Máte někdo Tréninkový plán na kytaru?
Pravidla fóra
Máte někdo Tréninkový plán na kytaru?
Zdravim!
Premyslel uz nekdo z Vas na vytvoreni presneho treninkoveho planu na kytaru? Neco podobneho jak se pisou treninky do posilovny. Presne urcene co ktery den a jake cviceni se bude cvicit? Chtel bych denne cvicit 1-2 hodiny s tim, aby ten cas byl co nejefektivneji vyuzity. Diky za odpovedi.
PS: Nevim, jestli se to tu uz nekdy resilo, ale ja jsem nic podobneho nenasel..
Premyslel uz nekdo z Vas na vytvoreni presneho treninkoveho planu na kytaru? Neco podobneho jak se pisou treninky do posilovny. Presne urcene co ktery den a jake cviceni se bude cvicit? Chtel bych denne cvicit 1-2 hodiny s tim, aby ten cas byl co nejefektivneji vyuzity. Diky za odpovedi.
Fender Stratocaster mexico, OLP JP, Dord 100W + Mesa Thiele EVM 12L, Handmade kabely
-
arcilucifer
Re: Mate nekdo Treninkovy plan na kytaru?
to Jyrka: proteiny i multivitaminy
osobni trener 
-
John M. William
Podle mně je to hloupost. Máš náladu - hraj, nemáš náladu - nech to být, dělej radši užitečnější věci. Podle mně je to hodně individuální.. Myslim si, že je lepší když se budeš zabývat jednou technikou a až zvládneš základ, tak jí procvičit nějak prakticky nebo se učit jinou. Když si řekneš, že v pondělí budeš cvičit tohle 2 hodiny a v úterý že něco jiného a pak se třeba stane, že v to pondělí se tu techniku nenaučíš pořádně.. Bude tě pořád tlačit čas. No, možná tu ostatní napíší něco konkrétnějšího.. Tohle je čistě můj názor.Jyrka píše:Zdravim!

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hraní na kytaru není sport.
Takže tréninkové plány sem opravdu nepatří.
Takže tréninkové plány sem opravdu nepatří.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
já teda vždycky cvičím, co se mi chce... nic méně na rozehru mám jasný plán vždycky .. viz. John Petrucci - Rock Discipline
Mít na hraní a cvičení pevný rozvrh, to bych si připadal jako v práci.. jak to pak člověka může bavit?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
To John M. William: Hloupost to neni. Jde tu o organizaci casu a efektivnost cviceni. Naladu na kytaru mam vzdy, jen casu je malo:-( (A nikoho nebavi hodinu vkusi cvicit stupnice) Dale jde hlavne o rozvoj. Kdyz nevis co chces cvicit, tak jen prehrajes co znas, pripadne co te napadne, ale ve skutecnosti se nikam neposunes.(kdyz ano, tak pomalu)
To Nero: Hrani na kytaru ma se sportem hodne spolecneho! ne nadarmo se rika, ze trenink dela mistry!
To Uncle: Rock Discipline znam, vyuzivam. A na tuhle myslenku me privedl prave sam John Petrucci, ktery to popisuje ve Wild Stringdom.(alebohuzel neuvadi konkretni plan) Mluvi tam o rozdeleni ruznych cviceni do krabicek podle druhu techniky a pak podle cviceni pro tuto techniku. Pak si presne postavi plan co kdy chce zmaknout. Rika, ze je to velmi efektivni a clovek se rychle zdokonaluje.
Hele nikomu to nenutim, jen se mi to zda byt dobry napad.
To mtmccox: Muze te to bavit, protoze to delas z vlastni vule a nikdo te do toho nenuti
To Nero: Hrani na kytaru ma se sportem hodne spolecneho! ne nadarmo se rika, ze trenink dela mistry!
To Uncle: Rock Discipline znam, vyuzivam. A na tuhle myslenku me privedl prave sam John Petrucci, ktery to popisuje ve Wild Stringdom.(alebohuzel neuvadi konkretni plan) Mluvi tam o rozdeleni ruznych cviceni do krabicek podle druhu techniky a pak podle cviceni pro tuto techniku. Pak si presne postavi plan co kdy chce zmaknout. Rika, ze je to velmi efektivni a clovek se rychle zdokonaluje.
Hele nikomu to nenutim, jen se mi to zda byt dobry napad.
