Výbava na cover Nirvany
Pravidla fóra
Re: Výbava na cover Nirvany
Netrefil si to zkreslení, jak vůbec můžeš dát třeba na Smells like teen spirit metal nebo metal stack to je proste blbost podle mě ja chtěl jenom poradit tot vše.
Ale PROČ je to blbost? 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a jak muze mick thomson hrat s trsatkem ktere se jmenuje Jazz...Cassia píše:Netrefil si to zkreslení, jak vůbec můžeš dát třeba na Smells like teen spirit metal nebo metal stack to je proste blbost podle mě ja chtěl jenom poradit tot vše.
- ...EDGE...
Jezismarja a proc je to blbost, zkousel sis vyndat spunty z usi a nakroutit neco? Co se ti nezda chlape?Cassia píše:Netrefil si to zkreslení, jak vůbec můžeš dát třeba na Smells like teen spirit metal nebo metal stack to je proste blbost podle mě ja chtěl jenom poradit tot vše.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Cassia píše:Netrefil si to zkreslení, jak vůbec můžeš dát třeba na Smells like teen spirit metal nebo metal stack to je proste blbost podle mě ja chtěl jenom poradit tot vše.
Ne, ty jsi nepochopil co ti psali... nic víc...
Metal, a Metal Stack na Tvém kombu NEJSOU EFEKTY ale simulace aparátů. Sice nechápu, jak je možný že máš něco doma, a neznáš to, ale že se vůbec divim.
Každopádně, Nero Ti radil, aby jsis jako simulaci nastavil Metal či Metal stack a bral to jako základ, na kterém můžeš stavět. Toť vše.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Říkám si, jestli ho napadlo stočit na těch simulacích gain dolů. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Víš, takový ten potenciometr s nápisem Gain se nemusí dávat úplně doprava...Cassia píše:Netrefil si to zkreslení, jak vůbec můžeš dát třeba na Smells like teen spirit metal nebo metal stack to je proste blbost podle mě ja chtěl jenom poradit tot vše.
Jinak pozor, hraju prog-metal s trsátkem Jazz a kdybych na to měl prachy, tak budu používat kabely Monster Cable Acoustic, přestože hraju na elektrickou kytaru. A když jsem doma míval Mesu V-Twin, tak z Blues kanálu jsem tahal dost hard-rockový zkreslení a na Solo kanál jsem hrál doprovody.
Takže jsem asi úplnej blbec...
A v tom případě by sis asi měl pořídit na hraní Nirvany krabičku jménem Digitech Grunge...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo, Nero, teď jsi na to kápnul... seš lama, nevíš, že metal se hraje jen na černý B.Itche podladěný aspoň o tři tóny a na blues musíš bejt černej ty. Prostě to zabal 
jo seš fakt debil na to si káp, aby ses neposral že ti někdo něco řekne nirvana vždycky hrála clean + distortion tak si nevyskakuj nejsi mistr světa 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Huhu bude se rozdavat ovoce?
@Cassia nedelej ze sebe idiota a poslouchej co ti zkuseny lidi rikaji, hlavne si odpust ten ton, na to tu nikdo neni zvedavej.
@Cassia nedelej ze sebe idiota a poslouchej co ti zkuseny lidi rikaji, hlavne si odpust ten ton, na to tu nikdo neni zvedavej.
Tak mě napadá jestli je to nějakej provokatér nebo nechápavec co nepochotí ani sarkasmus.
Ad thema-na tom kombu sou dva kanály proto aby sis nemusel kupovat efekty a hrát clean +distortion.
Metal popř.M Stack sou prostě trošku jiný zkreslení a já přes ně hraju Nirvanu taky akorát se musí mezi Nirvanou a Metallicou pootočit Gainem. Jestli to s tou Nirvanou myslíš vážně tak si pořiď Footswitch protože Nirvana docela ráda střídá zkreslenej a čistej zvuk a když sem se pokoušel nohou mačkat nohou ten čudlík na kombu, tak sem se zamotal do kabelu a málem se zabil
.
Ad thema-na tom kombu sou dva kanály proto aby sis nemusel kupovat efekty a hrát clean +distortion.
Metal popř.M Stack sou prostě trošku jiný zkreslení a já přes ně hraju Nirvanu taky akorát se musí mezi Nirvanou a Metallicou pootočit Gainem. Jestli to s tou Nirvanou myslíš vážně tak si pořiď Footswitch protože Nirvana docela ráda střídá zkreslenej a čistej zvuk a když sem se pokoušel nohou mačkat nohou ten čudlík na kombu, tak sem se zamotal do kabelu a málem se zabil
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Uživateli Cassia byl udělen permanentní ban za rouháníCassia píše:jo seš fakt debil na to si káp, aby ses neposral že ti někdo něco řekne nirvana vždycky hrála clean + distortion tak si nevyskakuj nejsi mistr světa
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Pozor, na Rolandu je ten Clean kanál dost divnej..rozhodně se nehodí na Nirvanu. Já tu "čistou Nirvanu" hraju přes Tweed, tu "zkreslenou" přes R-Fier, případně ten zmíněnej Metal..
