RP-80 nebo Zoom G-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

RP-80 nebo Zoom G-2

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

HellBoss

RP-80 nebo Zoom G-2

Příspěvek od HellBoss »

Chci si koupit nějaký multiefekt ale jen tak okolo 2500 Kč.
Chtěl bych na něm mnoho různých efektů, třeba i akustickou kytaru.
Který myslíte že je lepší?? A proč??
Nebo myslíte že mám koupit jiný??
Děkuju moc za odpovědi!!
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

dal jsem hlas pro ten digitech, ale mozna by stalo za to mozna risknout Line6, PODa, vypadal velice slibne co jsem o nem cetl, ma funkci ze si muzes nahravat dalsi zvuky z netu.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Protože už mě prošlo několik DIGITECHů rukama a bez problémů,tak jsem pro DIGITECH. Jen bych se přimlouval pro tu novou řadu (150,250,350). Je tam dost posun k lepšímu a i propojitelnost s PC je PLUS.
ZOOMy jsem slyšel jen starší řady a docela zklamání. ALe třeba se zlepšily ;-)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

zoom mam, starou 505 kterou uz asi nesezenes, ma velice peknou simulaci akusticky kytary, ale tvrdy zvuky jako fuzz nebo metal zni velice chemicky, kdyz novy multak tak bych se levnejsim zoomum asi vyhnul
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

U všech multaku (temer) je zkresleni docela nic moc.
Jinak taky jse dal hlas Digirechu. Má ho bratránek a je to na pohodu řekl bych...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

KIWI píše:U všech multaku (temer) je zkresleni docela nic moc.
Jinak taky jse dal hlas Digirechu. Má ho bratránek a je to na pohodu řekl bych...

http://eshop.kytary.cz/digitech-gnx4/51 ... gitech:1:0

nemuzu souhlasit, tahle potvora hraje fakt dobre, ty zkresleni mi braly dech, ale je pravda ze je lepsi mit jednotlivy krabky
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V bazaru ted je Zoom G1-X, G2ka toho ma minimum navic oproti G2 a budes mit i expression pedal.. A typek to i s adapterem prodava za 1500. Sel bych do toho, jeste tim usetris na nejakou poradnou distorzi krabickovou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Caggan píše:

nemuzu souhlasit, tahle potvora hraje fakt dobre, ty zkresleni mi braly dech, ale je pravda ze je lepsi mit jednotlivy krabky
Ech..já myslel multaky v nizsi cenove haldině a ne za 15k :lol:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

KIWI píše:
Caggan píše:

Ech..já myslel multaky v nizsi cenove haldině a ne za 15k :lol:

já vím ale strašně rád mam posledni slovo :D :D :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Caggan píše:
já vím ale strašně rád mam posledni slovo :D :D :D
Jedině tak... :-)
Ale jinak jako ty dražší multáky používají i profesionálové...i když k tomu maj třeba další tucet krabek tak na koncertech jsem viděl i porstě tady velký multáky.

venca.k

Příspěvek od venca.k »

ja jsem ten zoom G2 mel, ale nefungovalo mi u nej jedno to kolecko, takze tam bylo jenom asi 10 efektu a jeden z tech akustickejch byl nadhernej a pak se mi jeste libyly takovy dve hodne tvrdy zkresleni.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
HellBoss

Příspěvek od HellBoss »

Ale ja nechci ten efekt jen kvuli akustice ale spis i na tvrdsi styly a newim newim ten zoom !!G 1!! vypada ze toho oproti g 2 moc nema nebo se mylim?? A navic bych u toho multaku chtel mit i ladicku a bubenika!!
noc33

Příspěvek od noc33 »

Kdysi jsem taky uvažoval o zoom g2, ta g1-x má skoro všechno stejný, jen jde míň parametrů nastavit a hůř vypadá...koukni na stánky zoomu, tam máš originál návod k použití...
Lase

Příspěvek od Lase »

