Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Lukus

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od Lukus »

Co ja jsem tu mel echa tak vsecky usmernovaly selenem, mozna mas nejakou spesl edici :) (coz u tesly neni neobvykle).

Jeste k tem trafum, trafo ma jeden primar a x sekundaru. U traf co my pouzivame je prave zhavici sekundar (minimalne jeden), vetsinou tech 6,3V. Pak je tam HV sekundar (high voltage :) ) a mozna jeste nejake dalsi sekundary pro zdroj biasu atd.

O tech usmernovacich si precti treba tu, je tam vsecko co potrebujes : http://www.freewebs.com/valvewizard/index.html , sekce power supply.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Lukus píše:Co ja jsem tu mel echa tak vsecky usmernovaly selenem, mozna mas nejakou spesl edici :) (coz u tesly neni neobvykle).

Jeste k tem trafum, trafo ma jeden primar a x sekundaru. U traf co my pouzivame je prave zhavici sekundar (minimalne jeden), vetsinou tech 6,3V. Pak je tam HV sekundar (high voltage :) ) a mozna jeste nejake dalsi sekundary pro zdroj biasu atd.

O tech usmernovacich si precti treba tu, je tam vsecko co potrebujes : http://www.freewebs.com/valvewizard/index.html , sekce power supply.
Ty to echo jeste doma nemam tak nevim...ale na fotce se mi zdalo ze tam sou trafa 3 mozna to jen klamalo...asi to nic spešl nebude za ty prachy....A jak si ted napsal do LAmpy,falšky, elky...že moje teorie je spravna...budu žhavit 6,3 AC nevim kolko tech sekundaru echo ma....ale popř kdyby tam byl naky volny s napetim ktere se da usmernit třeba 7812kou nebo LM317kou tak bych tu EZ žhavil solo , nebo bych tam prdnul nake male trafičko co se mi doma vali
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Nic usmernovat nemusis, vsecky elky muzes zhavit stridavym (i usmernovacku). Na to zhaveni potrebujes tak 2,1A s usmernovackou, 1,1A bez ni. Podle schematu ma to echo jen jeden zhavici sekundar pro vsecky elky, takze tenhle proud urcite zvladne.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Lukus píše:Nic usmernovat nemusis, vsecky elky muzes zhavit stridavym (i usmernovacku). Na to zhaveni potrebujes tak 2,1A s usmernovackou, 1,1A bez ni. Podle schematu ma to echo jen jeden zhavici sekundar pro vsecky elky, takze tenhle proud urcite zvladne.
tak to je v klidu :) a ten brum z AC žhaveni asi nějak velký nebude že :D
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Nic hrozneho, da se ho v poho zbavit.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak neska mi dorazili věci z TUBE TOWN a stavba může začít .teda až se vrátim domů :twisted:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Tak jsem si udělal návrh zesiloovače, do kterého se teď budu pouštět, bude to el84+ ecc83

- 2x Vol,Gain (falešný dvoukanál dvě urovně vol a gain přepínané Fswitchem)

- Tone / Low,mid,high (přepínač pro výběr korekcí)

-přepínače 3/5 W ; Bright popř boost

potřeboval bych poradit, jak na ten přepinač Bright nebo boost jaké součástky použít, a kam s nima.

Nakres zesilovače ZDE
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

rudie píše:Tak jsem si udělal návrh zesiloovače, do kterého se teď budu pouštět, bude to el84+ ecc83

- 2x Vol,Gain (falešný dvoukanál dvě urovně vol a gain přepínané Fswitchem)

- Tone / Low,mid,high (přepínač pro výběr korekcí)

-přepínače 3/5 W ; Bright popř boost

potřeboval bych poradit, jak na ten přepinač Bright nebo boost jaké součástky použít, a kam s nima.

Nakres zesilovače ZDE
když by si chtěl dělat boost tak tam dej booster mezi vstup a 1. triodu a přepínání udělej klasicky jako TB v v krabičkách a bud to udělej na přrpínač nebo na relátko.
EDIT : třeba nějak takle ( koukej jen na ten boost toho odtatniho si nevsimej to je nakej mini zesik) http://dl.dropbox.com/u/967492/Vibratone.JPG
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Rudie, nejednoduší bright uděláš tak, že na potu hlasitosti, či gainu překleneš počátek dráhy a jezdce kondíkem ( přes vypínač ). Používá se tak od 100piko až po 220p. Nutno vyzkoušet. Leč tenhle bright funguje jen při menších hlasitostech. Otevřeš-li pot naplno, signál tedy nemá v cestě žádný odpor a jde přímo přes potenciometr a ne tou odbočkou s kondíkem. Snad jsem to vysvětlil dost polopatě. Jinak je další možnost přepínat hodnotu katodového kondenzátoru, ale tím zároveň hýbeš se zesílením daného stupně a mně se vůbec nejvíc líbí přepínání vazebního kondíku za prvním stupněm. Některé staré Orange tam měli vícepolohový otočný přepínač a tím pádem spoustu možností, já to řeším jen jedním přepínačem a dávám jeden kondík tak 1n až 2n2 a druhý z pravidla 10n, nebo 22n, případně až 33n. Záleží na kvalitě výstupáku a repra, kolik basů zvládnou uhrát. Nutno vyzkoušet. Jinak to můžeš obšlehnout z tohoto mého projektu: http://www.elektroworld.info/images/ima ... N_MM15.pdf
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