Taky mám Roland 20x a zkoušela jsem na cleanu hrát Nirvanu, nezní to divně je to docela podobný samozřejmě, že to nemůže znít úplně stejně, ale není to až tak rozdílný.
::IBANEZ GioRX 20 :: Washburn D8:: Manuel Rodriguez Caballero 9 :: ROLAND Cube 20X combo:: PLANET WAVES Joe Satriani Signature :: PLANET WAVES Joe Satriani signature strap ::
Mě ten clean kanál přijde taky docela normální...každý má svůj vkus a požadavky
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Přesně! Kobejn vždycky používal distortion PolyChorus a nic jinýho, vy demence!!§!Cassia píše:jo seš fakt debil na to si káp, aby ses neposral že ti někdo něco řekne nirvana vždycky hrála clean + distortion tak si nevyskakuj nejsi mistr světa
Moje řeč, na metal nebo metal stack to jde taky, ale už to není ono a navíc i když máte gain úplně vlevo.
::IBANEZ GioRX 20 :: Washburn D8:: Manuel Rodriguez Caballero 9 :: ROLAND Cube 20X combo:: PLANET WAVES Joe Satriani Signature :: PLANET WAVES Joe Satriani signature strap ::
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Clean na Rolandu je simulace Roland Jazz Chorus, na který Cobain rozhodně nehrál.Cassia píše:jo seš fakt debil na to si káp, aby ses neposral že ti někdo něco řekne nirvana vždycky hrála clean + distortion tak si nevyskakuj nejsi mistr světa
Aparáty, které mají druhý kanál, jako napřílad Roland Cube, ho většinou mají z toho důvodu, aby sis na něm mohl nastavit zkreslený zvuk a nemusel používat distortion krabičku.
Mistr světa nejsem, ale aspoň nejsem arogantní pokrytec, který si nenechá poradit od evidentně zkušenějších lidí.
A nakonec poznámka pod čarou - kdybys takhle útočil na kohokoli jiného, tak už máš dávno odhlasovaný 14 denní ban.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
btwe jste si jisty tim DS 1? ja tu krabku docela znam a nejak mi nikdy neprisla jako "cobainovska" pokud se bavime teda hlavne o nevermind. na nevermind ma imho ten zvuk na svedomi hlavne Butch Vig, ktery kombajna nutil vrstvit, takze kytara tam je treba z 4 tracku ktere hrajou unisono part - napriklad Mesa, Bassman + Fuzz, Bassman crunch, a jeste neco co si uz nepamatuju. pro me osobne vzdycky bylo to "gro" jeho kytarovyho zvuku z tyhle ery fender s HB u kobyly + mesa studio preamp + mesa konec (i kdyz pouzival i PA konce kvuli nahraditelnosti) + 1960ka s pravdepodobne V30.
Moje zkušenost s Rolandem CUBE 30X byla asi taková, že jsem nevěděl, jak dobře to hraje, dokud jsem ho nedal trochu nahlas. A to se doma nedalo. Čistý kanál byl při té hlasitosti příliš mrtvý, ostatní simulace (až na Recto) na tom byly stejně. Nirvana na tom takhle moc věrně nezní.
Na to, jak pěkně to hraje i na jiné simulace, jsem přišel vlastně až ve chvíli, kdy přijel kupec a trošku jsme to okotlili.
No a k výbavě na Nirvánu... (Japonský) Boss DS-1 (Kinx: Říká se, že na to hrál, tak to vem čert
), EXH Small Clone, možná flanger nebo nějaké vibráto (moc naposlouchané je nemám, takže si nejsem jistý, co ve SLTS vlastně je), kytara s tenčím zvukem (takže ne LP
) a lampa se slušným fenderózně čistým zvukem.
Suma sumárum - do 15k s nákupem z bazaru by ses vejít mohl.

Na to, jak pěkně to hraje i na jiné simulace, jsem přišel vlastně až ve chvíli, kdy přijel kupec a trošku jsme to okotlili.
No a k výbavě na Nirvánu... (Japonský) Boss DS-1 (Kinx: Říká se, že na to hrál, tak to vem čert
Suma sumárum - do 15k s nákupem z bazaru by ses vejít mohl.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410