Sluchátka na cvičení

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Sareavok

Sluchátka na cvičení

Příspěvek od Sareavok »

Snad tu nikde podobné téma ještě není ...

Právě jsem se přestěhoval do bytu a nechci tu rozpoutávat války se sousedama, ale chci zároveň hrát i třeba do noci ...

Mám Line6 Flextone III 2x75W a hledám k tomu sluchátka. Díval jsem se po Sennheiserech HD 555, který mají prej dobrý středy, ale basy ne moc dobrý (což nevím, jestli by mi mělo vadit). Taky jsem se pak snažil zjistit v čem jsou HD 595 lepší, ale kromě parametrů nic - mají vetší frekvenčí rozsah. Bylo mi doporučený, abych se spíš kouknul po Beyerdynamics DT 770 nebo Audiotechnica ATH-Pro 700 (ale nevím jestli to nejsou spíš DJovský) a taky mi někdo doporučil AKG K240. Nechci žádný KOSSky.

Budu rád za jakoukoliv radu a připomínku.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchátka na cvičení

Příspěvek od Wohma »

HD555 by mely mit v podstate totozny menice jako 595ky, takze by mezi nema nemel byt velkej rozdil. HD555 je jednoznacne nejlepsi kauf v pomeru vykon/cena (resp. spis zvuk/cena), pokud je to tvoje cenova relace, pak to s klidem ber. Ty Beyerdynamicy mohou byt velmi zajimava alternativa, ale myslim, ze stoji o poznani vic. Audio Technicu prilis neznam, AKG mi za ty prachy neprijde nicim zajimave.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Favor

Příspěvek od Favor »

Zdravím, poradil by někdo bezdrátová sluchátka do 3000,- ?
Mám klas. sluchátka zapojený před sebou do mixáku a docela ten kabel při hraní překáží.

Koukal jsem na tyhle ale nevím.
http://www.alza.cz/sennheiser-rs-160-d169748.htm

Díky
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, při hraní přes sluchátka bych radši strkal peníze do kvalitních drátových, než to bezdrátů, kde ty peníze nraůstají kvůli něčemu jinému, než je zvuk.

Sám teď čas od času do sluchátek hraju a pokud je kabel dost dlouhý, tak bohatě stačí vést ho za krkem kytary, optimálně když se vede zezadu kolem ramene. Pak vůbec nepřekáží.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Když už se řeší sluchátka, na Rolandovi mi výstup na sluchátka hrozně zkresluje. Vrazim tam sluchátka a neni to slyšet a když to dám trochu nahlas tak to neskutečnym způsobem zkresluje, i když na mym bývalym ehm Staggovi to prostě nedělalo ... A dělá to víc sluchátek ... Je výstup z toho komba opravdu tak náročnej, nebo to neni sluchátkama?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak jsem si zase zničil sluchátka a protože na sluchátkách nejčastěji ničím kabely, tak jsem uvažoval o nějakých sluchátkách s odpojitelným kabelem, narazil jsem na tyhle dvoje shure, ale protože jsem nikde v blízkosti nenašel žádný obchod, kde bych je mohl vyzkoušet a porovnat, tak netuším jestli má smysl připlácet na ty dražší. Nemá s nimi někdo nějaké zkušenosti?

http://www.thomann.de/gb/shure_srh_840.htm
http://www.thomann.de/gb/shure_srh_440.htm

Rád bych koupil nějaké, které by mi vydrželi delší dobu a o těch 840 jsem četl, že prý jsou stavěné jak tank.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Teorge píše:Tak jsem si zase zničil sluchátka a protože na sluchátkách nejčastěji ničím kabely, tak jsem uvažoval o nějakých sluchátkách s odpojitelným kabelem, narazil jsem na tyhle dvoje shure, ale protože jsem nikde v blízkosti nenašel žádný obchod, kde bych je mohl vyzkoušet a porovnat, tak netuším jestli má smysl připlácet na ty dražší. Nemá s nimi někdo nějaké zkušenosti?

