Bugera vs Valveking vs ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Bugera vs Valveking vs ?

Příspěvek od Scorstin »

Ahoj, poradite mi? Chcem konecne prejst na celolampu, ale vzhladom na moj tight budget si nic extra nemozem dovolit. Premyslal som nad tymito variantami:

Bugera 333XL kombo - hral som trochu na 333 (bez XL) v obchode a pacilo sa mi to dost aj s default repro, na XL sa mi pozdava trochu viac moznosti zvuku, ale neskusal som.

Valveking 212 kombo - zrovna dnes vecer som nanho hral s kapelou, pacil sa mi, sice mozno trochu menej ako ta 333, ale aj tak celkom good zvuk z toho siel po chvilke nastavovania, tiez default repro a vsetko.

Nejaka cenovo dostupna hlava (asi jedna z tychto) + 2x12 box

Hram nieco ako metal (odkaz v podpise), aj jemny alternativny rock, aj klasiku eighties covery (purple, floyd), v poslednej dobe aj relativne casto koncertujem...

Na valvekingu mi trochu chyba moznost vacsieho prisposobenia si aparatu oproti tej bugere, napriklad ovladatelna smycka, o jeden kanal menej ma. O poruchovosti bugera tu zas bolo cosi popisane, navyse je o cosi drahsia....tak neviem.
Cital som tu na fore casto chvalu na komba Engl napriklad, ale ja by som rad viac nez jedno repro a to sa uz trochu predrazi pri dokupovani boxu k jednorepro kombu. ci? :)

dakujem za rady a reakcie.

inac co sa tyka vykonu tak to nejako neriesim, 120/100w je mozno moc, ale s volume na jednej stvrtine mi neprislo ze by to nejako kazilo zvuk, a aspon je tam rezerva :D ale to je asi aj u 50w, takze tomu by som sa tiez nebranil...
dlabajíč

Re: Bugera vs Valveking vs ?

Příspěvek od dlabajíč »

Hele Za mně pokud výběr z těchhle dvou tak určitě bugera. Má lepší repro v základu a je to stejně kopie peavey JSX. Takže by to mělo hrát podobně. Ten valveking mi přijde dost plochý na nastavení a hodí se víceméně "jen" na tvrdší muziku. Pokud to chceš kupovat v novotě tak se na to vykašli a za ty peníze kup nějaké bazarové kombíčko. Za 15 tisíc se dá sehnat v klidu Engl Thunder, Marshall tsl,JCM 900, Laney VC50, LC 50, Gerge Denis, Fender hot rod (Nevím co hraješ) Dle mého názoru je 100-120w příliš moc. Já mám Engl Thunder 50w kombíčko a Ještě se mi nestalo aby mi někde v hale nebo na venkovní akci nestačil. Většinou točím na 3-3,5 z 10. Nevím jestli bys byl spokojen s kvalitou aparátů Bugera a Valveking. Možná bych vyzkoušel i Peavey 6505+ 112 kombíčko. Je to sice taky čína ale mělo by to být dělané z kvalitních dílů. A hlavně to tu ještě nikdo nemá a zajímalo by mně jak to hraje:-P
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

tak thundera som pocul kdesi, nieje to zle, ale ten zvuk mi az tak nesadol. mozno je to aj tym ze to jedno repro proste tak netlaci, preto by som chcel 2x skor. na nejakom koncerte som pocul(videl) thundera (alebo screamera?) vedla valveking hlavy s 2x12 boxom jakymsi (alebo to bolo to 2x12 kombo, uz je to nejaka doba, nespominam presne) a valveking sa mi pacil viac, ten engl bol taky nevyrazny a strateny popri tom, zvuk bol tiez taky tuctovy. proste vtedy som si povedal ze do takeho englu nepojdem, a radsej skusim peavey...ale prachy vtedy neboli ani na peaveyho :)

mozno to bolo aj tym ako si to gitarista nastavil a ako na tom hral...akoze verim tomu ze engl je lepsi apec, ale to 2xrepro asi tiez robi svoje, neviem...a mozno som len bol hluchy ten vecer :D

k tej laney hlave by sa zisiel este nejaky box, zmestil by som sa do 15000?
rene

Příspěvek od rene »