To mtmccox: Muze te to bavit, protoze to delas z vlastni vule a nikdo te do toho nenuti
Fender Stratocaster mexico, OLP JP, Dord 100W + Mesa Thiele EVM 12L, Handmade kabely
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kdyby se tu zjevila MonikaD, tak by ti hned vysvětlila, že na hraní se netrénuje, hraní se cvičí.Jyrka píše: To Nero: Hrani na kytaru ma se sportem hodne spolecneho! ne nadarmo se rika, ze trenink dela mistry!![]()
Člověk, který bere hraní jako sport, může skončit leda Japončík na youtube, který drtí 328. verzi cannon rocku, a to s nulovým feelingem. Ne, sport a hudba jsou někde úplně jinde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tak jako treninkovej plan bych si predstavoval trosku jinak nez nejakej "pondeli priklepy, v utery odtahy, ve stredu zapojovani kabelu, ve ctvrtek ladit a v patek shredding"... jakozto nejlip posloupnost technik ci konkretnich cviceni, ktery se cloveku hodej pri hrani....
neco jako "nauc se akordy X,Y,Z; potom tuhle techniku, pak trenuj neco podle tohodle tabu atd"... obcas proste nevim, co delat a hrat, protoze kupu songu nezahraju bo proste nemam predstavu jak asi na to...
jinak nero, i ten sport potrebuje trosku nejaky to prociteni, jinak to je nuda
neco jako "nauc se akordy X,Y,Z; potom tuhle techniku, pak trenuj neco podle tohodle tabu atd"... obcas proste nevim, co delat a hrat, protoze kupu songu nezahraju bo proste nemam predstavu jak asi na to...
jinak nero, i ten sport potrebuje trosku nejaky to prociteni, jinak to je nuda
Hodně budem někde...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Jyrka: jak psal Nero...a navic..vsadim se, ze by ti to ten plan za chvilku pekne znechutil a udelal ti ztoho husny stereotyp...ja treba hraju protoze me to bavi, ale rozhodne ne proto, abych se za rok naucil vsecky techniky a 666 BPM, to je pitomost..
Mam název učebnice-666BPM-naučte se hrát vskutku ďábelkou rychlostíMcKozias píše:666 BPM
Jinak já cvičim a učim se tak, že si najdu pěknou písničku a cvičim techniky, který tam sou dokud je neumim. Učit se techniky jen tak, že se rozhodnu, že se to teď naučim pro mě jaksi postrádá motivaci. Když si ale řeknu, až se to naučim tak budu umět tohle zahrát...
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Ja hraju taky, ze me to bavi, jen v posledni dobe se me zda, ze hraju porad to same dokola a proto se chci dal rozvijet. Samozrejme co nejrychleji
kdo by nechtel, ze? Ucenim ruznych technik, stupnic, postupu cloveku rozsiruje slovnik, kterym se potom muze vyjadrovat....Dale, nikdo tu nemluvi o nejake rychlosti.... Jsem zastance, kdyz cvicit, tak pomalu a presne. cilem neni hrat na 200bpm. Ani se nechci vyhradit na jeden styl!
Jde o to jen si to trochu zorganizovat, neco jak pise SUK.. prvnich 5 minut cviceni 1. na stretching,pak cviceni 2. 5 minut,pak 2x5minut zahrati leve a prave ruky, dale 5 minut Cdur stupnice vsechny prstoklady, Em pentatonika postup c. 1.... pak treba 10 min arpegia, pak treba zkusit riff z oblibene pisnicky atd...
Jinak sport neni jen o bezmyslenkovitem trenovani... napr. kdyz chce clovek hrat hokej, tak se musi naucit bruslit, nahravat, strilet, atd. jak zvladne tyhle zaklady, tak muze tvorit hru.
Rad bych uvital spise komentare s realnyma zkusenostma s timto tematem, nez nejake bezhlave zavrhovani bez vyzkouseni, dekuji
Jde o to jen si to trochu zorganizovat, neco jak pise SUK.. prvnich 5 minut cviceni 1. na stretching,pak cviceni 2. 5 minut,pak 2x5minut zahrati leve a prave ruky, dale 5 minut Cdur stupnice vsechny prstoklady, Em pentatonika postup c. 1.... pak treba 10 min arpegia, pak treba zkusit riff z oblibene pisnicky atd...
Jinak sport neni jen o bezmyslenkovitem trenovani... napr. kdyz chce clovek hrat hokej, tak se musi naucit bruslit, nahravat, strilet, atd. jak zvladne tyhle zaklady, tak muze tvorit hru.
Rad bych uvital spise komentare s realnyma zkusenostma s timto tematem, nez nejake bezhlave zavrhovani bez vyzkouseni, dekuji
-
John M. William
Doporučuji si sehnat učitele.. Zkušeného, ne nějakého drnkálistů, co tě naučí akordy a hurá k ohni.

-
arcilucifer
to Johny tak to sem jasi nepochopil.John M. William píše:Doporučuji si sehnat učitele.. Zkušeného, ne nějakého drnkálistů, co tě naučí akordy a hurá k ohni.
-
arcilucifer
kdyz sem zacinal na kytaru, chodil jsem na hodiny, snad rok byla jenom hudebni teorie ,cist z not,metronom!,dokonola orientace na hmatniku. prednes dusledne bez chyb v tempu, jednoduche skladby.
kazdej den cvicit, podle chuti, nema smysl neco lamat pres koleno.
pokud se nemuzes posunout dal vrat se k jednodusim cvicenim a opakuj.
to tak obecne, me treba petrucci minul s nim i ostatni "technicky kytaristi"
techniku ted nijak nepiluju, spis kazdej den hraju lecjaky bluesovy postupy,jazzovy standardy...
imho pokud hrajes technicky narocny behy po hmatniku a bavi te urcovat si mety klidne si tydeni nebo i rocni plan vypracuj. hold proti gustu.....
kazdej den cvicit, podle chuti, nema smysl neco lamat pres koleno.
pokud se nemuzes posunout dal vrat se k jednodusim cvicenim a opakuj.
to tak obecne, me treba petrucci minul s nim i ostatni "technicky kytaristi"
techniku ted nijak nepiluju, spis kazdej den hraju lecjaky bluesovy postupy,jazzovy standardy...
imho pokud hrajes technicky narocny behy po hmatniku a bavi te urcovat si mety klidne si tydeni nebo i rocni plan vypracuj. hold proti gustu.....