http://www.thomann.de/gb/shure_srh_840.htm
http://www.thomann.de/gb/shure_srh_440.htm

Rád bych koupil nějaké, které by mi vydrželi delší dobu a o těch 840 jsem četl, že prý jsou stavěné jak tank.
Tak na sluchátkách neni problém si vyměnit kabel sám, určitě bych kvůli zlomenýmu kabelu nekupoval nové sluchátka ...
Obrázek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak je mi jasné, že se to dá spravit. Mám tam i problém s jedním repráčkem,že chrastí, ale i to není problém jsou to kossy a za 150Kč s poštovným mi je vymění. Ty si nechám k MP3.

Ale rád bych si pořídil něco lepšího na cvičení/pokusy o nahrávání.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Teorge píše:Tak je mi jasné, že se to dá spravit. Mám tam i problém s jedním repráčkem,že chrastí, ale i to není problém jsou to kossy a za 150Kč s poštovným mi je vymění. Ty si nechám k MP3.

Ale rád bych si pořídil něco lepšího na cvičení/pokusy o nahrávání.
Joo kossy jsou fajn, ta záruka je fakt dobrá věc, sám sem tam s nima byl asi 10x. Jak to trvá dlouho tou poštou? Já tam vždycky byl na počkání, tak netušim za jak dlouho to můžou vrátit zpátky poštou..
Obrázek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Týden-dva,osobně to bývalo hned, ale v Ostravě už osobně vyměnit nejdou, tak to musím posílat do Prahy. Ale na poštu se mi nikdy moc nechtělo, tak se mi tu valí druhé s ušlápnutým sluchátkem, o kterých jsem si říkám už rok, že je tam pošlu :-D
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Tak za 3k nemá moc cenu kupovat sluchátka jenom na cvičení, šel bych do http://www.sluchatka.net/142-beyerdynam ... 2007-akce/ - případně, kdyby měly být i na ven tak http://www.sluchatka.net/31-etymotic-research-er-6i/. Ale je to jen podle názorů z různých fór atp. Doporučuju napsat majiteli toho eshopu, má vlastní poslechový studio, kde vás nechá všechny sluchátka (i ty ineary, když si koupíte náušníky) vyzkoušet. Jestli nejste z Práglu, tak vám je pošle proti záloze na vyzkoušení poštou.
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Mám Shure SE110 už vyše dvoch rokov. Kvalitný čistý detailný zvuk, dobrý zážitok, kvalitné vyhotovenie a materiály. I keď cez kombo nezvyknem hrať. Neviem nakoľko to závisí od sluchatiek alebo od výstupu komba pretože mne sa ten zvuk nepáči tak, ako keď hrám normálne.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Abych nezakládal nové téma, chci si taky už delší dobu pořídit nějaký kvalitní sluchátka na cvičení z komba když někdo prudí doma nebo sousedi a tak podobně... Doufám že Roland bude z dobrých sluchátek hrát hodně dobře, a jestli ne tak to bude zlý . :lol:
No každopádně sem koukal už na pár sluchátek, ale nějak se v tom moc neorientuju... Je jich moc a moc a hlavně ty ceny jsou rozdílné, jedny 1000 další 5000 ... Nikdy sem se o sluchátka moc nezajímal, tak se ptám za kolik by se tak daly sehnat nějaké fakt dobré? Ale zase aby nestály šílený peníze...

Jinak určitě chci uzavřené, stejně na to budu hrát jenom doma, takže nevidim důvod na nějaký polootevřené a podobně.

Jako první sem se koukal na ty Sennheisery, ale ty moc v obchodech s kytarama ani nemají, tak jestli bych to neměl brát jako znamená že Sennheiser a kytary nejdou moc k sobě?