Jedna V30 v tom Thunderu udělá víc muziky než dvě naprd repra v Bugeře (jsou opravdu naprd)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

tomu samozřejmě rozumím... Ne každému Engl sedne. Nicméně si pořád myslím, že je spousta jiných dobrých komb v této ceně. A co se týče 1*12 repro je pravda, že zvuk je dost směrový, ale není problém k tomu 2*12 repro extra dokoupit. ně to třeba staví kamarád a vlezu se do 5000. Taky si rozmysli, jestli to opravdu potřebuješ. Uvědom si, že pokud to taháš z domu do zkušebny a zase zpátky tak se proneseš. 1*12 je víc praktické. Je rozdíl tahat 23kg Engla, nebo 31kg. Ale to je asi na zvyku a zdatnosti. Jo a co se týče Té Laney hlavy co ti tu kolega nabízí, tak to rozhodně není špatná hlava, nicméně mám pocit že je to jednokanál. Viděl sem na to hrát kluka, co měl nastavený velký gain a čistý zvuk na tom dělal stažením poťáku na kytaře. Moc mu to ani nešlo a byl z toho takový špatný. Nevím jak je to tam s footswitchem a přepínáním nějakého Jumpu na zkreslený, nebo jestli si budeš muset koupit krabicu. Docela by mně to zajímalo. Doufám, že mi to kolega objasní, ať nejsem za trdlo:-D
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

jasne no. prenasania sa nebojim, apec mam stale v skusobni (mam ju par minut od domu) a na koncerty chodime autom, to by problem nebol. ale ako nad tym tak rozmyslam dalej tak sa stale viac priklanam skor k variante hlava+box, mate prehlad o tom ako sa cenovo na bazaci pohybuju tieto (a podobne) hlavy?

vcera na koncerte hral kolega na thundera hlavu + nejaky marshall box a ja som mal pozicaneho toho valvekinga 212 kombo a myslim ze zvuk sme mali pekny obaja, akurat ja som musel mat volume stiahnute hoodne dole (taky malicky podnik to bol) a bolo to trochu tricky na nastavenie, milimetrove pohyby potu :) U valvekingu trochu nevyrazne tie cleany akurat....Thunder vpohode, moc pekny, len proste furt z toho lezie ten isty engl zvuk :) ktory sam o sebe nieje zly, ale nieje moc univerzalny/nastavitelny. skusim si parkrat zahrat a uvidim, este si to rozmyslim :)

mam este nejake ine varianty v tejto cenovej hladine?
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Až potáhneš popadesátý 30 kilovou obludu na kšeft (byť z auta) a třeba do patra, tak si na mě vzpomeneš :twisted:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já tahám skoro 50kg box, 20kg hlavu + ostatní hovadiny a nevadí mi to :) Ten zvuk a pocit z něj na pódiu mi to vždycky vynahradí ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Jyrka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrka »

Podle me je lepsi kup napr. DorD. Ted ho nekdo prodava na bazaru:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Ja Dord vlastnim a dynamikou a prosazenim v kapele se to vyrovna mnohem drahsim aparatum!
Valveking jsem mel a pripadal mi takovy nemasnty-neslany, moc chemicky.. a bugera jeste vic! Proste to nema koule! :-) (ikdyz za ty prachy se to da :-) )
Samozrejme je nutne mit poradny kabel a box! Opravdu to dela hodne! Takze tak.
Fender Stratocaster mexico, OLP JP, Dord 100W + Mesa Thiele EVM 12L, Handmade kabely
Gurus

Příspěvek od Gurus »

Kdyz se vratim k puvodni otazce, tak jsem mel moznost slyset Valvekinga hlavu a Bugeru 333XL hlavu pres stejny reprobox, Bugera u me jasna volba.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Bugera hraje o 3 chlupy víc zase se hodně kazí. Jesli nemáš po ruce opraváře tak smolík a velkej. U mladého v kapele je jedna. Druhou maj na privátě: obě už 3x spravovaný a teď na té jeho nesvítějí LED a vynechává jeden potík. Valveking je v tom lepší.