Mistr John M. William (už to jméno je usměvný) se tady již delší dobu prezentuje jako hudební polobůh s patentem na rozum a s nevídanými zkušenostmi. Možná by bylo dobrý, kdyby se nám trochu odprezentoval v např. zhodnoťte naše nahrávky, aby bylo možný posoudit relevanci jeho chytrolínskejch příspevků.
K tématu: Hrát 5 minut to, pak cvičit 5 minut to a pak zas něco jinýho. To do praxe aplikuješ asi dost těžko nebo to bude spíš k neprospěchu věci. Co když za těch pět minut nestihneš řádně a bez chyb přehrát všechny prstoklady nebo nezvládneš danou techniku, kterou si chtěl zvládnout? Porušíš plán nebo ho dodržíš a nebudeš umět kloudně nic. Já si dělám plán v hlavě tak nějak průběžně. Někdy mě napadne zkusit si třeba sweeping, tak ho dřu dokud mě to nepřestane bavit. Jindy zas mám chuť se naučit nějakej novej song nebo mám třeba nějaký hudební nápady, tak dělám na tom, ale naordinovat si, teď musím hrát to a pak zas tohle, to už zavání masochismem.
K tématu: Hrát 5 minut to, pak cvičit 5 minut to a pak zas něco jinýho. To do praxe aplikuješ asi dost těžko nebo to bude spíš k neprospěchu věci. Co když za těch pět minut nestihneš řádně a bez chyb přehrát všechny prstoklady nebo nezvládneš danou techniku, kterou si chtěl zvládnout? Porušíš plán nebo ho dodržíš a nebudeš umět kloudně nic. Já si dělám plán v hlavě tak nějak průběžně. Někdy mě napadne zkusit si třeba sweeping, tak ho dřu dokud mě to nepřestane bavit. Jindy zas mám chuť se naučit nějakej novej song nebo mám třeba nějaký hudební nápady, tak dělám na tom, ale naordinovat si, teď musím hrát to a pak zas tohle, to už zavání masochismem.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Podle mě je nejlepší cvičit co nejvíc pravidelně aby třeba člověk dal aspoň půl hodiny denně nějaký technice(čistě cvičení na danou techniku) kdy se na to co nejvíc soustředí a pak si podle chuti šel něco zahrát co ho napadne. Co se týče toho jakou techniku cvičit tak to už je na člověku. Třeba mám den kdy si řeknu zahraju nějaký stupnice a zlepšim si tremolo. Ten den mi to jde tak to jedu těch aspoň půl hodiny a když mi to ten den nejde tak si hodim třeba P.M. cvičení nebo něco jinýho na co mám náladu z technik. Těch technik je asi tisíc a člověk se je dokonale nenaučí snad za celej život. Jde o to dělat to s chutí kdy člověk se na to fakt soustředí a nedělá to jen proto že už sakra chci umět hrát jako XY umělec. Hraní je holt na dlouhý léta a nic nejde za chvilku.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Já si nemůžu pomoct ale tady snad panuje názor, že hrát technický správně znamená nemít absolutní cit pro hudbu nebo co ... to snad ne..
-
John M. William
Důvod? Jen jsem řekl, že když se chce učit podle "plánu", tak mi přijde rozumné najít si učitele, protože ten mu udá směr. Řekne mu, co se má naučit a když bude hrát špatně technicky, opraví ho.. A odpust si prosimtě tyhle urážky, není to nutné ne..? Jinak jsi tu z části popsal to, co jsem psal prve já.J.J. píše:Mistr John M. William (už to jméno je usměvný) se tady již delší dobu prezentuje jako hudební polobůh s patentem na rozum a s nevídanými zkušenostmi. Možná by bylo dobrý, kdyby se nám trochu odprezentoval v např. zhodnoťte naše nahrávky, aby bylo možný posoudit relevanci jeho chytrolínskejch příspevků.
P.S.: Jestli máš vůči mně něco, napiš do SZ..
P.S.2: Sorry za OT

To Will: Přečti si pár svejch příspěvků v různejch tématech a pak se zamysli, jestli by ti trocha skromnosti uškodila a hlavně jestli všechno, co tady prezentuješ je stoprocentní pravda. Neříkám, že nejseš takovej jakej se děláš, jen jsi mě o tom zatím prakticky nepřesvědčil. Jinak proti tobě samozřejmě nic nemám, jen mi nějak nejde pod vousy tvůj způsob komunikace.
Sorry za OT.
Sorry za OT.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant