Randy Rhoads

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
John M. William

Randy Rhoads

Příspěvek od John M. William »

Předem se všem omlouvam za další příspěvek, ale Randyho zde musím zveřejnit.

Informace:

Kytarista; v 17 se stal členem Quiet Riot, později jej našla Sharon a dala dohromady slavnou dvojici OO (Ozzy Osbourne) RR (Randy Rhoads) - viz

Obrázek

Vydali společně 2 studiová alba (Blizzard of Ozz - Ozzyho návrat mezi hvězdy hudby a Diary of a madman). Tuto spolupráci zničila nehoda letadla, při které Randy zemřel.

(Vim, že se toho dá říct více, uvádim jen klíčové informace)

Hrál na kytaru Les Paul

Obrázek

Jacksona (tušim že je to jeho navržená kytara)

Obrázek
Obrázek

A jeho zesilovač Marshall přijal mezi své produkty (cituji článek)

Obrázek

Co se týče jeho věcí, nejznámější skladbou je asi Crazy Train

Mr Crowley

A pro mně je hodně oblíbená skladba Diary of a madman a Revelation ME (solo na živé nahrávce na albu, které ozzy vydal po randyho smrti, nemá chybu)

Co se týče Quiet Riot, líbí se mi tahle:

Odpočívej v pokoji... =(

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Re: Randy Rhoads

Příspěvek od fixja »

Člověče, několikrát jsem si říkal, že tady chybí lidé jako Rhoads a skupiny jako Nazareth. Pak přijdeš ty a založíš to a ještě prohlásíš, že tě udivuje 6 stránek u Pink Floyd, jsi můj člověk... :)
Ale k tématu... Dá se říct... Ne! Je pravdou, že Rhoads je mnou nejvíce obdivovaný metalový kytarista... Za svůj krátký život toho dokázal toho tolik, co většina z umělců nedokáže za 3 více času. Jeho kytara je úžasná (hlavně naživo ;)) Proto je taky tak nenapodobitelný. Ikdyž jsem nad Crazy Train strávil typuji přes 30 hodin, nikdy se mi nepovede to, co jemu s takovou přirozeností... Zkrátka klobouk dolů...
Jeho smrt považuji za velice zbytečnou, stejně jako smrt SRV... Ale tak to prostě je...
John M. William

fixja píše:Člověče, několikrát jsem si říkal, že tady chybí lidé jako Rhoads a skupiny jako Nazareth. Pak přijdeš ty a založíš to a ještě prohlásíš, že tě udivuje 6 stránek u Pink Floyd, jsi můj člověk... :)
Ale k tématu... Dá se říct... Ne! Je pravdou, že Rhoads je mnou nejvíce obdivovaný metalový kytarista... Za svůj krátký život toho dokázal toho tolik, co většina z umělců nedokáže za 3 více času. Jeho kytara je úžasná (hlavně naživo ;)) Proto je taky tak nenapodobitelný. Ikdyž jsem nad Crazy Train strávil typuji přes 30 hodin, nikdy se mi nepovede to, co jemu s takovou přirozeností... Zkrátka klobouk dolů...
Jeho smrt považuji za velice zbytečnou, stejně jako smrt SRV... Ale tak to prostě je...
Máme hodně podobný vkus koukam =) Takových umělců bylo ale víc - Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimmy (teď nevim ty jestli to mam dobře :D) Hendrix.. Podle mně dává do tý hry Randy víc naživo než na desce. Ta sola jsou geniální..
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fixja

Příspěvek od fixja »

John M. William píše:Máme hodně podobný vkus koukam =) Takových umělců bylo ale víc - Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimmy (teď nevim ty jestli to mam dobře :D) Hendrix.. Podle mně dává do tý hry Randy víc naživo než na desce. Ta sola jsou geniální..
To určitě, konečně se tady také baví o něčem jiném než Metallice, Iron Maiden a U2 (popřípadě Ewě Farné)... (To neznamená, že bych Metallicu, Maidny, nebo U2 neměl rád... Ale slepě vidět jen toho svého jednoho oblíbence? Ale notak... :))
Jasné, je jich více, ale kolik je jich takových heavy metalových kytaristů? Většina hrají vesměs jako stroj, rychlá sóla, přesné doprovody bez obměn... Ale Rhoads ne.
Samozřejmě, Cobain, Morrison, Hendrix byli též mistry živáků, (dál bych k nim přiřadil lidi jako Knopfler, Gilmoure, ale nebál bych se zmínit i Kryla...) ale řekl bych, že tohle už tak patří k jejich stylu hry. Kdežto u toho, co hraje Rhoads by člověk čekal, že se bude držet, jako ostatní, přesně studiovek... Opak je pravdou.
Ale otázkou je, jestli se po něm chtělo, aby na desku hrát také tak, jak naživo...
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

