Crate FW 120

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Buldokill

Re: Crate FW 120

Příspěvek od Buldokill »

Tak efekty mám taky v háji. Sice je nepoužívám, ale když to mám ještě v záruce, tak to dám opravit. Navíc mi začaly drnčet repráky :?
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

Buldokill píše:Tak efekty mám taky v háji. Sice je nepoužívám, ale když to mám ještě v záruce, tak to dám opravit. Navíc mi začaly drnčet repráky :?

je to smutné,ale ..vítej do klubu :?

já to mám taky naštěstí v záruce,takže zítra to beru ze zkušebny a posílám zpět do kytar.cz
uvidíme,jak se s tím vypořádaj
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Drnčet repráky? :D UAU
Já to hulil na Hi-Gain volume aji někdy na 9 z 10 a čekal jsem mnohokrát kdy to odejde.. A nic neodešlo, ani repráky nedrnčely :lol: Celkem se divím jak tak vidím :)
Nebo možná to právě potřebuje trochu víc provětrat, aby se to dostalo do správných poloh ty součástky :twisted:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Demilich píše:Drnčet repráky? :D UAU
Já to hulil na Hi-Gain volume aji někdy na 9 z 10 a čekal jsem mnohokrát kdy to odejde.. A nic neodešlo, ani repráky nedrnčely :lol: Celkem se divím jak tak vidím :)
Nebo možná to právě potřebuje trochu víc provětrat, aby se to dostalo do správných poloh ty součástky :twisted:
Provětral jsem to, taky jsem měl za to, že si to sedne, ale nepomohlo to. Blbne to od tý doby, co se podělala ta ladička a procesor, takže drnčení přisuzuju tý závadě.
Takhle to blbne:
http://www.youtube.com/watch?v=EA9Z3Pey1No
http://www.youtube.com/watch?v=W3ziYHFgl0o
Gibson SG-SFWCH

Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak to je 100% na reklamačku. Asi se uvnitř něco odstřelilo a možná je to i s tím chrastěním spjaté :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Demilich píše:Tak to je 100% na reklamačku. Asi se uvnitř něco odstřelilo a možná je to i s tím chrastěním spjaté :)
No jo, včera jsem to poslal, dneska mi volal majitel prodejny, že se tím servis nehodlá nijak extra zabývat a že hned dneska posílají rovnou nový kombo. "Tak to jsme klidní doktore" :wink:
Gibson SG-SFWCH

Demilich

Příspěvek od Demilich »

Buldokill píše:
Demilich píše:Tak to je 100% na reklamačku. Asi se uvnitř něco odstřelilo a možná je to i s tím chrastěním spjaté :)
No jo, včera jsem to poslal, dneska mi volal majitel prodejny, že se tím servis nehodlá nijak extra zabývat a že hned dneska posílají rovnou nový kombo. "Tak to jsme klidní doktore" :wink:
Kus za kus? Cáááájk :)
Tak jsem vyměnil svou myš - raZer Copperhead.. Dva měsíce před vypršením dvouleté záruky začla haprovat, tak jsem ji donesl do Alfy a borec vzal z regálu novou krabici a šel jsem domů s novou :D Opět se zárukou 2 roky.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Tak už mám tu funglovku doma.Jak bude pár hodin čásek, zapnu to a vyženu pavouky z garáže.
Gibson SG-SFWCH

mira

Příspěvek od mira »

Přátelé,musím se s vámi podělit o jednu mou zkušenost.Tohle kombo už mám asi tři roky,nemůžu řict že jsem s ním byl někdy nespokojenej,ale přeci jen jsem se začal poohlížet po něčem jiným,obědnal jsem si bednu Harley Benton G212 Vintage,s tím že kombo prodám a koupý nějakou hlavu,včera jsem si dovezl bednu z rakouska a zapojil jí do komba a přátelé ten zvuk se tak zvedl že s prodejem komba si to ještě vážně rozmyslím.
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
Demilich

Příspěvek od Demilich »

mira píše:Přátelé,musím se s vámi podělit o jednu mou zkušenost.Tohle kombo už mám asi tři roky,nemůžu řict že jsem s ním byl někdy nespokojenej,ale přeci jen jsem se začal poohlížet po něčem jiným,obědnal jsem si bednu Harley Benton G212 Vintage,s tím že kombo prodám a koupý nějakou hlavu,včera jsem si dovezl bednu z rakouska a zapojil jí do komba a přátelé ten zvuk se tak zvedl že s prodejem komba si to ještě vážně rozmyslím.
Já to kombo připojil na ten svůj Orange...
Zvuk byl sice lepší, mělo to větší "tlak" a ok, bylo to lepší. Problém však nastal po příchodu bicmena, který je hluchý jak poleno. Výkon komba se totiž již nerozděloval do dvou repráků, které rozehrál do ruda, ale do 6ti, které do ruda teda dát už neuměl. Ve výsledku jsem tedy nebyl schopen ve zkušebně s touto kombinací schopen natočit volume, abych se alespoň trochu slyšel. Hodně je to taky charakterem zvuku trandu. Takže jsem dva měsíce asi používal svou Orange bednu jako dražší podstavec a jel jen čistě na FW120, než jsem koupil svoje Pívko.
No a proč jsem tlak napsal v uvozovkách? Protože ten tlak, který se ti z toho FW120 zdá jakože brutus, je v porovnání s high-gain lampou prostě jen ševelení větříčku :lol: Doslova. Jestli se ti mi u Crate řekněme semtam třepaly nohavice, tak 6505+ mi skoro zouvá boty. :D
Záleží jak jsi s tím výkonově a zvukově spokojen, a značnou měrou taky, jestli je bicák prase, v případě, že někde hraješ. Jestli jo, tak už šetři ;)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nojo. Tak vy jste asi taky pěkný prasata co? :lol: Soudě dle tý fotky na bz, kde to Crate točíš na 3 hodiny :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
mira