mmjuz píše:Rudie, nejednoduší bright uděláš tak, že na potu hlasitosti, či gainu překleneš počátek dráhy a jezdce kondíkem ( přes vypínač ). Používá se tak od 100piko až po 220p. Nutno vyzkoušet. Leč tenhle bright funguje jen při menších hlasitostech. Otevřeš-li pot naplno, signál tedy nemá v cestě žádný odpor a jde přímo přes potenciometr a ne tou odbočkou s kondíkem. Snad jsem to vysvětlil dost polopatě. Jinak je další možnost přepínat hodnotu katodového kondenzátoru, ale tím zároveň hýbeš se zesílením daného stupně a mně se vůbec nejvíc líbí přepínání vazebního kondíku za prvním stupněm. Některé staré Orange tam měli vícepolohový otočný přepínač a tím pádem spoustu možností, já to řeším jen jedním přepínačem a dávám jeden kondík tak 1n až 2n2 a druhý z pravidla 10n, nebo 22n, případně až 33n. Záleží na kvalitě výstupáku a repra, kolik basů zvládnou uhrát. Nutno vyzkoušet. Jinak to můžeš obšlehnout z tohoto mého projektu: http://www.elektroworld.info/images/ima ... N_MM15.pdf
jestli jsem to dobře pochopil, tak uvedu př na tom tvojem projektu....tu tonovou clonu vynechám, tzn že tam bude za prvnim stupnem 33n na spinač a nic vic? no a k te tonove cloně....představoval bych si přepinač mezuï tonovou clonou a 3pasm equalizerem má to takhle cenu dělat?

jinak ten trojpasmovy eq....necham tak jak je v P1 a tone control si vyberu tady
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

V mém projektu je 1n přímo - ostrý cinkavý zvuk, a nebo zkratováním 2M2 odporu vypínačem přes 33n, hutný sound. Ale to už tam lezou basy jako kráva, pokud na to nebudeš mít obzvláště kvalitní výstupák a repro, tak se Ti bude zvuk hltit. Dej tam raději 22n, když to bude pořád moc basové, sniž na 15n, nebo na 10n. Pokud se Ti bude zdát basů málo, dej tam teprve 33n.
Jinak si můžeš klidně dát jednopásmovou korekci za první stupeň a pak ještě do katody sledovače třeba třípasmový korektor. Jen mi to nepřipadá moc smysluplné. To se bojíš, že Tvá kytara má tak mizerný zvuk, že ho budeš muset tolik korigovat? Na stránkách duncan amp by měl být prográmek na korekce, tak si ho stáhni a pohraj si s tím, abys viděl, jak to vůbec funguje. Jestli to nenajdeš, pošli mi SZ a jí Ti ho pošlu na e-mail.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

mmjuz píše:V mém projektu je 1n přímo - ostrý cinkavý zvuk, a nebo zkratováním 2M2 odporu vypínačem přes 33n, hutný sound. Ale to už tam lezou basy jako kráva, pokud na to nebudeš mít obzvláště kvalitní výstupák a repro, tak se Ti bude zvuk hltit. Dej tam raději 22n, když to bude pořád moc basové, sniž na 15n, nebo na 10n. Pokud se Ti bude zdát basů málo, dej tam teprve 33n.
Jinak si můžeš klidně dát jednopásmovou korekci za první stupeň a pak ještě do katody sledovače třeba třípasmový korektor. Jen mi to nepřipadá moc smysluplné. To se bojíš, že Tvá kytara má tak mizerný zvuk, že ho budeš muset tolik korigovat? Na stránkách duncan amp by měl být prográmek na korekce, tak si ho stáhni a pohraj si s tím, abys viděl, jak to vůbec funguje. Jestli to nenajdeš, pošli mi SZ a jí Ti ho pošlu na e-mail.
Diky za info:) chtěl jsem aby tam toho šlo nakroutit co nejvice, ale tak to kašlu a udelam tam normalne 3pasma podle P1...ten přepinač urovni gain a vol to už je v poho ne? myslim že i stanley to takhle do něčeho dělal...ja totiž momentale nemam moc peněz tak nechci dělat dvoukanal (2x ecc).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

asi takhle, můžeš si tam udělat 2 kanaly přepínaný relátkama - 2xgain,2xvolume,2xeq - jeden eq klasicky 3pasmovej, a druhej eq jenom jednopotakovou tonovou clonu - na clean by stacila (pokud nechces kroutit na kytare), tady je par tonestacku - http://amps.zugster.net/articles/tone-stacks , ja jsem delal do jednoho aparatu tohle http://amps.zugster.net/images/articles ... -schem.gif a fungoavalo to celkem dobre, dystak si trochu pohrajes s hodnotama kondiku aby to zaviralo jak chces :wink: )

