Queen

Vše o kapelách a hudebnících ...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Queen

Příspěvek od mtmccox »

Posloucháte, máte rádi?

Já od nich mám zatím pouze Greatest Hits, ale chystám se do toho ponořit určitě víc, protože pokud jejich ostatní písně jsou aspoň zčásti tak dobré, tak určitě stojí za to.

Miluju jejich změny temp, melodií, chórový zpěv, který do toho vždycky vstřelí jako nálož a všecko totálně rozhází, jen aby se to vzápětí složilo do dalšího nádherného partu :) To mě vždycky dostane..

Moc se mi líbí, že si na nic nehráli, že i podle koncertů to jsou přímí a normální chlapíci, co na srdci, to na jazyku.

Další věc, co mě vždycky nadchne je zvuk skučivých a kvičivých sól Briana, nevím čím to dělá, jestli je to Red Specialem, nebo používá nějaký efekt/aparát, ale takový zvuk jsem zatím slyšel jenom u nich. Možná se mi občas zdá, že kytara je málo zastoupená, ale nevím, jestli by to songy nezkazilo, kdyby tam řezal víc.. kdo ví. Jsou pro mě zkrátka příkladem správného rocku jak by měl vypadat :)

Freddie je kapitola sama pro sebe, takhle procítěně a zároveň silně to podle mě nedokáže podat nikdo jiný. A i lidi si dokázal totálně získat, co jsem měl zatím čest vidět na nahrávkách živáků.. Škoda takových..

Jaký máte názor na jejich uskupení s Rodgersem?

Pár mých oblíbených songů, schválně jsem zkusil nevybrat ty všem známé a stokrát profláknuté:

http://listen.grooveshark.com/#/s/Bicycle+Race/1Q8rly

http://listen.grooveshark.com/#/s/Under+Pressure/2vbQzw

http://listen.grooveshark.com/#/s/Don+t ... +Now/5aNtW

http://listen.grooveshark.com/#/s/Killer+Queen/5cOQ
:arrow:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
John M. William

Re: Queen

Příspěvek od John M. William »

Byls rychlejší. Od queenů nemam nic, protože se mi smazaly věci na harddisku =(. Četl jste někdo knížku? Je zajímavě napsaná a je záživnější než Pink Floyd od (teď si nevzpomenu to jméno..).
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Můžou se psát i kritiky nebo je thread pouze pro fans? :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V podstate jsem na nich vyrustal, mam k nim velky respekt, dodnes me nektery pisnicky dost berou, ale prilis casto je uz neposloucham - zvlaste proto, ze dost tech pisnicek uz mam hodne oposlouchanych.

Jester: Viz Sticky thread v tehle sekci. Ja myslim, ze konstruktivni a neagresivni kritika muze bez problemu byt, ale je treba si uvedomit, ze to budou cist zejmena fanousci, kteri na kritiku svych idolu byvaji casto haklivi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

Queen je pro mě jedna z nejlepších kapel co znám. Neznám od nich snad jedinej špatnej song. Trošku mě v jejich písničkách mrzí, že kytara nemá moc velkej význam a je málo slyšet, ale možná proto sou ty sóla tak dobrý, kdo ví. Každopádně Queen si vždycky poslechnu rád a s chutí, škoda, že Freddieho to skolilo, čert ví čeho bychom se ještě dočkali :twisted:
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Wohma píše: Jester: Viz Sticky thread v tehle sekci. Ja myslim, ze konstruktivni a neagresivni kritika muze bez problemu byt, ale je treba si uvedomit, ze to budou cist zejmena fanousci, kteri na kritiku svych idolu byvaji casto haklivi.
Tak jo, už mlčím. :D
Já jsem je sledoval jaksi v přímém přenosu. Desku po desce. Po The Game (která teda taky nebyla oproti předcházejícím deskám nic moc), to s nima šlo jenom s kopce.
Takže líbí se mi docela první deska a první skladba z A Night At The Opera - Death On Two Legs. No moc toho není, ale aspoň něco. :wink:

Z první desky třeba:
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Jester píše:Můžou se psát i kritiky nebo je thread pouze pro fans? :wink:
No, jak psal Wohma.. Když to nebude agresivní.. Ale dost dobře nechápu co chceš kritizovat.
vorech6 píše:Queen je pro mě jedna z nejlepších kapel co znám. Neznám od nich snad jedinej špatnej song. Trošku mě v jejich písničkách mrzí, že kytara nemá moc velkej význam a je málo slyšet, ale možná proto sou ty sóla tak dobrý, kdo ví. Každopádně Queen si vždycky poslechnu rád a s chutí, škoda, že Freddieho to skolilo, čert ví čeho bychom se ještě dočkali :twisted:
Nemůžu říct, že bych slyšel všechny. Nejsem fanoušek, ale ani kritik. Beru Queen jako legendu, u které si poslechnu hitovky, ale nemam našprtanou jejich historii, vim akorát jak skončil Freedie..