Příspěvek od mira »

Já to kombo připojil na ten svůj Orange...
Zvuk byl sice lepší, mělo to větší "tlak" a ok, bylo to lepší. Problém však nastal po příchodu bicmena, který je hluchý jak poleno. Výkon komba se totiž již nerozděloval do dvou repráků, které rozehrál do ruda, ale do 6ti, které do ruda teda dát už neuměl. Ve výsledku jsem tedy nebyl schopen ve zkušebně s touto kombinací schopen natočit volume, abych se alespoň trochu slyšel. Hodně je to taky charakterem zvuku trandu. Takže jsem dva měsíce asi používal svou Orange bednu jako dražší podstavec a jel jen čistě na FW120, než jsem koupil svoje Pívko.
No a proč jsem tlak napsal v uvozovkách? Protože ten tlak, který se ti z toho FW120 zdá jakože brutus, je v porovnání s high-gain lampou prostě jen ševelení větříčku :lol: Doslova. Jestli se ti mi u Crate řekněme semtam třepaly nohavice, tak 6505+ mi skoro zouvá boty. :D
Záleží jak jsi s tím výkonově a zvukově spokojen, a značnou měrou taky, jestli je bicák prase, v případě, že někde hraješ. Jestli jo, tak už šetři ;)[/quote]
Tak ono to možná bude trochu tím ž tvůj Orange je 4*12 o bedně které píšu je 2*12,samozřejmě to nechci srovnávat s lampovýma aparátama to je taky trochu o jiné cenové skupině,můj první lampový aparát byla hlava od roždála,pak jsem měl rectifaira duala,tak že zkušenosti s níma mam :wink:
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
mira

Příspěvek od mira »

N :oops: o tak teď jsem trochu posral to rozdělení textu,sori.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Moleek píše:Nojo. Tak vy jste asi taky pěkný prasata co? :lol: Soudě dle tý fotky na bz, kde to Crate točíš na 3 hodiny :D
:D Jo...
Ani nevíš jak rád bych byl, kdyby do toho datel míň tloukl a mohli jsme to ubrat. Jenže on je jak už bubeníci bývají. Svéhlavý a nahluchlý :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

klasika. Náš bubeník všechno hraje pro jistotu rimshot, aby to bylo dostatečně slyšet :D No nic.. majinko OT
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
j.wallis

Příspěvek od j.wallis »

Zdravím...
Pročítal sem tu reakce na kombo Crate FW120. Také už ho vlastním a vypadá velice dobře co se týče kvality zvuku atd. Ale narazil sem na takovou pro mě "neznámou" věc. Když sem si kombo objednával, psali v parametrech Efektová jednotka DSP (Digital Sound Processor) nabízí vybrat si jeden ze 6 efektů (Chorus, Flanger, Phaser, Vibrato, Octaver, Wah-Wah - každý v několika nastavení)
Byl sem tedy spokojen až do chvíle než sem kombo rozbalil a začal sem učit nastavovat efekty přes pedál atd.
Na kombu jsem našel pouze Chorus,Flanger,Phaser. Ostatní tři (Vibrato, Octaver, Wah-Wah) už ne. Minimálně sem se těšil na efekt Wah.Wah. ale bohužel.

Poradíte, jestli jde nějakým spůsobem nastavit ty 3 zbývající efekty, a nebo si prodejce připsal něco navíc?
Díky moc..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Spatnej popisek, to kombo ma jen Flanger, Phaser, Chorus, Reverb, Delay.
j.wallis

Příspěvek od j.wallis »

Disasterpiece píše:Spatnej popisek, to kombo ma jen Flanger, Phaser, Chorus, Reverb, Delay.
To mě mrzí:( ta dnešní honba za penězi mě začíná rozčilovat:( skusím najít nějakou efektovou stanici či co.. snad něco existuje i za dobrý peníz... jinak dík moc za odpověď..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

j.wallis píše:
Disasterpiece píše:Spatnej popisek, to kombo ma jen Flanger, Phaser, Chorus, Reverb, Delay.
To mě mrzí:( ta dnešní honba za penězi mě začíná rozčilovat:( skusím najít nějakou efektovou stanici či co.. snad něco existuje i za dobrý peníz... jinak dík moc za odpověď..
Jmenuje se to multiefekty a mnoho toho o nich najdeš ve vedlejší sekci. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Titanium Mentum

Příspěvek od Titanium Mentum »

Prihodil bych zkusenost s porovnanim komba(FW120) a hlavy+bedny (FW120H+...).Kombo hraje o dost hlasiteji, tipnul bych si tak o 1/6. Hraju metal a pouzivam ext. efekt - nepouzival vestavene efekty. Kombo mozna zni plechove oproti H+B, ale zvuk je jako britva. H+B ma zvuk peknej, takovej hezci rekl bych, ale je to spis na sola nebo cisty kytary. Ja masturbant nejsem, takze to neocenim. Oproti kombu hraje H+B tiseji - kyt2 ma kombo, takze ja bych byl s H+B v prdeli. Chtel jsem H+B koupit i na nahravani, ale death-black riffy jsou min citelne pri stejnem nastaveni zesilovace i komba a pri priblizne stejne hlasitosti (nemel jsem moc casu na laborovani s nastavenim EQ a tech dalsich hovadin). Koncerty moc nehrajeme, takze to ze bych musel jednou za cas nekam tahnout kombo namisto toho vzit pouze hlavu, me nejak netankuje. Pro me ucely se vic hodi kombo.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“