Čau... hele já myslim že v týhle low-endový třídě multiefektů je to prašť jako uhoď, až si zahraješ krz něco opravdovýho, sám to uznáš. Jsou to v podstatě takový vzorky možností zvuku, na kterejch si uděláš přehled o tom co by se Ti asi tak mohlo hodit. Potom se budeš stejně dívat po konkrétních krabicích, páč pochopíš, že pár kvalitních efektů je víc jak hromada syntetiky. Nemluvě o způsobu ovládání.
Ber cokoliv. Esli je tam napsáno Zoom, Digitech nebo co já vim Behringer, tady je to vážně fuk... stejně je to jen dočasný...
Epiphone LP STD+, ENGL Screamer, Dunlop Cry Baby, EHX Small Clone, Boss DD-3, EHX Deluxe Memory Man
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Ja bych se spis priklanel k tomu Zoomu G2, ta nova rada je vymakana, chvili jsem ho mel (kvuli modulacnim efektum) a kdyz si s tim clovek opravdu vyhraje a prostuduje manual (aby vedel co ktery tlacitko a potak dela, a ne se na to hned vrhnul a zacal kroutit a prepinat a po minute rekl ze je to sh*t :) ), tak se z toho daji dostat slusny zvuky...
Samozrejme zkresleni je chemicky, nesmis davat vic jak 1/2 gainu, pak se to neda moc poslouchat, a pri zapojeni do komba to chce opravdu chvili laborovat s nastavenim ekvalizeru na multaku a pak na kombu, aby si z toho dostal to co chces... Bubenik na cviceni je vyborna vec, a samply jsou dost kvalitni. Ted pouzivam Pandoru od Korgu (na domaci blbnuti v noci) a je to teda mnohem lepsi, co se tyce zkreslenyho zvuku i treba simulace akustiky, nesrovnatelny s G2 nebo RP.

Ale jak uz tu nekdo psal, v tyhle cenovy relaci je to proste prast jak uhod, vsechno "chemie"... Vetsinou je dobry to pouzivat jen do efektovy smycky na hlavu - modulacni efekty. Ale taky ne kazda hlava to snese, je potreba nastavit spravnou uroven signalu a pohrat si s tim.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Chrž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrž »

Čau, zrovna Zoom G2 mám asi půl roku a docela ho využiju. Na zkreslení mám teda krabičku zvlášť, ale má podle mě super delay, chorus, pitchshifter, vibrato (to je obzvlášť pěkný) a autowah. jediný, co mě na něm v poslední době začíná štvát je to, že jakmile ho nějak moc zahltíš (nebo jak to vyjádřit), např. delay plus oktaver, tak jistý frekvence z toho lezou jak z PC speakru starý 286-ky, což je dost opruz. Ale pokud máš v úmyslu použít někde tremolo, jinde delay a jinde třeba chorus nebo hall, tak to funguje fajn. A určitý zkreslení se mi taky docela líbí, např simulace peavey 5150 je super. Jinak zkus http://reviews.harmony-central.com/ a najít si co potřebuješ, je tam plno užitečnejch postřehů
HellBoss

Tak sem se nakonec rozhod jinak

Příspěvek od HellBoss »

Tak sem se nakonec rozhod jinak.
Nabidla se moznost koupe df 7 tady z bazaru o ktere sem snil uz od zacatku jen nebyly money. Tak jsem to vzal. Co myslite udelal sem dobre??
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

hm no myslím ,že z DIGITECH Distortion Factory DF7 jsi udělal uplně něco jiného než jsi chtěl páč todle je jen jednoúčelové ,ale určo to bude hrát líp Distortion než řádově podobné multiefekty a troufám si říct ,že i mnohem dražší..(přiznám se ,že neznam multas který by mě v zkreslení nadchnul tak ,že bych ho použil live))
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
Gurus

Re: Tak sem se nakonec rozhod jinak

Příspěvek od Gurus »

HellBoss píše:Tak sem se nakonec rozhod jinak.
Nabidla se moznost koupe df 7 tady z bazaru o ktere sem snil uz od zacatku jen nebyly money. Tak jsem to vzal. Co myslite udelal sem dobre??
udelal si dobre :) sice tam mas jen zkresleni a zadny jiny efekty ale ta velita je mnohokrat lepsi
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“