Akustika Fender, Cort, Ibanez

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Arssis

Akustika Fender, Cort, Ibanez

Příspěvek od Arssis »

Zajímal by mě rozdíl mezi kvalitou těchto tří kusů

Cort
http://kytary.cz/cort-earth-70/HN102539/

Fender
http://kytary.cz/fender-cd-140s-western ... /HN083899/

Ibanez
http://kytary.cz/ibanez-aw30/HN110742/

Porstě jde mi o to jestli koupit všeobecně doporučovaný cort, nebo se vyplatí investovat do těch zbylých dvou dražších kusů, nebo jít do něčeho úplně jinýho v rámci tý cenový kategorie, díky moc...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Akustika Fender, Cort, Ibanez

Příspěvek od Nero »

Fender okamžitě vyřadit, rozhodoval bych se mezi Cort a Ibanez podle konkrétního kusu, co dostaneš do ruky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

Nedávno sem řešil podobnej problém(sice u 12S ale to je jedno)Fendery zněly jak když hraješ na popelnici se strunama. Ibanez a Cort..nevim mě osobně ty Ibanezky nijak nenadchly přišlo mi, že ten zvuk je takovej plochej a postrádá basy...možná, že sem ale prostě narazil na šunt. Corty na tom byly o poznání líp, takže bych bral toho Corta. Já sem na konec skončil u Washburnu :lol:
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

U těch ibanezek jsou o něco větší výkyvy ve kvalitě. Takže koupíš Ibanezky o něco horší než jsou stejně drahé Corty, ale taky znatelně lepší. Proto jsem říkal - chce to vybrat na místě dle konkrétních kusů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

sory ze se pridam, ale v tyhle cenovy hladine plati ,nehled na znacku a hrej. nalad si tri,ctyry kytary a zkousej, pokud se nemuzes rozhodnout vem si sebou zkusenejsiho kamarada, kterej ti poradi na MISTE s kytarou v ruce.
tyhle odborny rady nad obrazkama nejsou k nicemu. treba si prave vyberes toho fendera.
pokad nejsi uplnej hluchon uslysis rozdil sam.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

arcilucifere, ono když člověk držel v ruce od každého z těh typů několik různých kusů, tak jisté zevšeobecnění o kvalitativní úrovni je možné :wink:

Jestli někde najdeš Fender akustiku, která hraje ve své cenové kategorii nadprůměrně, tak dej vědět. Já to štěstí ještě neměl.

PetrPeter 1975 - 2008
Arssis

Příspěvek od Arssis »

Jako osobně bych si určitě vybral Washburn, když jsem někdy před rokem zkoušel několik kusů hrály moc pěkně akorát s dostupností v českých obchodech je to špatný...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

nero: jak pravis ja bych v tyhle cen. relaci nejspis sahl po kortce, jenom uz uplne hledim jak spousta lidi postne tri kytary a ceka rozhreseni. :wink: no nevim jestli kdyz ho dostanou, ani kytaru nenaladi a uz ji vlecou domu ci jak? a za druhy: je tu o vyberu tehle akustik napsano dost informaci.
s fendrama sem mel co docineni na dekance,bo tam bydlim 2min, takze casto zavitam - priznam se ze asi po vyzkouseni tri exemplaru uz je ani nesundavam z drzaku. :P
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Arssis píše:Jako osobně bych si určitě vybral Washburn, když jsem někdy před rokem zkoušel několik kusů hrály moc pěkně akorát s dostupností v českých obchodech je to špatný...
Zkus se poptat na kytarách.cz, jestli neplánujou dovézt nějaké větší množství. Distribuují je, už dlouho žádná větší zásilka nedošla a Vánoce se blíží, takže by se mohly objevit.

arcilucifer - no jo, já už jsem na to imunní, jsem tu už moc dlouho a četl jsem až moc podobných témat :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Jono, ted jich na kytarach.cz moc nemaji (Washburnu), jen nejake ty predrazene preklizky, ty nikdo moc nechce. Podle me by mohli zacit odebirat nove kusy ze serie WD- (5,10...30), hral jsem na nektere kdyz jsem byl ve spojenych statech a nektere modely jsou vskutku paradni a to ani zdaleka moc nestaly 8)
Arssis

Příspěvek od Arssis »

...EDGE... píše:Jono, ted jich na kytarach.cz moc nemaji (Washburnu), jen nejake ty predrazene preklizky, ty nikdo moc nechce. Podle me by mohli zacit odebirat nove kusy ze serie WD- (5,10...30), hral jsem na nektere kdyz jsem byl ve spojenych statech a nektere modely jsou vskutku paradni a to ani zdaleka moc nestaly 8)
http://kytary.cz/washburn-wd6-s/HN110094/

Našel jsem tenhle kus v jednom českym obchodě, nemáš třeba porovnání s Cort Earth 70?

Díky
...EDGE...

Tak na tuhle jsem prozmenu hral "u nas na kytarach" a hrala na svou cenu fakt paradne (stala okolo ctyr, ale koupil bych ji i draz). Hral na ni i buh Nero, a myslim, ze mel podobne pocity.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

...EDGE... píše:Hral na ni i buh Nero, a myslim, ze mel podobne pocity.
Akorát mám pocit, že Nero tehdy v tom příspěvku psal, že ta WD-6 má nejužší krk, co kdy na westernovce zažil...a to nemusí vyhovovat každému, takže určitě zkusit...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Arssis

Příspěvek od Arssis »

OK díky, škoda že jí prostě na kytarách.cz nemají skladem a ani nevypadá, že by měli mít, jako nechat si jí pošlat z eshopu, kde si ji ani nemůžu ozkoušet se mi nechce... :(
...EDGE...

Ano, pravda je, ze vsechny modely z rady WD od Washburnu maji dost uzky krk.
Arssis

Příspěvek od Arssis »

...EDGE... píše:Ano, pravda je, ze vsechny modely z rady WD od Washburnu maji dost uzky krk.
Ale tak to by mi zrovna jedině vyhovovalo, spíš mi jde o tu zvukovou stránku, jestl ise budou lišit kus od kusu...
...EDGE...

Washburny, aspon vsechny na ktere jsem kdy hral (nepocitam marne pokusy s javorovou deskou a preklizky, ktere nic moc nehraly, nicmene zpracovani mely dobre) mely dobry zvuk i dilenske zpracovani, jeste jsem se nesetkal s nepovedenym kusem.
Arssis

Příspěvek od Arssis »

...EDGE... píše:Washburny, aspon vsechny na ktere jsem kdy hral (nepocitam marne pokusy s javorovou deskou a preklizky, ktere nic moc nehraly, nicmene zpracovani mely dobre) mely dobry zvuk i dilenske zpracovani, jeste jsem se nesetkal s nepovedenym kusem.
OK díky moc objednávám :))
...EDGE...

No..precejen bych pockal jestli kytary na vanoce a na novy rok neco neobjednaji jako loni.
Arssis

Příspěvek od Arssis »

Pozdě, objednáno, ale na kytarach.cz by stejně byla určitě dražší a jako nehodlám se na to spoléhat jestli se rozhodnou objednat washburn nebo ne. Každopádně vždycky je lhůta na vrácení zboží do 14 dnů bez udání důvodu.

Děkuju moc za rady!!
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“