Třeba to u novších vychytali.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

ok, chapem a dakujem za nazory...

co si myslite o tych Dordoch napriklad, ked sme u toho? v tom inzerate sa pise napriklad ze zvukovo je medzi englom a marshallom, je to vzdy tak alebo sa ten zvuk lisi od zakazky?
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Dívej, Dušan Zeman staví zakázkové aparáty. Je schopný ti postavit věrnou kopii téměř čehokoliv nebo aparát,který bude hrát přesně podle tvého přání. Ty aparáty hrajou opravdu stejně jako originály.
Třema na hlavy.instrumento.cz je zvuková ukázka jeho kopie Dual Rectifiera. Můžeš si tam porovnat jak to zní oproti originálu a jiným zesilovačům.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Seš nadšenec Fade. Ale budiš ti to přáno (myšleno v tom dobrym samozřejmě).
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Zkoušel jsi někdy na ty aparáty hrát? Mi teda DorD (Engl a Recto Mesa) zněl stejně. Samozřejmě se nebavíme o součástkách atd. Tak jako se to řešilo u Rockwellu vedle v topicu, tak i tady je jasné, že jsou použité třeba jiné součástky a jiný vzhled, ale ty aparáty hrají dobře a za ty ceny je to naprosto adekvátní.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, tvrdit, že DorD zní stejně jako Mesa a zároveň stejně jako Engl je dost nesmysl :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Fade píše:Dívej, Dušan Zeman staví zakázkové aparáty. Je schopný ti postavit věrnou kopii téměř čehokoliv nebo aparát,který bude hrát přesně podle tvého přání. Ty aparáty hrajou opravdu stejně jako originály.
Třema na hlavy.instrumento.cz je zvuková ukázka jeho kopie Dual Rectifiera. Můžeš si tam porovnat jak to zní oproti originálu a jiným zesilovačům.
No teda to už je skoro tak dobry jako Roždál: jeho apce hrajou nejen stejně ale i lépe než originál a mnohem levněji :-D.
Teď vážně smiř se s tím že kopie může hrát dobře ale nevěřím tomu že stejně jako originál. Na Mese Bogie a Englu jsou drahá trafa která se hodně podílejí na zvuku: v těch kopiich je co: Orig trafa ?
Chápu tvoje nadšení s koupě zesilovače za třetinu ceny originálu ale nepřeháněj to.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

2 Nero : Fade asi myslel podle které kopie je to stavěné. Jasné, že nikdy to nedude hrát úplně stejně, ale velice podobné zvuky s toho jdou dostat a někomu třeba vyhovuje charakter kopie víc než originálu. Já proti kopiim nic nemám a p. Zemana můžu s klidným svědomím doporučit, protože poměr cena/užitná hodnota je na jeho straně oproti zminovaným orig aparátům.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ježiš, samozřejmě, že jsem nemyslel trojkanál Mesa, Engl, Fender. Myslel jsem kopie Blackmoora například oproti originál Blackmoorovi. U toho trojkanálu by to samozřejmě znělo jinak, protože mají jiné konce.
Já z toho nejsem nadšený, to si zapište za uši. Jen samozřejmě doporučím DorD velice rád, když hraje dobře. K čemu by mu bylo, kdybych mu doporučil Recto za 40 tisíc, když má rozpočet na Valvekinga? A na rovinu, kdybych vám postavil ty aparáty vedle sebe a zavázal oči, tak poznáte h***o :) Samozřejmě tam budou lehké rozdíly, protože místo kondíku 1 použiješ kondík 2 se stejnými parametry. Nebo mi hcete říct, že když si do Mesy nedám jejich lampy, tak to už nehraje jako Mesa? Taky tam zvukový rozdíl při pečlivém poslouchání najít jde.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“