stary japonsky boss
Pravidla fóra
stary japonsky boss
ahoj mam stary Made in Japan Boss SD-1 za kolik se tak porda? btw prodat ho nechci jen me to zajima!
- citizen.one
Re: stary japonsky boss
1500-2500 podle serioveho cisla a stavu, kdyby to byl silver screw,tak i 3500+
jaky ma ten silver screw vyhody ze je trikrat drazsi?
je vyrobenej hentai skolackama ze soucastek z namletych pokemonu? 
- citizen.one
ne - je silver screw, to staci 
jinac jestli otazku myslis vazne, tak je z serie prvnich 10 000 Boss efektu, ktery mely jak nazev napovida - sroub stribrnej, prvni verze obvodu, nekdy modry blikaci ledky a jinej zvuk. Mam z tyhle serie OD1cku a i jednu pozdejsi a hrajou kazda sakra jinak, ale kazda velmi dobre...
jinac jestli otazku myslis vazne, tak je z serie prvnich 10 000 Boss efektu, ktery mely jak nazev napovida - sroub stribrnej, prvni verze obvodu, nekdy modry blikaci ledky a jinej zvuk. Mam z tyhle serie OD1cku a i jednu pozdejsi a hrajou kazda sakra jinak, ale kazda velmi dobre...
jasny, me to prave zajimalo jestli tam je nejak vyrazne zmenenej obvod nebo se jedna jen o drobnou fetis typu cip v tubescreameru 
- citizen.one
jsou mirne zmeneny obvody + cip jak pises 
Neni to trochu nelogický prodávat starej efekt za 2t když jsem novej v obchodě pořídil za 1500? 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Nekvasna píše:Neni to trochu nelogický prodávat starej efekt za 2t když jsem novej v obchodě pořídil za 1500?
Aha tak to asi budu muset přehodnotit své dosavadní vnímání světa
:D 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- citizen.one
prehodnot 
to je asi jako bys rekl ze mi das za 30 Les Paul Standard z roku 58 treba, protoze se ted prodava za 50
to je asi jako bys rekl ze mi das za 30 Les Paul Standard z roku 58 treba, protoze se ted prodava za 50
Co bys ještě za tak starou kytaru nechtělcitizen.one píše:prehodnot
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejen víno věkem zrajekvasna píše:Neni to trochu nelogický prodávat starej efekt za 2t když jsem novej v obchodě pořídil za 1500?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jojo obvody z nerostu především ..Nero píše:Nejen víno věkem zrajekvasna píše:Neni to trochu nelogický prodávat starej efekt za 2t když jsem novej v obchodě pořídil za 1500?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hlavně uživatelský hype kolem nich 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak to že se dřív (pro rýpaly některé) věci dělali lépe a poctivěji je známé snad každému....proto jsou efekty kolikrát staré i přes 20 let cenější než novodobé (a čínské) 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
SD1 zrovna není efekt co by byl vzácný a silver screw je tady moc povyku pro nic. Dávali tam 4558. Silver screw si myslim má opodsatnění u efektů co maj větší změny v součástkách protože se nějaká součástka nedala už sehnat.
Tak to já nevyvracím že se dříve vyráběli kvalitnější věci ale tak zas bychom měli brát v potaz opotřebení materiálu, takže dle mého názoru u 20 let stáré věci je vždy velmi pravděpodobné že se něco může zesrat a potom to stojí nemalé peníze opravit jelikož originál součástky nejsou moc k sehnání a výměnou součástek za dnešní už se dostávámě na uroven dnešních vyrobků takže nakonec hrozí že to člověka bude stát dost nervů ¨, financí i usilí..... a ten rozdíl v klvalitě zvuku podlě mě není až zas tak zásadní.... 
Přesně lidi jako ty se nikdy k solidnějšímu zvuku nedohrabou;) Nemyslím to jako urážku, ale představa že bych měl přesedlat z mojich anglických, cca. 30 let starých, celestion G12T-75 na dnešní čínu mě celkem děsí.
Podle mě je dost zásadní,za vintage věci se neplatí jen proto,že jsou 20 let starý,ale prostě proto,že hrajou lípkvasna píše:Tak to já nevyvracím že se dříve vyráběli kvalitnější věci ale tak zas bychom měli brát v potaz opotřebení materiálu, takže dle mého názoru u 20 let stáré věci je vždy velmi pravděpodobné že se něco může zesrat a potom to stojí nemalé peníze opravit jelikož originál součástky nejsou moc k sehnání a výměnou součástek za dnešní už se dostávámě na uroven dnešních vyrobků takže nakonec hrozí že to člověka bude stát dost nervů ¨, financí i usilí..... a ten rozdíl v klvalitě zvuku podlě mě není až zas tak zásadní....
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
tiez mam nejake stare japonce BOSS (BOSS BF2 Japan, CE 3 japan, PH2 japan, CS2 japan) a na ceste je SD1. a mal som aj kopec Boss-ov dnesnych, Taiwan. a nie som nejaky superodbornik, ale zvuk starych japoncov je proste lepsi.
ale je pravda, ze ked sa daco posere, tak to mozu byt vyhodene peniaze, a nie male peniaze.
ale je pravda, ze ked sa daco posere, tak to mozu byt vyhodene peniaze, a nie male peniaze.
LP+VHT