Randy... co k nemu? Nejradsi mam prave tu "nejznamejsi" Crazy Train, ale vsude si to daval hodne dobre! Mohl bych sem napsat spoustu veci ale tlaci me cas...zkratka Rock In Peace!!!
AHOJ.
John M. William

fixja píše:To určitě, konečně se tady také baví o něčem jiném než Metallice, Iron Maiden a U2 (popřípadě Ewě Farné)... (To neznamená, že bych Metallicu, Maidny, nebo U2 neměl rád... Ale slepě vidět jen toho svého jednoho oblíbence? Ale notak... :))
Jasné, je jich více, ale kolik je jich takových heavy metalových kytaristů? Většina hrají vesměs jako stroj, rychlá sóla, přesné doprovody bez obměn... Ale Rhoads ne.
Samozřejmě, Cobain, Morrison, Hendrix byli též mistry živáků, (dál bych k nim přiřadil lidi jako Knopfler, Gilmoure, ale nebál bych se zmínit i Kryla...) ale řekl bych, že tohle už tak patří k jejich stylu hry. Kdežto u toho, co hraje Rhoads by člověk čekal, že se bude držet, jako ostatní, přesně studiovek... Opak je pravdou.
Ale otázkou je, jestli se po něm chtělo, aby na desku hrát také tak, jak naživo...
Někteří neposlouchají třeba zmíněnou Metallicu jen proto, že je známá a poslouchá jí každý.. Já jí posloucham, ale jak jsi řekl - neberu jí za jedinou oblíbenou. Koukni na kytaristy Arakain.. To jsou ta rychlá sola, tapping, kde jde jen o rychlost. A právě zmíněný Gilmour si s těmi soly hraje. Neříkam, že jsou Randyho sola úplně bezvadná, taky tam hodně plete rychlost, ale u něho mi to nevadí. No, ozzy a randy vymýšleli hodně společně a prý to bylo tak, že Ozzy něco navrhl, zahráli to a Randy řekl:"Co kdybychom to zahráli takhle?" Ozzy nebyl ten nejvyšší a tvořili společně.. V jednom rozhovoru říká, že spolupráce s Randym byla nejlepší ze všech, dokonce lepší než se Zakkem.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

fixja

Příspěvek od fixja »

John M. William píše:Někteří neposlouchají třeba zmíněnou Metallicu jen proto, že je známá a poslouchá jí každý.. Já jí posloucham, ale jak jsi řekl - neberu jí za jedinou oblíbenou. Koukni na kytaristy Arakain.. To jsou ta rychlá sola, tapping, kde jde jen o rychlost. A právě zmíněný Gilmour si s těmi soly hraje. Neříkam, že jsou Randyho sola úplně bezvadná, taky tam hodně plete rychlost, ale u něho mi to nevadí. No, ozzy a randy vymýšleli hodně společně a prý to bylo tak, že Ozzy něco navrhl, zahráli to a Randy řekl:"Co kdybychom to zahráli takhle?" Ozzy nebyl ten nejvyšší a tvořili společně.. V jednom rozhovoru říká, že spolupráce s Randym byla nejlepší ze všech, dokonce lepší než se Zakkem.
Teď nevím, jestli tím příspěvkem oponuješ mému předchozímu a pokud ano, tak myslím neprávem... Nikde jsem nenapsal, že Metallicu lidé poslouchají jen proto, že je oblíbená. (Sám ji mám naposlouchanou snad nejvíce ze všech...) Ale psal jsem, že se tady konečně baví i o něčem jiném než o Metallice kolem dokola...
A jasně, s rozdílem mezi Arakain a Gilmourem také souhlasím, vlastně jsem to pomalu předtím napsal... Jen bych dodal, že rozdíl mezi Arakainem a Rhoadsem je, že Rhoads hraje rychle, procítěně, ale strašně improvizuje a i doprovody pokaždé obmění. Prostě je pořád co poslouchat a kytara se moc neopakuje... Arakain jede doprovod kolem dokola a změna tam je jen když udělají chybu. Prostě stroje...
Nevím teda jestli jsi mi oponoval, či nikoli, ale zdá se mi, že jsi nepsal proti něčemu, co jsem napsal. Prostě mi přijde, že myslíme přesně to stejné... :)
John M. William

fixja píše:Teď nevím, jestli tím příspěvkem oponuješ mému předchozímu a pokud ano, tak myslím neprávem... Nikde jsem nenapsal, že Metallicu lidé poslouchají jen proto, že je oblíbená. (Sám ji mám naposlouchanou snad nejvíce ze všech...) Ale psal jsem, že se tady konečně baví i o něčem jiném než o Metallice kolem dokola...A jasně, s rozdílem mezi Arakain a Gilmourem také souhlasím, vlastně jsem to pomalu předtím napsal... Jen bych dodal, že rozdíl mezi Arakainem a Rhoadsem je, že Rhoads hraje rychle, procítěně, ale strašně improvizuje a i doprovody pokaždé obmění. Prostě je pořád co poslouchat a kytara se moc neopakuje... Arakain jede doprovod kolem dokola a změna tam je jen když udělají chybu. Prostě stroje...
Nevím teda jestli jsi mi oponoval, či nikoli, ale zdá se mi, že jsi nepsal proti něčemu, co jsem napsal. Prostě mi přijde, že myslíme přesně to stejné... :)
Kdepak, já jen narážim na jednoho spolužáka, který opovrhuje Metallicou jen proto, že jí poslouchá každý v jeho okolí. Prohlašuje jí za komereční. Jo jo, Randy měl veký talent na improvizaci. Máš pravdu, myslíme to stejné a stejně, jen jsem asi dobře nenapsal předchozí příspěvek a nešel zřejmě dost dobře pochopit. :wink:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Nemůžu dodat víc než to co už bylo řečeno,já osobně považuju Randyho za nejlepšího kytaristu historie(možná kdyby hrál Hendrix metal,považoval bych jeho,ale takhle říkam Randy),za tak krátkou dobu dokázal vymyslel tolik skvělých riffů a sol-zvláště ty sola Crazy Train,ale hlavně v Mr Crowley :twisted: rozhodně jedny z mých nejoblíbenějších,doufam že se jednou dostanu na takovou úroveň abych je dokázal aspoň nějak uhrát,v to že bych to zahrál stejně skvěle jako Randy,ani nedoufam.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“