A ještě poslední dotaz, jaký je zásadní rozdíl mezi Studiovými a Hifi sluchátky?
Obrázek
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Mezi studiovými a HiFi bych asi nerozlišoval, spíš mezi studiovými, pro domácí poslech a pro DJ. Studiové bývají většinou zaměřené na frekvenčně vyrovnaný detailní poslech s útlumem zvuku, sluchátka pro domácí poslech bývají většinou otevřená, protože s uzavřenými nikdy nikdo nevyrobil přirozeně znějící vyrovnanej zvuk, a sluchátka pro DJ jsou stavěná na čitelnost zvuku, aby byly dobře rozpoznat beaty (s čím pracuje DJ) v ostatním bordelu a taky aby byla nejlépe nezničitelná (zlaté Senny HD 25 SP II).

Na závěr, nekupuj si HD 555, je to sh*t :mrgreen:
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

při poslechu doma je o důvod víc používat polootevřený,
jinak já mám RE0 špunty na doma i ven:
http://anythingbutipod.com/2009/04/head ... e0-review/
a to jsou sluchátka který žádný nahrávce neodpustěj žádnou chybu a můžu ti říct že napojit kvalitní sluchátka přímo na roland je zvuková tragédie, nebo spíš TRAGÉDIE :-)
ten zvuk je asi prostě laděnej na ten reprák a z něho je fajn, ale na cvičení bych šel spíš cestou multiefektu, řekl bych že i kapesní za pár kaček bude mít lepší zvuk než kombo, horší už to nejde :P
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

No co já zase slyšel od mnoha lidí tak multiefekty jsou sh*it :roll:
A neexistuje něco, do čeho bych vrazil výstup z Rolanda a co by ten zvuk trošku pořešilo aby byl na kvalitativní úrovni repráku nebo tak podobně? :lol:
No chápete jak to myslim ...
Protože se mi zase nechce vyhazovat x tisíc za multiefekt, který budu používat jen na cvičení se sluchátkama a kde nebudu moct poladit takové zvuky jako sem zvyklý na mym kombu ...
Obrázek
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Mycounty: proč jsou Seny 555 šity? Já na Sennheisery nedám dopustit, tak by mě to zajímalo (tyto jsem neslyšel).
Jedu už je několik let a několik typů a super. Kossy jsou proti tomu ulhaný srágory. Klekly mě Senn 280 lin (po asi 6 letech). Nejlepší sluchadla, co jsem na uších měl (a navíc uzavřený). Porovnával jsem s kossama a AKG. No a teď koukám po náhradě. A vyčíhl jsem si tyto Sennheiser HD 380 PRO Mělo by to být náhrada za ty 280.
A co jsem zkoušel i jiný Senny,tak žádný nesklamaly.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Cotouch

Příspěvek od Cotouch »

jakub.kubaaa píše:No co já zase slyšel od mnoha lidí tak multiefekty jsou sh*it :roll:
A neexistuje něco, do čeho bych vrazil výstup z Rolanda a co by ten zvuk trošku pořešilo aby byl na kvalitativní úrovni repráku nebo tak podobně? :lol:
No chápete jak to myslim ...
Protože se mi zase nechce vyhazovat x tisíc za multiefekt, který budu používat jen na cvičení se sluchátkama a kde nebudu moct poladit takové zvuky jako sem zvyklý na mym kombu ...
o ničem takovým nevím, jen jsem ti chtěl říct, že kupovat sluchátka za několik tisíc pro napojení do Rolandu jsou naprosto vyhozený peníze :-)

možná bych zkusil tohle:
http://kytary.cz/vox-amplug-cr-classic-rock/HN097425/
nikdy jsem to neslyšel, ale třeba to je cesta...
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty amPlugy nejsou vůbec špatný nápad. Je to záležitost sice jednoduchá, ale vcelku dobře hrající. A za ty prachy...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já jsem amplug slyšel, byla to pro něj cesta z pošty do kytary, a zase zpátky na poštu :wink:
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“