Ono je to těžko říct.. Hodně lidí si řekne, čeho bychom se dočkali, kdyby se nerozpadli pink floyd, kdyby nezemřel Morrison, Hendrix, Burton, Rhoads, Cobain.. To je těžký říct.. Určitě by vydali něco, co by bylo hitem..
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Dante

Příspěvek od Dante »

Tak sem čekal kdo to založí. :mrgreen:
Pro mě hodně důležitá kapela na ZŠ ta nej, ale že bych ji měl opravdu nastudovanou tak to bohužel ne, ale chystám se na to... už dlouho. :?
Moje první album který jsem si koupil za svoje byla sólovka freddieho. :wink:
Obrázek
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Taky jsem na Queen zacinal - vlastne to byla prvni kvalitni muzika, co se ke me dostala :D Bylo mi asi 11 nebo 12, vsichni vrstevnici poslouchali takovy ty disco sracky, co se hrali vsude v radiu a TV na zacatku 90.let az sem na jedny kazete od kamose objevil par songu prave od Queenu - v podstate moje prvni seznameni s rockovou hudbou a dodnes jsem za to vdecnej. Freddieho uzasnej hlas, Brianova kytara.. zkratka legendy. Sice uz je mam dneska taky fest oposlouchany, ale obcas kdyz si pustim video treba z koncertu ve Wembley, nebo jakejkoliv jejich zivac, tak je to vzdy balzam na dusi..

Btw. kytara Briana Maye - Red Special ma zajimavej pribeh:
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Special
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

Queen jsou pro mě úžasní svým neskutečně širokým záběrem... Málo skupin skáče od hard-rocku, přes skoro kabaretní muziku až k utahaným, popovým skladbám... Prostě, každý si přijde na své.
Jinak, za dva dny bude výročí (je to ten správný pojem) Freddieho smrti...
boolocks

Příspěvek od boolocks »

Queen?
Pro mě kapela číslo 1. už asi od dvanácti. Důvod, proč jsem se začal věnovat muzice. Díky nim se teď živim kolem muziky a dělám práci co mám rád :-)

Mám najetý všechny alba, a pro mě osobně je neuvěřitelný to, jak se kapela dokázala s totožnit s několika generacema, a zároveň mít furt svůj ksicht, ale hlavně, vyprodukovat tolik hitů, a zaroveň bejt umělecky fakt nahoře. A přitom vyprodávat stadióny.

Ze všech hledisek dokonalá muzika(od bicích přes kytary až po zpěvy). Ale hlavně, dokonalý hudební nápady. Je třeba si uvědomit, že málokado napsal tolik hitů čísla jedna pro usa a británii, jako Mercury nebo May. Jsou lidi, co zahrajou jako may, taylor, nebo deacon...taky jsou lidi, co zazpívaji s drivem a čistě jako mercury, ale nikdo to nevymyslí :-D

70 léta - aneb jak si queen zadělává na nesmrtelnost:

původně jsem sem chtěl naházet klipy z youtube, ale zasekal bych to tu celý, když jsem si uvědomil, kolik hitů bylo jen v 70 letech. Takže, pokud vás to zajímá, vlezte na youtube, a házejte do vyhledavače názvy:
Bohemian Rhapsody
Somebody To Love
Don't Stop Me Now
Save me
Killer Queen
Fat Bottomed Girls
Bicycle Race
Crazy Little Thing Called
Flash

Hned v roce 8O přicházejí dneska už s kultovníma skladbama,a během osmdesátek je jejich pozice ve světový music už legendární, na jejich koncerty přicházejí statisíce lidí. vyprodávaji největší stadiony po celém světě - krom komunistickejch zemí, kam je nikdo nepustil :-(:
We Will Rock You
We Are The Champions
Another One Bites the Dust
Under Pressure
Radio Ga Ga
It's A Hard Life
I Want To Break Free
Friends will be Friends
Who Wants to Live Forever
A kind of Magic
I Want It All
Breakthru
The Miracle

Pro zajímavost jen projeďte očima názvy skladeb. I když jste queen nikdy neposlouchali, i když jste neměli nikdy doma jejich cd, nebo mp3, tak budete minimálně 50 procent skladeb znát :-) když už ne podle názvu, tak po puštění :-) Nejsem si moc vědom toho, která jiná kapela by měla kadenci tolika hitů(jasně, jsou kultovní kapely, ale tolik skladeb?). A moje teorie je taková, že kdyby nevznikly beatels, tak jsou queen světově braný jako number one :-D

90 léta dopíšu příště :-D
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

boolocks píše: Crazy Little Thing Called
LOVE Obrázek
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

boolocks píše: na jejich koncerty přicházejí statisíce lidí. vyprodávaji největší stadiony po celém světě - krom komunistickejch zemí, kam je nikdo nepustil :-(:
Co takhle koncert v Budapešti za totality? Docela pojem mezi fanoušky Queen. Čechů tam možná bylo víc než Maďarů.
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Na Queenech jsem vyrostl a řekl bych, že málokterou kapelu s tak obsáhlou diskogafií mám v uchu tak dobře jako je :). Samozřejmě, že tím jak jsem na nich vyrostl, tak už je dneska téměř vůbec neposlouchám, bohužel se mi ohráli, nicméně trošku je zhodnotím svým pohledem.

