledám nějakou šikovnou basu a pořád se nemůžu rozhodnout kterou s těchto dvou . Dříve jsem chtěl chtěl jaguára od Squier ale není to ono a tak doufám že má někdo zkušenosti s těmito značkami. Budu rád za každý názor . Děkuji
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: ESP-LTD Phoenix-204 vs EPIPHONE Thunderbird Pro IV TB

Příspěvek od Nero »

Nemáš možnost si je ozkoušet a zjistit, co se ti bude víc líbit? Ony jsou v podstatě totožné (ještě aby ne, když ten phoenix je opajcovanej thuderbird...), kvalita na téhle cenové úrovni u těhle dvou značek nebude zásadně odlišná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomek

Příspěvek od tomek »

u nás je to těžké , řekneš prodavači jestli by to šlo a on: 1: raději si přidej a kup originál
2: toto nemám ale mám tu jeden super kus od Bacha
bydlím v Karviné a jezdím do Ostravy a tam nemají nic a když se jich zeptaš jestli by to nešlo objednat tak ti řekne že né že by to musel potom prodat , což je blbost , ale hádej se s ním . Jedine zajet do Prahy nebo do Brna
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak to si v podstatě můžeš hodit mincí :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Durin

Příspěvek od Durin »

Dej si ale pozor. Koupil jsem si Thunderbirda a zítra ho jedu vrátit, protože tenhle typ kytar je konstruován a vyvážen tak, že když to na sebe pověsíš, tak ti padá hlava dolů na zem. Je to kvuli váze hlavy a kvůli zkosení na vrchu kytary, díky kterému je na těle popruh v malém úhlu. Tím pádem když hraješ, tak nemáš uplně volnou levou ruku pro hraní a musíš ji také používat na podpírání krku. Někdo si na to prý zvykne, někomu to vadí. Mně osobně to vadilo a měl jsem si to pořádně zjistit, ještě než jsem to pořídil. Ušetřil bych cestu a starosti prodejci. Tak jen abys to kdyžtak věděl :wink:

Jinak osobně se mi ta kytara hodně líbila a zvukově jsem si ji taky oblíbil. Nebýt toho vyvážení, tak je to to nejlepší, na co jsem kdy hrál. Trochu mě to zamrzelo :?

EDIT: to moje teda je pětistrunná, ale to myslim zas takový rozdíl neni
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tahle věc s přepadáváním se dá částečně řešit pomocí širokého koženého řemene, ale není to dokonalý řešení.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
rene

Příspěvek od rene »

Skoro bych tvrdil že to nebude moc vadit. Počítam že do grunge nebudeš mít super složitý slappový vyhrávky a pokud třeba chceš hrát trsátkem a palec levý ruky budeš mít kolem krku tak to naopak bude docela pohodlný. spousta grungeovejch kapel maj tuhle basu a ačkoliv se mi zvukově nelíbila, tak k tomu maj asi důvod.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Já bych bral epi, ale to je asi z toho důvodu že ju mám taky...a prostě thunderbird je od Gobsonu, a myslím že se otmu přiblížíš víc s ňou než s LTD...ale je ted apravda že já mám epi z Hořovic, jak sou na otm ty dnešní modely nevím...jinak to přepadávání není podle mě tak hrozný, měl jsem předtím Fendera Precisiona a od včera mám thunderbirda, a nepřijde mě že by tam byl nějakej velkej rozdíl, aspoň mě to nevadí...a to je to 5...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“