EDIT: ted jsem si vsim, jak mas na tom obrazku ty trafa, takhle by to nebylo ideani, mel bys jedno trafo otocit o 90° aby ti navzajem nechytaly vazbu... :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:asi takhle, můžeš si tam udělat 2 kanaly přepínaný relátkama - 2xgain,2xvolume,2xeq - jeden eq klasicky 3pasmovej, a druhej eq jenom jednopotakovou tonovou clonu - na clean by stacila (pokud nechces kroutit na kytare), tady je par tonestacku - http://amps.zugster.net/articles/tone-stacks , ja jsem delal do jednoho aparatu tohle http://amps.zugster.net/images/articles ... -schem.gif a fungoavalo to celkem dobre, dystak si trochu pohrajes s hodnotama kondiku aby to zaviralo jak chces :wink: )

EDIT: ted jsem si vsim, jak mas na tom obrazku ty trafa, takhle by to nebylo ideani, mel bys jedno trafo otocit o 90° aby ti navzajem nechytaly vazbu... :wink:
tak takhle to bude uplne nejlepší puvodne jsem chtel spol korekce a přepinat mezi tone a eq... ale udelam to tak jak pišeš tonr pro clean a low mid high pro zkreslenej...relatka mam takže neni problerm :) akorat bych tě chtěl poprosit jestli nemas z nakeho projektu nakres ve skutečnem meřitku, jen abych vedel jak daleko dat od sebe diry na potenciometry a tak..... sice jsem to narysoval a velkou čast komponentu jsem jen překopiroval z netu, protože jsem nevedel rozmery a nechtelo se mi s tim drbat...

jo a k tomu obrazku šlo mi spiš o navrh jak to bude vypadat zvenku....ten vnitřek jsem jern překopčil z jineho modelu, je to tam jen tak aby to vypoadalo nějak:)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

hele asi takhle, ja mam ty "planky" na papire v pc to většinou nemam, ale je to víceméně na tobě, jak si to uděláš, aby to nějak vypadalo, aby se ti to dobře ovládalo atd, prostě vem co budeš používat, dej si to před sebe na papír a udělej si to jak se ti to bude líbit, podle tvejch možností a schopností 8)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:hele asi takhle, ja mam ty "planky" na papire v pc to většinou nemam, ale je to víceméně na tobě, jak si to uděláš, aby to nějak vypadalo, aby se ti to dobře ovládalo atd, prostě vem co budeš používat, dej si to před sebe na papír a udělej si to jak se ti to bude líbit, podle tvejch možností a schopností 8)
me slo o to abych vedel např rozmer tech knobů ChickenHead protože je jeste nemam doma, tak at to mužu už navrtat připevnit trafa spinače atd...proste at se to trochu pohne.....
A jak s Potenciometrama? naky typ na značku??? dratove? uhlikove? nebo stači ty z Gesu?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

rudie píše:
Stanley06 píše:hele asi takhle, ja mam ty "planky" na papire v pc to většinou nemam, ale je to víceméně na tobě, jak si to uděláš, aby to nějak vypadalo, aby se ti to dobře ovládalo atd, prostě vem co budeš používat, dej si to před sebe na papír a udělej si to jak se ti to bude líbit, podle tvejch možností a schopností 8)
me slo o to abych vedel např rozmer tech knobů ChickenHead protože je jeste nemam doma, tak at to mužu už navrtat připevnit trafa spinače atd...proste at se to trochu pohne.....
A jak s Potenciometrama? naky typ na značku??? dratove? uhlikove? nebo stači ty z Gesu?
rozměry kuřecích hlav by měli bejt tam odkud je dudes kupovat .jejich víc druhů . potenciometry použij klidne naky z gesu . já používam potenciometry Alpha ale ty tu asi nesezenes snad mozna v hadexu.
Obrázek
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rudie píše:...nebo stači ty z Gesu?
ne hlavně to ne - v kamarádově kytaře sem je osazoval - ty nejdražší co tam maj- a už jsou v kelu - po měsíci
skus sehnat ty alphy a nebo se zeptej mmjuze/stanleyho - oni dávaj do zesíků novovýrobu tesla a ty vydržej o dost víc...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

http://www.es-ostrava.cz/
klidně si tam krom potenciometrů objednej i polyesterové kondíky.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Lukus píše:Co ja jsem tu mel echa tak vsecky usmernovaly selenem, mozna mas nejakou spesl edici :) (coz u tesly neni neobvykle)........................................
Hele a šlo by to použít do toho lampáče?No neska jsem kuchal to echo co mi přišlo, ulovil jsem magicke oko, VT a Power trafo a asi vypajim i patice (můžou se ještě hodit) .....

Asi je to blbost, ale daly by se z toho použít nějaké kondíky? např elelit 50+50 uF? nebo takove ty male hnede (přijde mi jakoby byly keramicke ale nektere v plastu) kdybych je ve škole proměřil jestli sedi hodnoty mely by byt ok ne?
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“