Pro mě mají rozporuplnou diskografii a kvalitou velice nevyváženou. Patřím mezi ty fanoušky, které považují hubební působení Queen v 80. za nesrovnatelně slabší, než to o dekádu dříve. Zatímco jiní si jistě užívají It's a Kind of Magic a blázní při Radio Gaga, tak já desky Hot Space, The Works, It's a Kind of Magic a především The Miracle považuji za průměrné až podprůměrné se spoustou slabých momentů. Nebudu zastírat, že stadionovým koncertům se pokud možno obloukem vyhýbám (dát Cavea do Tesla Areny je zločin! :) ), takové Live at Wembley je sice monstr akce, ale tak nějak mi tam chybí ty pověstné hudební koule.

To 70. léta a Innuendo jsou poněkud jinde. Nejlepší deskou Queen je pro mě Sheer Heart Attack, neuvěřitelně nápaditá a originální šílenost, opravdový mistrovský kus. Slavná Opera stojí o malý kus níže (možná už ji mám až moc ohranou, ale tedy Love of My Life je kýčovitá až hanba). Jazz je další skvělý kousek, s bombastickou a hrubě nedoceněnou Dead On Time. A tohle výborné období jen podtrhuje natřískaný živák Live Killers, který přináší Queen tak jak bych si je na koncertě představil. Pěkné syrové a šlapající. První dvě desky jsou trošku někde jinde a věřím, že pro mnoho fanoušků osmdesátkových Queen mohou znít jak úplně jiná kapela.

Innuendo je víc než solidní tečkou. Tam mi přišlo, že se hoši probrali z 80. let a natočili konečně zase desku, která mi mluví do mé hudební duše. Made in Heaven je spíš kompilace, trochu zbytečná, ale věřím, že měli po Freddieho konci nutkání vydat zbytek materiálu ( i když už vyšel na Mayově či Mercuryho sólovkách).

Takže Queeni 70. let určitě ano a s radostným pokřikem. Ty 80., no, jak co a při Radio GaGa bych přeladil stanici :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Kapela, na které jsem vyrostl, pro mne srdcová záležitost. :)
Poslouchám je už od doby, co jsem byl úplně maličký. :D (thank you máti)
Nechce se mi tady moc rozepisovat, tak snad jen, že nejraději mám Innuendo a I'm going slightly mad a samozřejmě Bohemian rhapsody...
Jako dítě jsem ještě strašně baštil Radio gaga, Don't stop me now, Friends will be friends, I want to break free, The show must go on, Invisible man, I want it all, Bicycle race, Under pressure, Scandal, Who wants to live forever, We are the champions, It's a kind of magic, Miracle, Don't stop me now, Somebody to love, Save me, Headlong, Flash, Breakthru, One vision, a samozřejmě We will rock you, apod. (třeba jsem si nevzpoměl na vše, co jsem měl rád. :lol: ) :mrgreen: :lol:
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Téměř ve všech live videích koncertů, co jsem viděl, Freddie odmítá jít do výšek jako na studiovkách. Nevíte čím to?
Elmoore

Příspěvek od Elmoore »

ja si myslím, že by nevydržal ťahať cely koncert v takých výškach :wink: aj ked je treba uznať že live spieval taktiež neskutočne dobre :P
Obrázek
ruky(každá ľavá)-->Dunlop Jazz III/Stuby 1.0-->Ibanez RG370DX ,Ibanez V72ECE --> Guitar Rig 4+milion presetov
krabičky:ZveX Fuzz Factory, DoD Yngwie J. Malmsteen 308, Ibanez TS-9/808 modded , MXR Phase 45 - homemade
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

mtmccox píše:Téměř ve všech live videích koncertů, co jsem viděl, Freddie odmítá jít do výšek jako na studiovkách. Nevíte čím to?
Nejspíš aby si neodpálil hlas... Neni to nic moc, když ti v půlce turné odejde hlas jenom kvůli tomu, že ses nedržel na uzdě :)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Kouknu na twitter a mezi trendy vidím, jak to chlapi ještě před dvaceti lety předpověděli.

All we hear is radio Gaga :)
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“